Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кафе-машина за домашна употреба - каква?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    Да се похваля и аз. Ходихме преди седмица с жената до ТМ за кафемашина, гледа, гледа и по хубава на външен вид от тази http://www.technomarket.bg/products/...kenwood-es-024 не намери. Загрява за секунди, кафето е горещо и много добро, каймак като бира и най-важното за мен - много е тиха, в сравнение с повечето кафе машини който съм ползвал, който дрънчат като разхлопани жигули.

    Коментар


      #47
      Yavor написа:
      Равносметката - отидохме с госпожата в Техномаркета и си взехме това:http://www.technomarket.bg/products/...co-hd-8323Не взехме Делонгито защото не ни хареса на външен вид, признавам. Ама нали човек и фасона трябва да му е приятен.Ако не бях такъв - нямаше да карам Алфа в крайна сметка, а Голф На пръв поглед - кафето дето го прави е хубаво, бързо загрява, има си цедка за работа с капсули. И не на последно място - стои прекрасно в кухнята
      Явка,погледни цедката на главата с колко болта е захваната( трябва да погледнеш "отдолу"). По-добрият вариант е да бъде с един болт в средата. Ако е с два,също става. Честито за избора!
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

      Коментар


        #48
        Честито за новите машини, да си пиете кафето сладко, сладко. И аз се замислям за една с капсули, но като знам тази за шварц колко я използвам - два пъти след като я купих.... май ще се откажа.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

        Коментар


          #49
          Днес си купих SAECO ето това: http://technomarket.bg/products/0910...co-hd-8325От Къде да си купя капсули подходящи за нея? Не че са ми спешни ,но искам да пробвам и стях. Гледам че капсули има много ама все нескафе и лаваца за техните машинки. Иначе еспресото става невероятно !

          Коментар


            #50
            VIT написа:
            Днес си купих SAECO ето това: http://technomarket.bg/products/0910...co-hd-8325От Къде да си купя капсули подходящи за нея? Не че са ми спешни ,но искам да пробвам и стях. Гледам че капсули има много ама все нескафе и лаваца за техните машинки. Иначе еспресото става невероятно !
            В Кауфланд имаше Е.S.E. капсули. И моята работи с такива, но тъй като работи и с цедка, никога не съм я пробвал на капсули.P.S. Аз си взех един Kenwood, ето такъв: http://www.iservo.co.uk/kenwood-moka...l#.ULPiNuTcnOc

            Коментар


              #51
              В началото от мерак купувахме капсули, ама ги има само в специализирани чагазини и Кауфланд и ни мина мерака.Сега просто купуваме хубаво кафе, макар че и с ’ Нова Бразилия ’ машинката прави супер кафе. Бяхче взели едно ’Давидофф’ - уж невероятно... А то, киселооо... Наложи се да го смеся с друго кафе за да го прекараме. После разбрах, че колкото по кисело - толкова по класно било... Ебати извратения свят!
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

              Коментар


                #52
                Здравейте колеги Имам въпрос по отношение на кафемашините и реших да ползвам темата. У дома (Елин Пелин) водата е много, ама мнооого варовита, а аз искам да я предпазя от котлени отлагания! За кафемашините пише да не се ползват с минерална вода и аз купувам "трапезна" вода и наливам в резервоара. За тази вода пише, че е леко минерализирана чрез обратна осмоза , но не пише дали е твърда или не. Дали ще навреди?И моля препоръчайте някакво кафе на зърна (среден клас) на народна цена, ама не Нова Бразилия Какво мислите за Gimoka в червен пакет? В момента ползвам Douwe Egberts comfort но не съм много впечатлен. Оферти от 35+ лв. за кг. не знам ама не ми се нравят Яворе,Davidoff и аз съм пил ама разтворимо и се чудех аз ли нещо съм се объркал или просто кафето си е марково, ама гадно А си беше в срок на годност - след първото отпиване това беше първото, което проверих!
                SKODA 105L '78
                PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                FIAT 126p '89
                TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                GRANDE PUNTO 1.2 '06

