http://greentech-bg.net/?p=36 Някой има ли такова нещо ? Какво мислите ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Махово колело
Collapse
X
-
mnpenchev
Как някой да има такова нещо, като в статията пише, че съвсем наскоро са го измислили ?Иначе какво да мисля, учил съм физика на времето в училище, имаше там един закон за запазване на енергията, който гласеше: Пълната енергия на една затворена система е константа по отношение на времето, т. е. се запазва с времето. Казано по друг начин, енергията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да бъде създадена или унищожена. Или казано по трети начин, не можеш да изкараш повече енергия от колкото вкарваш.От друга страна, ако този PowerBeam работи вместо спирачка и акумулира енергията, натрупана от инерцията на автомобила има причина да си мисля, че ще има някаква ефективност.
-
Е то в това няма нищо кой знае какво...Все едно детските колички с пружина, които като ги дръпнеш назад - пружината се навива, и като ги пуснеш - енергията, акумулирана от пружината ги движи напред. Принципът е същия, технологично е малко по-различно, но нищо особено.Системата KERS при F1 е подобна, но там се намесва и електричеството, докато тук е нпълно механична. Но иначе това, че увеличавало мощността със 100% е най-голямата глупост, която съм чел някъде
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар