Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за BMW 725TDS

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

най-лесната работа е да провериш цените, влизаш в drive.bg, когато работи и проверяваш вериги, съединител, термостат, окачване
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако мога да се включа и аз....Не може да се прави съпоставка между колата, която караш и това БМВ! Нито с Фиат, нито с коли от тази клас !!!За съжаление на мога да изкажа много компетентно мнение относно тази 7ца, тъй като не съм имал досег с нея - освен с бронирана такава, бензинова, автоматик...но тя не може по нищо да се сравни с тази!!! Другият ми досег с БМВ 7 серия е, че имам такава в семейството. Само, че по-новата 2006 година! Тук, отново не мога да кажа нищо, защото колите са доста различни. 7цата е комфортна кола, кола за дълъг път, кола със стил и излъчване....Да, частите са скъпи!Да, слагат се само оригинални такива!Да, като ти се скапе акумулатора, отиваш в БМВ сервиза, за да ти го сменят и да "кажат" на колата, че има нов такъв, защото има сложна система за разпределянето на тока по цялата ел. система....Ако не го направиш, рискуваш да се скапе и новия, тъй като зареждането от страна на алтернатора ще е доста повече от необходимото и т.н....Има доста особеност, с които никога не си се сблъсквал!!!Да, турбините на дизелите са консуматив и никой не го крие!!! Щом си решил да караш БМВ, значи такива "дреболии" не бива да ти правят впечатление!!!Аз съм човек минал през 3 италианки, лошо от колите си не съм видял. Но оттук нататък винаги ще си купувам БМВ!!!В момента карам БМВ Е90 - демек 3-ка дизел, автомат!Разхода градско ми е 8 сега в момента!Извънградско паднах до 4.5 септември отиване и връщане до Халкидики!Данъкът ми е висок!Чистачките ми са 120лв.... не стават никакви други!!! Мога да пиша още доста, ама за съжаление не е за твоя модел кола!!!Ако мога да ти бъда полезен с някаква информация, кажи...Погледни в БМВ форума, там ще намериш всичко, което ти е необходимо като техническа информация
      BMW E90 320D
      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Венко, аз не знам нито един TDS, който да не е прегрявал... ама нито един, а имам доста приятели и познати с такива 3-ки и 5-ци...7-мицата, към която си се насочил е много добър и истински автомобил, но както ти е писал и друг колега - само БЕНЗИН с РЪЧНИ скорости... За Мерцедеса важи обратното - той трябва да е дизел... и автоматик ))Замисли се над следното: Защо цената на една 725 TDS е от 4000 до 9000лв, а на една S300 TD от същите години ЗАПОЧВА от 9000лв... та дори някои екземпляри достигат до над 20 бона... Сигурно има защо
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Оооооо, подкрепям твъро ЗА ’S300TD’, но въпроса тук е, че има конкретна оферта за ’725tds’

Коментар

Какви екстри има конкретния екземпляр освен хубавата возия ?
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е няма такава дилема, честно.Седмицата не е народна кола.А и като знам как си избираш коли, тази още от сега ти казвам, че 99.75% няма да ти хареса Поддръжката ще е на космически суми от Астрата, и ти казвам, че може и да те вози 2-3 години преди първия ремонт, по някаква случайност, но дойде ли първия ремонт ще стане както колегата по-горе спомена - ще стои пред вас завинаги.Помисли малко и ще достигнеш сам до отговорът, който реално те интересува. Аз, ти, той и тя искаме да караме извънземни коли, но...За малко повече пари (твоята кола в този момент не е непродаваема) по-добре да си вземеш един Тезис с активното окачване и като возия ще е на много по-голямо ниво от тази седмица. Но пак идва дилемата - остава си вечно твоя. Ако имаш пари за кефа и искаш да изгориш с тях, купувай, карай и като се развали в Надин, защото след теб това ще е собственика.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

emzo написа:
                Какви екстри има конкретния екземпляр освен хубавата возия ?
                Тръгвам в командировка и нямам време да ги изброя, а и едва ли съм ги запомнил всички. Но имаше страшно много глезотии, като CD-changer за 6 диска, страхотна музика, автоматично затъмняване на огледалата, когато ги осветят фарове, някакви телевизорчета (поставени на такова място, че отвън не се виждат) и телефони видях вътре, за огромния подлакътник няма нужда и да споменавам, климатроник, АБС, не знам си колко air bag, тракшън контрол, подгрявания на седалки и стъкла и много други.А като стана дума за хубави коли изобщо, просто офертата е конкретно за тази, защото ми я препоръча познат. Или ще вземе точно тази 7-ца, или поне следващите няколко месеца ще си бръмча с астрата. А както казах, може и да я купя, а астрата да замине в Студентски град .
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                  астрата да замине в Студентски град .
                  Значи поне един човек може да спечели от цялата работа :D
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

donnna написа:
                    на магазина за резервни части за БМВ отгоре пише - всичко от по 300 лв. нагоре....едно 525 седи вече 5-6 м. точно пред нас - на комшията - нещо изчаткало под капака и умрело.....мани-бегай с туй БМВ - кола 1997 ще я бартеросваш за кола 2004 г. ....
                    Знам я тази 5 наистина е прегряла и няма намерение да я прави,сега си взе пак 525 ТДС ама те всичките тракат.От 1 км се познава ТДС ли идва.

Коментар

BO написа:
                      Е няма такава дилема, честно.Седмицата не е народна кола. - Кой твърди, че е?А и като знам как си избираш коли, тази още от сега ти казвам, че 99.75% няма да ти хареса
                      Не знаеш как избирам коли. За поседните 6 години астрата ми е четвърта кола, така че тази плоча се изтърка и е фалшива, не мислиш ли? А пък историята как някакво БМВ го зарязали след като се развалило, е много трогателна. Ще ви снимам две произведения на италианското автомобилостроене - купе и брава, които стоят изоставени на улицата в Пазарджик повече от година. И какъв извод можем да направим от това? Никакъв. Дори за бравата се обаждах в полицията, защото е с пловдивска регистрация.Става дума за поддръжка на кола. Все пак е кола, а не самолет. Пуснах темата, за да се ориентирам дали мога да си позволя обслужването на такава кола и благодаря за полезните мнения, които получих в темата, на ЛС или по телефона. За себе си вече съм решил какво да правя, ако звездите се наредят благоприятно за сделка .

Коментар

snake написа:
                        BO написа:
                        Е няма такава дилема, честно.Седмицата не е народна кола. - Кой твърди, че е?А и като знам как си избираш коли, тази още от сега ти казвам, че 99.75% няма да ти хареса
                        Не знаеш как избирам коли. За поседните 6 години астрата ми е четвърта кола, така че тази плоча се изтърка и е фалшива, не мислиш ли? А пък историята как някакво БМВ го зарязали след като се развалило, е много трогателна. Ще ви снимам две произведения на италианското автомобилостроене - купе и брава, които стоят изоставени на улицата в Пазарджик повече от година. И какъв извод можем да направим от това? Никакъв. Дори за бравата се обаждах в полицията, защото е с пловдивска регистрация.Става дума за поддръжка на кола. Все пак е кола, а не самолет. Пуснах темата, за да се ориентирам дали мога да си позволя обслужването на такава кола и благодаря за полезните мнения, които получих в темата, на ЛС или по телефона. За себе си вече съм решил какво да правя, ако звездите се наредят благоприятно за сделка .
                        Не си хванал идеята.С по-прости думи, които не може да се интерпретират погрешно - ако имаш пари да я поддържаш без значение какво ще й стане в бъдещето, тогава я купувай. Ако го мислиш, че няма да се развали, или ако се развали нещо то ще минеш с 1000лв, защото толкова може да отделиш, то по-добре я подмини. Защото ако мислиш по втория начин, то тогава ще дойде момента да виси пред вас като паметник. А несъмнено този момент ще настъпи, повярвай.Просто ако имаш достатъчно финансови средства, то въпроса ти - скъпа ли е поддръжката не би го задал. Просто няма да те интересува. Ще те интересува самия автомобил и ще бъдеш много щастлив. Ако не е така и съм се объркал аз от твоя въпрос то съжалявам за което
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ВО, мненията ти в темата не са полезни по никакъв начин. И ще се опитам да ти го обясня с по-прости думи: интересувам се от поддръжката на тази кола. Не мога да знам дали ми е по джоба, затова задавам въпрос. До тук всичко е ясно. Писаха ми хора, някои ми се обадиха, дадоха ми конкретни цени за части и ремонти. Ти ми пишеш не за първи път, че знаеш как избирам коли и освен това стигаш до прозрението, че ако имам пари, няма да се интересувам от цени, а ако нямам, то да не си я купувам. Хайде кажи ми с какво е полезно това . Намираш си приказка ли, наистина не разбирам.За мареата ми отидоха 4 000 лв. за ремонти. Много ли са, малко ли са? Всичко е относително.

Коментар

Стига с тази скъпа подръжка.Ние имаме две Q7, и от както им мина гаранцията подръжката им е съвсем скромна като разход.Преди ни вземаха по 600лв. за смяна на масло и филтри, и ни караха на 15000 да сменяме.Сега ни е под 200лв. при това с масло за 30000км (има флекс интервал).Смених на скоро биалетки и тампони за около 200лв.Предни накладки 170 лв. заедно с датчиците.Най скъпото нещо което сме сменили е 420 лв. една електронно контролирана клапа на пътя на въздуха към инжекциона. (и то вероятно в някой сервиз ни бяха сложили износена от друга кола - с изядени зъбни колела). Тази част иначе в Порше е 900лв. и пак е VDO-Simens.
                            F31 BMW 320d

Коментар

Колега, аз по принцип не съм не съм фен на немски коли, още по-малко аз лично някога ще дам пари за БМВ. Визия и возия има, ама нещо не са толкова издържливи. Цени - бегай бързо. Е ако не си бровец и да си по-висок като си седнеш на портфейла, отколкото когато стоиш прав. Само си помисли - предни накладки 170 лв... и на моя ФИАТ са с "датчици" - метална пластина във феродото с кабелче Ако нямаш ИЗЛИШНИ пари, бягай от БМВ втора ръка ! Всички са карани яко и като ги усетят че дават фира - айде на пазара. Това е автомобил, който хората си купуват да го настъпват ( който няма пари за БМВ си купува Гоуф ) и в много редки случаи да си го ползват нормално. Внимавай да не си купиш паметник с луксозни седалки, и да си го гледаш замечтано през прозореца. Пожелавам ти успех !
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ОК, за да съм полезен свъннах на моя познат с такава щайга:За последната година запомнящите се ремонти:1. Ремонт на скоростната кутия - 2200лв2. Ремонт на двигател - 1700лв.3. Ново турбо - 2200.4. Ремонт отново на двигател - 1000лв.Абсолютно всичко друго (дребни ремонти за по 300-400лв) не са включени.Както споменах, може тази година да е била каръшка за колата, ама ако нямаш тези левчета в джоба може да се окаже, че колата ще виси пред вас неопределено време, естествено при лошо стечение на обстоятелствата. Дано ги имаш и дано си купиш колата и още по-важно, дано да я караш следващите 5 години само с по една смяна на масло. Много по-добър избор е от всякаква Астра и т.н. Караш истински автомобил.За да бъда още по-полезен възползвай се в комбинация от тези два сайта. Ще може да добиеш максимална представа за цените:http://www.darucar.bg/index.php?show...pid=47507п.п. Само гледай да няма активно окачване, че там със сигурност ще се наиграеш здраво.Поздрави.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X