Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уиндоус 7 32 или 64 битова версия?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

РС

Само че виеокартата е на дъното и е NVIDIA GeoGorce 7025 / NVIDIA nForce 630a)512MB това май е малко ама и е за игри от рода NFS LEGO COLIN GTA всички модели и интернет
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз от два дена съм със Windows 7 professional ЛЕГАЛЕН 32 бита на домашен компютър с едноядрен процесор на АМД 2.4 гигахерца и 1ГБ рам и въпреки,че го дават със слаби характеристики за седмица експириментирах и сега съм доста доволен,работи по-добре от ХП-то.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

От много време съм с 64 битова 7-ца. И в къщи и на работата - никакви грижи. Много по стабилна система от ХР и 2000.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

achov написа:
          Ако смяташ да ползваш компютъра за игри препоръчвам ти 32 битовата операционна система. 64 битовата се използва за сървъри + това товари процесора, да не кажа голяма дума , 2 пъти-повече от 32 битовата.П.П. има начин 32 битовата операционна система да разчете 4 GB-рам, независимо от това дали е Windows, Linux, Mac-oc и т.н.
          Не да "разчете", а да адресира. Казах ти, че не разбираш от компютри, но не ти увира главата. 32 бита са точно: FFFF FFFF = 4294967295 / 1073741824 (1GB) = 3.99GB. С малко, но не му стига. И да вметна малко, като просвещение за заблудата ти - 64 битовите Операционни системи се наложи да излязат на масовия пазар не само заради сървърите (за които имаше основателни причини да има повече от 4GB RAM), но и защото паметите поевтиняха и масово хората започнаха да си слагат по 4/8/16/32 гигабайта. И колкото повече адресируема памет - толкова по-бърз е компютъра, защото по-малко се налага операционната система да кешира на диска...За колегата, питащ:Правилото е следното - 32 битова операционна система - до максимум 3GB, 64 битова - над 3GB. Никакъв смисъл няма да се чудиш защо изведнъж някои програми ти лапат х2 от паметта, като 32 битовия FireFox примерно. Аз в момента дори съм с инсталирани 6GB рам, но ползвам точно 3 от тях, защото ме мързи да преинсталирам. Просто ползвам и 64 битова операционна система различна от Windows.
          ivailo rachev написа:
          Аз от два дена съм със Windows 7 professional ЛЕГАЛЕН 32 бита на домашен компютър с едноядрен процесор на АМД 2.4 гигахерца и 1ГБ рам и въпреки,че го дават със слаби характеристики за седмица експириментирах и сега съм доста доволен,работи по-добре от ХП-то.
          Глупости. Windows XP се разполага във има няма 256 мегабайта, най-кекавата Windows 7 (starter) си намърдва тежкия дебел гъз в 700 мегабайта при това със спрени половината ненужни сервизи и процеси. Как така казваш, че работи по-добре? Искаш да ми кажеш, че просто си сложил седмицата, тя си е намерила драйверите и ти спокоен твърдиш, че е по-бърз? Особено на тоя недъгав хардуер. Аз още умувам дали XP.64 да сложа или Win7.64 при положение, че хардуера ми е 6 пъти по-сериозен от твоя... Бро, осъзнай се.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Дидо, има ключе и сигурно си го разместил или изключил и затова не ти минава в стенд бай...Или си променил power saving options от пропъртис - там се настройва какво кога да прави лаптопа. Иначе слагай която искаш версия ма уин7, макар че аз бих сложил 32битовата, най малкото че машината ти е 32 битова, а и може да има проблеми с драйвери на нещо, я уайърлес, я кард рийдър...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