                Коментар


                  #53
                  Ще трябва да те разочаровам. Ако искаш хубаво кафе, ще трябва да си плащаш за него. Отделно, пазара в България е доста ... "странен" на вкусове. Българина, в по-голямата си част е свикнал кафето да е - силно, топло, може би сладко. Само дето силно, е леко размито като качество. Ако е горчиво е силно, да, ама не. Кафето, които повечето от нас са свикнали да пием, и то защото едно време нямаше кафе, е в предимно и само "робуста". Навън, по-скоро на запад, са свикнали кафето да бъде, леко кисело, и не толкова добре изпечено. Оуф оплеснах се . Моят съвет е да избереш, по-непозната марка, но с гарантирано съдържание на "робуста" и "арабика". Жалко е,че трябва да минеш през доста марки докато откриеш своята. Това е така, защото всеки има изграден вкус за кафето. Така че проба му е майката и никакви известни марки кафе. Обаче, по-добре да си вземеш известна марка кафе, отколкото кафе тип насипно. Първо, че не е добре изпечено, второ кафето си има строго определен начин за съхранение, трето кафето си има определен начин на изпичане (температура, влажност, охлаждане и т.н.), четвърто кафето има нужда след изпичане да "подиша", пето начина и формата на смляното кафе е от значение и т.н и т.н Мнооооогооо голяма тема е

                  Коментар


                    #54
                    damianoff написа:
                    Здравейте колеги И моля препоръчайте някакво кафе на зърна (среден клас) на народна цена, ама не Нова Бразилия Какво мислите за Gimoka в червен пакет? В момента ползвам Douwe Egberts comfort но не съм много впечатлен. Оферти от 35+ лв. за кг. не знам ама не ми се нравят
                    Всичко е въпрос на вкус, ама аз по добро от Lazzarin http://www.vinoperte.it/caffe-espres....html?cGFnZT0x - бяла опаковка - около 22 лева беше последно като го гледах - има го само в Била
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

                    Коментар


                      #55
                      Тва последното е много добро!

                      Коментар


                        #56
                        Още един глас за Лазарин, но дори и в Била много рядко намирам и то не във всеки техен магазин. Като няма такова карам на Douwe Egberts. Последния път взех някакво Freshcafe Extra Cream (зелена опаковка) на прИмоция от Кауфланд за 10лв.. еми не е зле и във всеки случай е по-добре от нова бразилия, което е адски слабо кафе.
                        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

                        Коментар


                          #57
                          vital написа:
                          Тва последното е много добро!
                          Вярно е!Лазарина и белия и черния са хубави, а цената е поносима. Преди два месеца си донесох от Германия едно пакетче с Cafe de columbia - е това е моето кафе. Невероятен аромат. Ама свърши Тука не съм го виждал. При нас водата също е страшно варовита, напаст за модерните тъмни плочки в баните - за няколко къпания побеляват...Засега машинката нищо не съм я правил, цяла година вече. Няма и признаци за проблеми, макар че я перкаме с чешмяна вода. Което ми напомня да взема да й пусна някакъв декалцификатор.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                          Коментар


                            #58
                            Нашата машинка е Делонги обаче е много тиха и прави невероятно кафе(поне според мъжа ми, аз рядко пия кафе) и последното кафе което вземахме е Сагафредо и направо е убийствено на аромат а на вкус също било добре - пак според милото. Та незнам но и Нова Бразилия да и сложим пак прави страхотен каймак. Според мен има значение и марката на машинката, и на кафето и вкуса на този който го пие. Всичко е индивидуално.

                            Коментар


                              #59
                              Делонги в офиса, а кафето е Davidoff
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                              Коментар


                                #60
                                emzo написа:
                                Делонги в офиса, а кафето е Davidoff
                                от киселото ли???
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

                                Коментар

                                Working...
                                X