Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

моля за правна консултация- имотен казус- строеж в съседство

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    моля за правна консултация- имотен казус- строеж в съседство

    Здравейте,ако някой на скоро се е занимавал с такива неща или знае нека да напише:1. Може ли съседа да си строи в двора от южната страна на нечий имот неограничен брой етажи над и пред съществуваща в този двор сграда?2. На колко метра от южните прозорци на съседите трябва да е постройката (или новите части)?3. Изисква ли се разрешително/план или някаква друга форма на узаконяване, ако е под определен минимум метри или дори се изисква във всички случаи?4. Коя е институцията, която трябва да изпрати уведомление до съседите за разрешен строеж, и коя е институцията, която може да даде повече информация дали има разрешен строеж, ако той е на повече от определените метри, и не се изисква съгласие или уведомяване на съседите?Благодаря предварително, надявам се да бъда полезен на мои познати, които скоро се очертава да бъдат лишени от директна слънчева светлина, ако се съди по основите и колоните на един започнал строеж.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

    #2
    имот

    За строеж мисля че е 3 метра от имота .http://www.econ.bg/law/procedures/article133625.html
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Специално се обадих на един приятел, който завършва строителен инженер. Та неговите думи -> "Ако са къщи, по 3 метра от двете страни на оградата, от темел до темел на двете къщи, демек 6 метра между стените на къщите, като не се вземат предвид тераси, улуци и подобни."Не беше много сигурен, но спомена 3 етажа, и не повече от 10 метра височина.Успех.
      00' Bravo 105 JTD

      Коментар


        #4
        имот

        Да толкова е а в някой градове може може и друго да е обикновено в съвета има отдел където се занимава с тези работи при нас например е и по малко 2м и ние не сме дали разрешение на такова разстояние щото и е по висока да е ама къщата седи вече 40 години кво иначе трябва да е бутнем и комшиите да са на улицата.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          Re: моля за правна консултация- имотен казус- строеж в съсед

          1. Moже, но не неограничен брой, а според проекта.2. Прозорците няма значение за тия метри, един етаж=3м. 2 етажа=4 м. оттам нагоре мисля, че отстоянието на границата е според височината на строежа.3. Ако е по-близо от разпоредбите не става без писмено разрешение от съседите, нотариално заверено и изпипано не от адвкат-продажник, защото съм виждал главен архитект на град как бяга да си взема разрешението за строеж обратно...4. На обекта трябва да има табела с дата и номер на разрешение за строеж, инвеститор, изпълнител, съседите не се уведомяват....................... Тва българите най-обичаме да правим каквото си поискаме и да даваме разрешения на всеки и за всичко
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

          Коментар


            #6
            ако сте в един парцел - може и на оградата да ти строи, ама трябва да ти иска писмено разрешение.иначе 3 м. минимум за височина до 10 м. от 10 м. нагоре - отстоянието нараства. това при отделни УПИ-тап.п. вече зависи и колко е законен строежа и колко е законен твоя
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

            Коментар


              #7
              Значи, доколкото се разрових, сградата не може да е по-висока от три-пъти разстоянието до съседите, или ако има точно минималните 3 метра до границата, това прави максимум до 9 метра. В закона ЗУТ - Чл. 31. ал. 2 и съседните разпоредби го четох. Тоест ако иска да я направи 18 метра, разстоянието му в неговия двор до оградата на съседите трябва да е една трета или 6 метра. А отделно е това, че всяка къща трябва да си има тези разстояния около себе си, освен ако общината не е разрешила друго и то с позволение на министъра и то само в някои райони. Много мразя препратки между законите.
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

              Коментар

              Working...
              X