jenshen73 написа:
              achov написа:
              Ако смяташ да ползваш компютъра за игри препоръчвам ти 32 битовата операционна система. 64 битовата се използва за сървъри + това товари процесора, да не кажа голяма дума , 2 пъти-повече от 32 битовата.П.П. има начин 32 битовата операционна система да разчете 4 GB-рам, независимо от това дали е Windows, Linux, Mac-oc и т.н.
              Не да "разчете", а да адресира. Казах ти, че не разбираш от компютри, но не ти увира главата. 32 бита са точно: FFFF FFFF = 4294967295 / 1073741824 (1GB) = 3.99GB. С малко, но не му стига. И да вметна малко, като просвещение за заблудата ти - 64 битовите Операционни системи се наложи да излязат на масовия пазар не само заради сървърите (за които имаше основателни причини да има повече от 4GB RAM), но и защото паметите поевтиняха и масово хората започнаха да си слагат по 4/8/16/32 гигабайта. И колкото повече адресируема памет - толкова по-бърз е компютъра, защото по-малко се налага операционната система да кешира на диска...За колегата, питащ:Правилото е следното - 32 битова операционна система - до максимум 3GB, 64 битова - над 3GB. Никакъв смисъл няма да се чудиш защо изведнъж някои програми ти лапат х2 от паметта, като 32 битовия FireFox примерно. Аз в момента дори съм с инсталирани 6GB рам, но ползвам точно 3 от тях, защото ме мързи да преинсталирам. Просто ползвам и 64 битова операционна система различна от Windows.
              ivailo rachev написа:
              Глупости. Windows XP се разполага във има няма 256 мегабайта, най-кекавата Windows 7 (starter) си намърдва тежкия дебел гъз в 700 мегабайта при това със спрени половината ненужни сервизи и процеси. Как така казваш, че работи по-добре? Искаш да ми кажеш, че просто си сложил седмицата, тя си е намерила драйверите и ти спокоен твърдиш, че е по-бърз? Особено на тоя недъгав хардуер. Аз още умувам дали XP.64 да сложа или Win7.64 при положение, че хардуера ми е 6 пъти по-сериозен от твоя... Бро, осъзнай се.
              Когато спреш да използваш гугъл и почнеш да говориш за неща които си пробвал или когато пиша в твоя тема, едва тогава можеш да ме упрекнеш за нещо за нещо, което съм го разбрал не с теория а с практика. В момента съм с Linux Fedora 16 64 bit 8gb ram DDR3 Процесор Intel Core i5-2410M и другите конфигурации няма смисъл да ги изреждам. Машината я ползвам за сървърна и впечатленията ми са:Пуснат Oracle VM VirtualBox , на него сървър на дадена игра която изисква системни ресурси: 1гб рам, 256 mh процесор. Процесора се товари на 30%.Същият сървър на същата машина само, че с 32 битова Fedora процесора не мърда от 5%.Следващият път преди да ме упрекнеш порови по-надълбоко в гугъл.

Коментар

@achov: Какъв гугъл бе пич? Аз се занимавам с компютри, от времето в което 64 килобайта рам бяха много бе. Вярвам, че по него време си правил "бррр" под масата или още не са те били планирали. Какво ми приказваш, какви глупости за виртуални машини и тем подобни дрънканици, гледал бил цпу-то. Ще си мерим процесорите ли? Аз съм с i3-2100T, за да ми харчи малко, по малолитражки си падам с други думи, но я ми кажи как 8гиги рам ще ги подкараш с 32битова федора? Ей, заради такива хлапета като теб ми идва да слагам операционни ситеми да правя шотове и после да обирам залози. Колко кинта залагаш, че 64 битова ОС ще се чувства по-комфортно на машина с 8GB RAM от колкото би се чувствала 32 битова. И колко кинта залагаш за това, че 64битова OS товари по същия начин процесора както и 32 битовата. Говорим - нормално инсталирани операционни системи, а не във виртуални боксове. Ах, мразя да споря, но ако сложиш процесора си като залог - съм навит да участвам.
                Steliyan's Life!

Коментар

Yavor написа:
                  Дидо, има ключе и сигурно си го разместил или изключил и затова не ти минава в стенд бай...Или си променил power saving options от пропъртис - там се настройва какво кога да прави лаптопа. Иначе слагай която искаш версия ма уин7, макар че аз бих сложил 32битовата, най малкото че машината ти е 32 битова, а и може да има проблеми с драйвери на нещо, я уайърлес, я кард рийдър...
                  Явка,биос не съм пипал. Явно това ключле се е разместило.Понеже не обърнах внимание,къде ориентировъчно да го търся?Някъде около пантите?Иначе сякаш клоня към 64 битовата по 2 причини: 1. оригинален вин2. смятам да си сложа още малко рам.В крайна сметка,ако имам проблеми с 64 битовата,ще метна 32 битовата или ще върна ХР :D
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                    Yavor написа:
                    Явка,биос не съм пипал. Явно това ключле се е разместило.Понеже не обърнах внимание,къде ориентировъчно да го търся?Някъде около пантите?Иначе сякаш клоня към 64 битовата по 2 причини: 1. оригинален вин2. смятам да си сложа още малко рам.В крайна сметка,ако имам проблеми с 64 битовата,ще метна 32 битовата или ще върна ХР :D
                    Ако ще слагаш още рам - направо слагай 64ка, че да не си играеш после пак с преинсталации. Не пишеш или не съм обърнал внимание с какъв лаптоп си - на някои модели е електро-механичен ключа и се намира около или до пантите, а при някои екзотики - в дупките в които се закопчава капака (дисплея). По-модерните лаптопи, тия, които нямат "закопчалки" са с електро-магнитен ключ - магнит в капака и сензор в основата. Ако си откачал кабели - може и да не си закачил този на сензора. Настройката за действие при затваряне не е в BIOS а в Power Management на Windows.
                    Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                      dudulia написа:
                      Yavor написа:
                      Ако ще слагаш още рам - направо слагай 64ка, че да не си играеш после пак с преинсталации. Не пишеш или не съм обърнал внимание с какъв лаптоп си - на някои модели е електро-механичен ключа и се намира около или до пантите, а при някои екзотики - в дупките в които се закопчава капака (дисплея). По-модерните лаптопи, тия, които нямат "закопчалки" са с електро-магнитен ключ - магнит в капака и сензор в основата. Ако си откачал кабели - може и да не си закачил този на сензора. Настройката за действие при затваряне не е в BIOS а в Power Management на Windows.
                      Лаптопа е DELL Inspiron 1525
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Кефиш ме бе секси.Ето малко снимки + пояснение как става цаката:http://www.howorks.com/2011/02/24/how-to-remove-windows-7-32bit-4gb-memory-limit/ Такъв хейтът като теб, дето обича теорията съм срещал само един път и така му запуших устата, че спря изобщо да общува с мен.Айде със здраве.

