Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Използвате ли темпомат?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Използвате ли темпомат?

    Сега се замислих каква част от шофьорите карат на темпомат/автопилот? Понеже в моето Стило имам тази благинка и я използвам доста често докъто карам. Какво ви е мнението за автопилота вдига или сваля от разхода? Аз имам наблюдения върху моето дизеларче ,че разхода е минимум с 200мл дизел по-малко ,когато карам на автопилот.
    FIAT STILO 1.9JTD 2002

    #2
    Постоянно, особено като минавам през населени места, пускам го на 50км и пей сърце.Не мога без тази екстра, а факта, че си я направих/инсталирах сам ме удовлетворява ® още повече.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

    Коментар


      #3
      Ааааа голям човек е темпомата :D Примерно извънградско винаги си отпускам крака и не мога да държа 90 ... като го зацепя като знам че може да има полицаи и заспивам :D Буквално. Което може и да се окаже проблем :D
      Fiat Forum Bulgaria

      Прекаленият светец и богу не е драг !

      Коментар


        #4
        Аз от както си монтирах темпомата в Стилото ,като се кача на служебната кола почвам да чувствам дискомфорт като карам повече от 200км ,защото тя няма темпомат и си регулирам всичко с крачето :D. Градско и аз пускам на 50км и забравям за проблеми с полицаите.
        FIAT STILO 1.9JTD 2002

        Коментар


          #5
          Много е дразнещо за останалите на пътя. Пример - карам по магистралата със 100 и застигам бавно движещ се камион, да кажем с 80. В лявата лента се движи някой с темпомат, който кара със 110 и не натиска газта за да изпревари камиона по-бързо, да не би случайно да изгори 50мл гориво повече, а го изпреварва дълго време и като разстояние и като време. Аз няма как да се "мушна" и да изпреваря камиона преди него, защото ще го засеча и трябва да бия спирачки зад камиона и да го чакам да изпреварва 5 минути. Изпреварването трябва да се прави с пълна газ и евентуално на по-ниска предавка, за възможно най-кратко време и разстояние, а не от Ихтиман до Вакарел. В случаите когато реша да се "мушна" пред този с темпомата, той разбира се, веднага забравя за икономоията и настъпва, и се почва къси/дълги, псувни и така нататък.
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

          Коментар


            #6
            Да наистина е кофти с бавното изпреварване. Аз като се движа с темпомата и трябва да изпреваря натискам газта достатъчно ,за да не съм охлюва на пътя и след това пускам газ-та и темпомата си поема щафетата.
            FIAT STILO 1.9JTD 2002

            Коментар


              #7
              аз май съм единствения, който има, ама не ползва. Само от време на време го пускам на 150-200 км каране, че да ми почине крака за 1 минута и пак газ. А и то няма магистрали, къде да го пускам, като от Сф до Вн пътя е 100 км магистрала и почти 400 първокласен път с изпреварвания, села, чудесии... То като електронна игра трябва постояннод а го цъкам и почти не го пускам реално
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

              Коментар


                #8
                Не, защото нямам. Ако имах, с удоволствие бих го ползвала, и без това с 90 обикновено съм най-бавно движещото се превозно средство.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                Коментар


                  #9
                  Ползвам си го редовно! Специално по баири, харчи по-малко от мен
                  Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

                  Коментар


                    #10
                    За задминаването съм напълно съгласен с dikanio.Ползвам го само градско и много рядко на някоя права извънградско. Моите впечатление от колите, които съм карал(с няколко изключения) е, че разхода по-скоро се вдига(разбира се с някакви десети след запетаята), защото постоянно увеличава или намалява скоростта с малко, особено както са супер "равни" пътищата... Постоянно има някакви изкачвания или спускания.

                    Коментар


                      #11
                      dikanio написа:
                      някой с темпомат, който кара със 110 и не натиска газта за да изпревари камиона по-бързо, да не би случайно да изгори 50мл гориво повече, а го изпреварва дълго време и като разстояние и като време.
                      Aз лично мачкам газта до долу, изпреварвам го и връщам газта, темпомата си поддържа предната зададена скорост.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                      Коментар


                        #12
                        Използвам го само по магистралата... по другите пътища не си заслужава... пусни-спри-пусни-спри...Иначе и аз изпреварвам с пълна газ и после отпускам педала.
                        vital написа:
                        ..........., защото постоянно увеличава или намалява скоростта с малко, особено както са супер "равни" пътищата... Постоянно има някакви изкачвания или спускания.
                        Защо да увеличава или намалява??? Моя си поддържа зададената скорост, независимо от наклона или предавката... Пробвал съм при зададена скорост примерно 120км/ч връщам трета и вдига само оборотите, но не променя скоростта...
                        M-Benz E 250 TD 150hp
                        M-Benz 200d 75 hp
                        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

                        Коментар


                          #13
                          Казах на тези коли, които съм карал... На тях постоянно или подава газ, или отпусне за малко, после пак подаде газ и така до безкрай. Супер досадно ми е...Горе се не изразих правилно не се променя скоростта, а подаването на газ/звука...

                          Коментар


                            #14
                            Нямам тая екстра но съм карал много коли които имат но него ползвам нямам нерви да се влача по пътя .
                            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

                            Коментар


                              #15
                              Момчета, темпомата няма ограничение - можете и с 200 да го ползвате

                              Коментар

                              Working...
                              X