Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изроди ли са лекарите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    ...Че аз съм учил в частен университет и ме спукваха от учене, за което си и плащах като поп. И какво, аз нямам ли право да кажа - ми искам европейска заплата така, както доктора?
    В кой частен си учил, колега и за какъв? А за искането, освен да иска човек е важно и на някой му пука от това, че иска Защото както е тръгнала, след някоя и друга година ще ни лекуват само гробарите... Който може, ще бяга, а който остане и с бой със сопи не можеш да го накараш да е по-различен.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Ако аз объркам едни спирачки само... колко човека ще затрия?

Коментар

Съгласен съм с всички които осъзнават че проблема всъщност идва от НЗОК. Не че няма и лоши лекари, обаче много от проблемите идват от клиничните пътеки и НЗОК . Докато НЗОК си глобява за щало и нещяло, така ще е.Отивам миналата пролет с бъбречна криза, в 2 полунощ в пирогов. "Момче тръси си личния лекар, или дежурния в съответната поликлиника, не си за спешна помощ, ще имам проблеми с касата (НЗОК)".Не че той не иска да ми помогне, а не смее, защото ако ми помогне, отиде му заплатата.Аналогично е и в аптеките. Идва дядото с рецепта по НЗОК. Миналия месец го е взел на 5-то число примерно. Този месец идва на 3-ти. И не му го дават, защото старата рецепта важи за 30 дни. Няма как да му го дадът по рано от 5-ти. Е да ама в опаковката има 28 таблетки, и не му достигат за 2 дни. Трябва да си докупи.Затова решението е няколко каси, да избират здравните заведения, да видим тогава.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Да не дава господ на всички дето защитават алчните лекари, да стигат по някакъв повод до онкологията, че тогава ще си променят коренно вижданията но ще е късно. И на мен не ми стигат парите, но си търся и допълнителна работа и се оправям. Не искам 500лв за 20мин. работа.Има и свестни лекари но повечето те гледат като подвижна касичка.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

ele написа:
            Да не си мислите, че на запад грешки не стават и там са 100% безгрешни? И там стават грешки, но всеки лекар има застраховка и при подобна грешка се плаща от застраховката. Ако от застраховката има много плащания, застрахователните компании могат да откажат застраховка, което автоматично изкарва въпросния лекар от практикуващите, защото без застраховка не може да се практикува.
            И на Запад такъв лекар после го осъждат на няколко милиона долара обезщетение + затвор.А тук се написа, че евентуално "могло" да се "помисли" за "тежко дисциплинарно наказание", което "включвало и вариант за уволнение".И днес уволниха шефа на болницата, не за друго, а поради простичкия факт, че на Бойко много му дойде (колкото и трагикомично да звучи).Конкретните "герои" от "Шейново" не са уволнени.От същата болница бяха и "героите" с момичето на 19 г. от миналия месец. В конкретния случай трябва да има много уволнени хора + уволнен министър на здравеопазването.Което няма да се случи, разбира се.

Коментар

Immortal написа:
              nikolovvd написа:
              Влагали сме, но ако си сервизен техник и сгрешиш ще изгори някоя платка, която може да се смени или ремонтира. При лекарят грешката е недопустима и ако се допусне такава или оставаш инвалид или ти обличат "дървено пардесю".За разлика от нас обикновените хора, лекарите полагат Хипократова клитва, което ги задължава да се борят за човешкият живот.
              А на бас, че с една моя грешка мога да затрия повече хора, колкото една болница за цяла година.П.П. Всички инструменти и апаратура, с която работят лекарите, са създадени от инженери... Не че нещо...
              Принципно погледнато всички уреди минават пред качествен контрол и тогава ги пускат за продажба. Това обръща другата страна на медала. Ако ти направиш грешка, която е взела човешки живот си влизаш в затвора като нищо, обаче лекарят ще се отърве в най-лошият случай с глоба от 1000 лв. Вече има няколко такива случая. Като се казва "Гарван гарвану око не вади!" и самите лекари се защитават взаимно. Снощи патолога бил казал, че жената е интубирана в хранопровода, а шефа на лекарската комисия обяснява, как това не било вярно. И шефа на лекарския съюз и той ги защитава. Може и да са прави, но патолога като е направил разреза е видял къде са следите от интервенцията или искат да кажат, че патолога е некадърник, а този който е умъртвил жената е безгрешен, но видите ли случват се такива работи.Това да не е прасе или крава бе? Случва ли се такива работи!!! Ако на моята жена се случи нещо подобно влиза в сила другата поговорка за окото и зъба!
              Няма начин да няма начин!

Коментар

На мен това ми е най-чудно - как на никой от многобройните опечалени роднини и близки на починалите от лекарска грешка хора още не му е паднало пердето да претрепе някоя многознаеща престилка?!Утре тия лекари може да умъртвят още някой.....

Коментар

Защо ли ми се струва, че накрая ще изкарат пострадалите хорица виновни...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Май така ще се окаже, защото не са си знаели и отстоявали правата!

Коментар

Много ми е интересно как болен ще се опери на лекар ’Знам си правата’. Е онази от Горна Оряховица къде и утепаха детето и ужким било аборт сега отказват да я преглеждат даже и в Търново. Посмяла да се оплаче, айде да се оправя. Тъпаци.

