Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До всички ползащи радар-детектори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

До всички ползащи радар-детектори

Има преработен модел на полицейските радариВече някои от тях работят и на Ка-банд, освен на ХТака че, ако ви предупреждава за такъв сигнал - може вече това да е полицейски радарИ силата на сигнала е доста по-слаб от на Х, и ако стрелят по някой на 2-3 километра напред може и да не разберете
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

В неделя край Благоевград на еднопосочния и хубав път, жива кола няма, 2 часа през нощта, карам със 100-110. По едно време някакъв гладен ми маха с палката, радар детектора не изпищя изобщо, спирам, документи ала бала... ела сега да видиш. Гледам аз 103 км. Извъннаселено място ограничението 90. Викам ми виновен съм... 13 км отгоре... да пишем. - фиш или акт?- фиш бе, какъв акт за 13 км?- колко да пишем?- най малкото - 5 лв.- за 5 лв да пиша?- ми виновен съм бе, хвана ме... какво друго да правим?- айде изчезвай- момчета имам радар детектор, да попитам само как ми хвана скоростта без да ми писне радара. не се ям само питам щото досега винаги ми е пищяло- нови честоти имаме мой човек от 2 дни.- какви бе...- абе изчезвай бе....Изчезнах замислен.

Коментар

А я кажете с кви радари карате и доволни ли сте щото и аз се замислям да влезна в отбора :D , но все пак има радари от 40лв има и от 200лв - какъв да избера? Просто не съм докосвал до тая част на техниката и искам да знам кви да ми бъдат критерийте като купувам....Питането ми не е много по темата но пак влизам в контекста...Променям си мнението :D :След като го пуснах видях че има доста теми.....И все пак кое е актуално на пазара?Сички ли радари имат "пълния" да го наречем набор от честоти хаххх..?

Коментар

Откакто им забраниха да се крият в храстите, съм махнал моя радар детектор. Не виждам смисъл от него т.к. ги виждам от достатъчно голямо разстояние и реагирам веднага. Не са ме спирали скоро за превишена скорост, а аз никога не съм в позволената
        no pain no pain

Коментар

Mitko написа:
          Имат те нови честоти. Имат засечена скорост от някой преди теб.
          докато си приказвахме гледах как радара засича други коли и моя не се обади а беше на 5 метра от техния

Коментар

Mitko написа:
            Имат те нови честоти. Имат засечена скорост от някой преди теб.
            и мен това ме съмнява. един път и мен се опитаха да ме парзулнат, но като оспорих часа на радара ме пуснаха.
            UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

AlBundy написа:
              Откакто им забраниха да се крият в храстите, съм махнал моя радар детектор. Не виждам смисъл от него т.к. ги виждам от достатъчно голямо разстояние и реагирам веднага. Не са ме спирали скоро за превишена скорост, а аз никога не съм в позволената
              Те пак се крият.
              N.Y. State of Mind

Коментар

The Secret Lover написа:
                В неделя край Благоевград на еднопосочния и хубав път, жива кола няма, 2 часа през нощта, карам със 100-110. По едно време някакъв гладен ми маха с палката, радар детектора не изпищя изобщо, спирам, документи ала бала... ела сега да видиш. Гледам аз 103 км. Извъннаселено място ограничението 90. Викам ми виновен съм... 13 км отгоре... да пишем. - фиш или акт?- фиш бе, какъв акт за 13 км?- колко да пишем?- най малкото - 5 лв.- за 5 лв да пиша?- ми виновен съм бе, хвана ме... какво друго да правим?- айде изчезвай- момчета имам радар детектор, да попитам само как ми хвана скоростта без да ми писне радара. не се ям само питам щото досега винаги ми е пищяло- нови честоти имаме мой човек от 2 дни.- какви бе...- абе изчезвай бе....Изчезнах замислен.
                какъв модел детектор ползваш?ако е от руските - те са само на Х-банди тогава случката е обяснимакажи модела да видим какво точно са направилидали е Ка-банд, или самоделка

