Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Евроинс" АД - некоректен застраховател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обърни се не към банката, а към застрахователната компания. Къде ти е застраховката, и каква точно е?

Коментар

tomny написа:
      Това последното не е точно така. Застраховката не е "Живот", а "Злополука", въпреки че в повечето банки им викат така. За нея не е нужно медицинско.
      Застраховка "Живот на кредитополучател" е официалното наименование. Никаква злополука не е.Ето малко примери:http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=...00a5a/Този случай е малко по-различен, тук наистина става дума за застраховка "Злополука", но и тук отказват да плащат. А и както става ясно, досега не били платили на никого...http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/...govete_mu.html

Коментар

Масово застраховките на кредитополучател покриват смърт или трайна загуба на трудоспособност в следствие на злополука. По памет, Групама и Алианц покриват и заболяване, за което се иска медицински преглед. Вероятно има и други, в момента не мога да си спомня. Не искам да адвокатствам, просто исках да поясня разликата между двете, защото за хората масово Злополука=Живот, което не е така. Застраховките "Живот" са съвсем отделен случай, нямат нищо общо с общото застраховане, даже и компаниите, които ги предлагат, са съвсем отделни юридически лица (така трябва да е по закон).

Коментар

"Евроинс" АД - некоректен застраховател

Аз съм консервативен човек и компании със завършващо на ’’инс’’ име не ме блазнят ...както и едни с победни имена
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Нямат разлика с останалите, повярвай ми От друга страна, като се замисля, застраховките "Живот" наистина не влизат в сила преди медицински преглед. Няма как да знам какъв е случая в горецитираните примери, но хипотетично е възможно, тъй като прегледа се извършва след подписването на полицата, застрахования да не е информиран, че трябва да го направи, и ако не го е прочел в Общите условия, то тези полици реално са невалидни. Има специални бланки, които се прилагат към полицата. Тук посредника има задължението да изясни детайлите, но това реално е недоказуемо - казал ли го е, не го ли е казал. Мога да заключа, при избора на застрахователен посредник, важи същото, както при лекар и адвокат. Което при кредит и лизинг е почти (във втория случай - съвсем) невъзможно - тези застраховки са монопол на брокерите към съответните банки/лизингови дружества. Такава ни е държавата - навсякъде - леководолази. Решението е, във всеки подобен случай шум в съответната компания/комисия, но не знам защо, хората предпочитат да попсуват малко във форумите, отколкото да си потърсят правата. Няма да спрат да ни ебават, докато не спрем да ги търпим.

Коментар

И в края на краищата авторът на темата не се появи да разясни за какво иде реч.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не е точно така за кредитите, има си условия:3. Нива на риска и съответстващи изискуеми медицински документи o до 75 000 лв - попълва се здравна декларация; o от 75 001 лв до 150 000 лв. - попълва се здравна декларация и медицински въпросник; o над 150 001 лв. - попълва се здравна декларация и медицински въпросник; предоставят се необходимите медицински изследвания и кандидата подлежи на предварително одобрение за застраховка от Застрахователната компания.Това го изкарах от страницата на ОББ-Метлайф за продукта им "Защита на дома и семейството", които се предлага при ипотечни кредити.
                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Нека да ви споделя и моя личен опит:Преди време се навих да си направя застраховка живот.При сключването й, агентката, която силно беше заинтересувана да не ме изпусне като клиент, като стигна до медицинските въпроси във въпросника, каза: "Имаш ли някаква болест?" - и сама си отговори, преди да й отговоря аз - "Пиша, че нямаш, че иначе ще трябва да носи медицинско"... и хоп - застраховката сключена....Ами ако имах някаква болест, но си премълча (имам интерес)... После дали щяха да ми признаят застраховката? А?Няма да ви описвам колко пъти ми звъня тая девойка, докато сключихме застраховката. След време се отказах, изтеглих си част от натрупаните пари и приключих с нея...Междувременно, тая компания гледам че вече я няма там.... дали са се преместили или са фалирали - не знам.П.П. ЪЪЪ, преименували са се на "Групама"... затворили са си офиса... Бе...Не препоръчвам на никой да има взимане-даване с подобни фирми, както каза Румен, завъшващи на Инс....Не съм комунист, даже съм много далеч от тях, но личното ми мнение е, че този вид бизнес трябва да е изключително държавен монопол.