Коментар

Добре бе хора, а вие болниците нещо за сладкарници ли ги имате не мога да разбера? Нормално е да има смъртни случаи в болниците, както е нормално да има и раждания. Аз едно не мога да вдяна - като ходите в болница - за тортичка ли ходите или защото сте болни???Защитавам лекарите, защото имам доста приятели сред тях - всички са в непрекъснат стрес накрая на месеца ще могат ли да си вземат заплатата или не. Ама безплатно трябвало да ни лекуват, а? Да, но после няма ТЕ какво да ядат. Сега по темата с последната починала родилка - имала доброкачествен тумор на хипофизата (жлезата се намира В МОЗЪКА) и била астматичка. Две не малки предпоставки за проблем. Но да беше казала "имам астма, не мога да седя у дома и да се задушавам"... да, но тя отишла и казала "ще раждам, кво прайм"... примерно. После като направила кризата и каруцата се обърнала - пътищата са много, защото никой не иска да повярва, че е нормално да се получи усложнение при "здравата до преди малко" жена и тя да се гътне. Била интубирана в хранопровода - хайде сега всеки, дето защитава тази олигофренска хипотеза да се пробва да си бръкне от първия път в трахеята, случва се, нормално е да се уцели хранопровода, но се вади и се вкарва пак... Причината според мен е комплексна - жена със здравословни проблеми, с проблемна бременност, която не казва какво и как и защо и има на докторите. Аз като ми се случи да ходя на доктор - казвам всичко, питам, интересувам се... За една кола, телефон или лаптоп питаме като луди, за сериозни заболявания като аденом на хипофиза или астма - ще ги оставим да "минат сами" или ще ги поддържаме изкуствено... Здравето е по-важно!
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз също имам познати лекари, даже и роднини имам, но не в това е въпроса - никой не казва, че всички са такива, дори напротив, според мен голяма част си знаят работата, разбират я и са съвестни, НО точно гнилоча е там, където живота ти зависи от тях.... и нямаш избор!Ако не слушаш (плащаш) - умираш Сигурно и друг път съм писал една история от Военна болница.....Отива пациент за някаква елементарна, но жизненоважна операция и доктора иска 500лв., а роднините събират едва малко над 300лв.Доктора - НЕ, искам 500лв. и тогава започвам.Увещавали го да започне операцията и докато приключи ще са събрали останалото, обаче доктора НЕ!!!!Сами сметнете за какъв изрод става въпрос, щом сестрите са събирали пари, за да не остане човека извън операционната После, естествено, роднините им ги върнали.....Историята е разказана от майката на моя близка, която е една от сестрите събирали пари

Коментар

jenshen73 написа:
                            Добре бе хора, а вие болниците нещо за сладкарници ли ги имате не мога да разбера? Нормално е да има смъртни случаи в болниците, както е нормално да има и раждания. Аз едно не мога да вдяна - като ходите в болница - за тортичка ли ходите или защото сте болни???Защитавам лекарите, защото имам доста приятели сред тях - всички са в непрекъснат стрес накрая на месеца ще могат ли да си вземат заплатата или не. Ама безплатно трябвало да ни лекуват, а? Да, но после няма ТЕ какво да ядат. Сега по темата с последната починала родилка - имала доброкачествен тумор на хипофизата (жлезата се намира В МОЗЪКА) и била астматичка. Две не малки предпоставки за проблем. Но да беше казала "имам астма, не мога да седя у дома и да се задушавам"... да, но тя отишла и казала "ще раждам, кво прайм"... примерно. После като направила кризата и каруцата се обърнала - пътищата са много, защото никой не иска да повярва, че е нормално да се получи усложнение при "здравата до преди малко" жена и тя да се гътне. Била интубирана в хранопровода - хайде сега всеки, дето защитава тази олигофренска хипотеза да се пробва да си бръкне от първия път в трахеята, случва се, нормално е да се уцели хранопровода, но се вади и се вкарва пак... Причината според мен е комплексна - жена със здравословни проблеми, с проблемна бременност, която не казва какво и как и защо и има на докторите. Аз като ми се случи да ходя на доктор - казвам всичко, питам, интересувам се... За една кола, телефон или лаптоп питаме като луди, за сериозни заболявания като аденом на хипофиза или астма - ще ги оставим да "минат сами" или ще ги поддържаме изкуствено... Здравето е по-важно!
                            Искам да те попитам тези лекари - приятели какви коли карат, в какви жилища живеят, как са обзаведени жилищата им? Сигурен съм,че над 90% от тях карат по-добри коли от твоята и живеят в по-добро жилище от твоето,но реват като цигани,че нямат пари! Дори и джи-питата взимат доста пари. Някой спомена,че взимали по 2 лева. Да ама не. По клинични пътеки взимат за всеки един пациент всеки месец пари! Аз питам защо трябва да им се плаща,след като не отиваш на преглед или това е абонамент? Ползваш не ползваш, плащаш! Защо не го направят както е в много от цивилизованите страни: отиваш на преглед-взимат пари за прегледа,не ходиш на доктор-връщат ти част от застраховката? Тогава и лекарите ще са по-разтоварени,няма да има проблеми с направленията,няма да има източване на здравната каса и редица проблеми в глупавата здравна каса ще бъдат решени. Освен всичко друго защо не направят здравеопазването доброволно?
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Приятел претърпя мозъчна операция. Стоя 2 седмици в нещо като кома, докато близките му не броиха 2000лв на ръка. Нямали с какво да живеят. Само че като им видиш как се смени автопарка им, не е баш така.
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Абсолютно сте прави, но лекарката, която е приела жената, можеше да се спре и да каже пред камерата - "Имаше 2 см разкритие и според пътеката не можем да я приемем, защото от НЗОК ще ни глобят ХХХ лв. Вместо това тя предпочете да бяга. Да си кажат истината, че да им олекне. А не всички да анатемосват докторите. Трябва да седнат правителството и лекарите, но не ония двамата дървени философи от Етичната комисия и председатела на Лекарския съюз, а лекари които по цял ден се бият със системата на здравеопазването.

Коментар

Working...
                                X