Коментар

модела е WHISTLER 1610http://www.whistlergroup.com/manuals...6101630man.pdfLaser/Radar Detector 1610 All BandTM Protection - detects all radar, laser and safety radar systems including the Safety Warning SystemTM. City Mode - reduces the annoyance of false alerts typically encountered in urban driving areas. Alert Priority - warns you of the greatest threat when two or more signals are received at the same time. Separate Radar Audio Alerts - distinct audio tones instantly confirm detection of X, K, Ka or safety radar. Laser Protection - includes all the features of the 1605 plus detects oncoming police laser signals. Dimensions 1.2"H x 2.72"W x 3.9"L Weight 5.5 oz. Laser Wavelength 905 ± 10 nanometers (nm) Radar Frequencies 10.500 - 10.550 GHz (X Band) 24.050 - 24.250 GHz (K Band ) 33.400 - 36.000 GHz (Ka Superwideband) Operating Temperature Range -20° C to +80° C (-4° F to +176° F) Power Requirements Operational 12 to 15 volts DC, 200mA nominal Power Cord Plug Size Inside diameter is 1.3mm with center tip is positive

Коментар

хмили са били на Кu банд 13.450 ± 0.050Ghzили са го пипали самии такива случаи имаили не е била твоята скороста докато те бяха спряли, изменяха ли се показанията на екрана на радара им?

Коментар

Като спрях куката ми вика ела да видиш с колко караш, гледам радара стои на 103 км с дата и час преди 1 мин /нормално е да мине 1 мин от засичането до погледа ми върху радара/после цъкна един коп и скоростта почна да се мени... зададоха се няколко коли в това време. самата кука ми каза че имат нови честоти като му казах че не ми е изпищяло. после вика... гледай сега като го пусна на старите... и радара ми писна. и вика варви при колегата сега да те орисува щото са ми много сладки ваште радарчета

Коментар

яснозначи си е била твоята скоростобаче остава загазка каква е новата честотаскоро чувах за случаи на Ка-бандобаче твоя детектор щеше да писне тогаваили е най-новата Кu честотаили е пипан от самите тях

Коментар

Доколкото знам радарите се явяват измервателни средства и подлежат на процедура по одобрение на типа. Тя се извършва от Държавната агенция по метрология и технически надзор и ако бъде успешна съответното измервателно средство се вписва в публичен регистър. Публичен означава че съдържанието му е достъпно за всеки който се интересува (не знам дали го няма публикуван дори на сайта на агенцията). След това одобрение по измервателния уред не могат да сеправят никакви преработки. Ако обаче наистина има преработка трябва да се извърши процедурата по одобряване на типа отново като името под което се регистрира преработеното средство не може да бъде еднакво с това на предишно одобрено.Така че ако някой се вълнува може да се порови из тези регистри и да види има ли нови вписвания. Ако радара е бил модифициран и такова вписване в регистъра няма - резултатите от измерването лесно се оборват за жалост обаче чак в съда. Но ако човек е сигурен че нещо е пипано по радарите си заслужава да си търси правата.Въпрос: Къде мога да намеря Регистъра на одобрените за използване типове средства за измерване? Отговор: Съгласно разпоредбите на чл. 34, ал. 1 на Закона за измерванията, ДАМТН вписва одобрените типове средства за измерване и допълненията към тях в регистър на одобрените за използване типове средства за измерване. Във всяко едно от гишетата за административно обслужване на ДАМТН в страната може да получите справка от регистъра за одобрените за използване типове средства за измерване. За сведения по вписванията в държавния регистър на одобрените за използване в страната средства за измерване се събира такса, съгласно Тарифа № 11 за таксите, които се събират в системата на Държавната агенция за метрология и технически надзор по Закона за държавните такси.Адресите на гишетата за административно обслужване на ДАМТН в страната са публикувани на интернет страницата на ДАМТН - (виж Административни услуги=>Предоставяне на справки от регистъра за одобрените за използване типове средства за измерване).Информация за одобрените типове средства за измерване се публикува периодично в официалния бюлетин на ДАМТН.Официалният бюлетин може да намерите в книжарницата на ДАМТН на адрес: 1000 София, ул. "Славянска" № 8, тел.: 02/988 09 87.

Коментар

И са кво да не си зимам за морето руски радар така ли в такъв случай пак ще требе да дебна се лепна зад некой състезател ме пази от радарите

Коментар

намерих извадкаима два одобрени радараединият си е на Х-банда вторият - Ка и като го гледам е стационарензначи колега тия полицаи са си направили самоделканещо ми намирисва цялата тази историяосвен да има по-нови документи, но да не съм ги намерилприкачил съм нещо да видите къде трябва да са пломбите
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X