Коментар

Жената всеки месец пише по десетина експертизи по дела в който застрахователи вадят какви ли не води от какви ли не кладеници за да не признаят някакви щети по ГО.......чесно казано ако по закон нямаха право да спират колата от движение и да взимат книжка на място, изобщо нямаше да правя такава, чиста загуба си е.......Ама кво щяло да стане ако станело нещо на пътя......ми виждам - вчера буля писа за някакъв дето си е платил редовно на застрахователя, но по някаква причина парите не били постъпили при тях, и полицата се водела нередовна......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

M5kov написа:
                      Вярно, че си си продал наскоро блъснатата Мареа, но все пак като плюеш по някой поне дай някакви аргументи, че да ти повярваме.
                      Продавам Fiat Marea 1.9 JTD на части

Коментар

Коментар

Колега M5kov, явно работиш в тази компания, че така ги защитаваш... Като говорим за плюене - те са тези, коит плюят и то много неприятно и само с празни приказки и обещания за коректност... Ще добавя още и това, че не е нужно да ми вярвате сляпо - колите, имуществото и парите са си Ваши... Истоията е кратка - оценка 3500 лв. - катастрофа, оглед, снимки поне 100 на всички части - като резултат - определяне на пълна щета... - платиха ми 1780 лв. (пълната щета) с обяснението (само по телефона и то след като аз се обадих), че това, което е останало от колата струва повече от застраховката, според проверката на частите по магазините... За добро или зло гражданската отговорност на виновния за ПТП-то беше направена пак в "Евроинс" - това, според тях е критерии да не ми плащат нищо, защото вече съм бил станал богат с парите, които са ми платили и компанията не била длъжна да ми плаща два пъти една и съща щета... Никой не ми отговори на въпроса, обаче, какво общо имат двете застраховки, при положение, че едната е и за неимуществени щети... Та, колега това е с няколко думи "плюенто" ми! Ако ти би бил доволен от такъв застраховател...аз не мога да съм!

Коментар

Immortal написа:
                            Нека да ви споделя и моя личен опит:Преди време се навих да си направя застраховка живот.При сключването й, агентката, която силно беше заинтересувана да не ме изпусне като клиент, като стигна до медицинските въпроси във въпросника, каза: "Имаш ли някаква болест?" - и сама си отговори, преди да й отговоря аз - "Пиша, че нямаш, че иначе ще трябва да носи медицинско"... и хоп - застраховката сключена....Ами ако имах някаква болест, но си премълча (имам интерес)... После дали щяха да ми признаят застраховката? А?Няма да ви описвам колко пъти ми звъня тая девойка, докато сключихме застраховката. След време се отказах, изтеглих си част от натрупаните пари и приключих с нея...Междувременно, тая компания гледам че вече я няма там.... дали са се преместили или са фалирали - не знам.П.П. ЪЪЪ, преименували са се на "Групама"... затворили са си офиса... Бе...Не препоръчвам на никой да има взимане-даване с подобни фирми, както каза Румен, завъшващи на Инс....Не съм комунист, даже съм много далеч от тях, но личното ми мнение е, че този вид бизнес трябва да е изключително държавен монопол.
                            Колега, Групама е един от най-големите френски застрахователи.
                            04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
                              Колега, Групама е един от най-големите френски застрахователи.
                              И какво от това?

Коментар

Преди малко получих оферта за каско от тях, на доста по-ниска от другите цена.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X