Коментар

dudulia написа:
                          jenshen73 написа:
                          dudulia написа:
                          Yavor написа:
                          Лаптопа е DELL Inspiron 1525
                          Този трябва да е с магнит. Най-лесно ще разбереш къде е датчика като по горната част на пластмасовата рамка на дисплея бавно прекараш един кламер - не е нужно да докосваш, а само да си близо - нейде ще залепне. Точно на същото място на шасито се намира датчика - спомни си дали си му откачил кабела, а ако не можеш - поне знаеш как става разглобяването.
                          Steliyan's Life!

Коментар

achov написа:
                            Кефиш ме бе секси.Ето малко снимки + пояснение как става цаката:http://www.howorks.com/2011/02/24/how-to-remove-windows-7-32bit-4gb-memory-limit/ Такъв хейтът като теб, дето обича теорията съм срещал само един път и така му запуших устата, че спря изобщо да общува с мен.Айде със здраве.
                            Ako си мислиш, че ползваш повече от 3.5Гб .......
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              achov написа:
                              Първо това не е моят компютър. Снимката е взета от гугъл.Второ правил съм го на Linux Fedora 16. Терминалът ми отчете 8gb ram + memtester

Коментар

emzo написа:
                                achov написа:
                                Кефиш ме бе секси.Ето малко снимки + пояснение как става цаката:...http://www.howorks.com/2011/02/24/ho...-memory-limit/ Такъв хейтът като теб, дето обича теорията съм срещал само един път и така му запуших устата, че спря изобщо да общува с мен.Айде със здраве.
                                Остави го. Чете "инсталирана памет" и си мисли, че е гепил господ за дългия мазен хобот. На всичкото отгоре се има за компютърен специалист, а не сцепва, че няма как в 32 бита адресно пространство (achov, ще ти ги напиша по байтове, че става много дълго с битове: FF FF FF FF) да вмъкне повече адреси, че да успее да адресира рам над бариерните 3.5GB. Ама гугъл му помага Добре бе да му таковам-такованото Linux гуру. Абе гуруто за къв грездей ми пускаш снимка на Win7 32бита, а не ми пуснеш снимка на 32 битова LINUX Fedora инсталирана на твоята машина на чисто (или жив диск) и да ми покажеш как адресира всичката ти 8гб рам? Щото в тъпата ти статия пише, как злите майкрософт го можели, ама го лимитирали щото били зли и гадни, но не става реч нищо за Linux/Unix/FreeBSD, което значи, че там няма логика да има 32/64 бита, щом нямат нищо общо с майкрософт. Казвам ти, мятай коре-то на масата като залог и да ти го взимам, че аман. Един от тоя форум вече се изтри заради споровете си с мен, ти ли ще си следващия? Хохо, а и някой да вземе да изчете коментарите Ето само един от тях, който е достатъчно красноречив и обоснован, но пусто, знам, че пак ще остана без процесор:
                                Dangerous Rubbish!!Explanation:32bit OS <<by>> addresses 2^32 bytes only. This is exactly the 4GiB, and that is the barrier. There are techniques to avoid this barrier (such as PAE - Physical Address Extension, in other words paging of the memory). BUT (!!) this support has to be included both in kernel AND the applications to be usable. Most of the appliacations are PAE unaware, they are even NOT ABLE to use more than 2GiB of address space that is intended for the application (the rest is for the kernel).Simply said: Even if you will use this hacked kernel, the only change you will see is the memory size in the "system" control panel.And two things to mention:1. You have NO GUARANTEE, that this hacked kernel is free from rootkits. I would definitely NOT risk compromise my machine by such type of hacks. As soon as you boot such a hacked kernel, the (potential) rootkit gets undetectable.2. Please make sure you know the difference between terms "RAM size", "Address space" and "windows addressing basics"
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X