ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изроди ли са лекарите?
Collapse
X
-
-
Чакайте бе, хора, nikolovvd, аз не съм ли човек? Аз не съм ли влагал в образование? Че аз съм учил в частен университет и ме спукваха от учене, за което си и плащах като поп. И какво, аз нямам ли право да кажа - ми искам европейска заплата така, както доктора? Защо той да е защитен, а аз да не съм? Трябва да сме човечни и да работим съвестно за заплатите, които се дават в нашата държава. Да, трябва да се стремим към по-добро, но без да влошаваме качеството. Факт е, че качеството на здравеопазването е ниско и продължава да пада.В този ред на мисли съм съгласен с Immortal по-горе.
Коментар
-
Влагали сме, но ако си сервизен техник и сгрешиш ще изгори някоя платка, която може да се смени или ремонтира. При лекарят грешката е недопустима и ако се допусне такава или оставаш инвалид или ти обличат "дървено пардесю".За разлика от нас обикновените хора, лекарите полагат Хипократова клитва, което ги задължава да се борят за човешкият живот.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Какви пари, каса, клинични пътеки и т.н дивотии намесвате колеги? Права здрава жена, отишла им на крака, с оплаквания и желание да я приемат. Те два пъти я изпращали да се разхожда, накрая я върнали у дома, а когато положението се спекло, я интубирали в хранопровода вместо в трахеята без да се осъзнаят и имат наглостта да ми говорят за пари и неуредици? Няма оправдание за такива доктори, кой каквото ще да ми обяснява!Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Immortal: Щом казваш. Нищо не е нито черно, нито бяло - ако толкова ви е яд, че някой лекар взима повече от вас, ми станете лекари, що сте станали инженери?Да не си мислите, че на запад грешки не стават и там са 100% безгрешни? И там стават грешки, но всеки лекар има застраховка и при подобна грешка се плаща от застраховката. Ако от застраховката има много плащания, застрахователните компании могат да откажат застраховка, което автоматично изкарва въпросния лекар от практикуващите, защото без застраховка не може да се практикува. А проблемът в Бг не е в лекарите, а в системата, затова не разбирам защо погрешно насочвате яда си.Не можете да давате акъл, ако не сте били и от другата страна.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal с цялото ми уважение, но не може общо практикуващите лекари да вземат по 2-3лв на всеки пациент отишъл за преглед или рецепта да получава пари и от З.К. а Хирург или Анестезиолог да получават 500-800лв съгласен съм че има и много лекари който не са лекари но не можеш да говориш за всички под общ знаменател защото никой лекар не иска да изгуби пациент а колкото до това колко учи един студент по медицина и друг със инженерна специалност няма база на сравнениеKukuПовярвай умрели са много хора само че не се тръби около тях всяка година заради небрежности много хора загиват наскоро дори младо момче загина в тецовете (Стара Загора) защото един инженер не си е свършил работата като не е спрял не знам си к’во за случката знам от майка ми която работи на посстанция с около 200KV ток и ако при ремонт или рутинна проверка тя не си свърши работата гарантира смъртта на много хораSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
Абсолютни изроди са, съгласен съм.Жената като беше бременна и казах - искам да си спокойна, ходи питай търси, намери най-доброто, не ме интересува колко струва. Проучи, избра о, великия, безподобен, много кадърен, модерен, препоръчан отвсякъде доктор Георгиев. Платихме си колкото трябва, всичко точно. Чакам аз облечен в престилка да докарат щерката, идва сестрата с бясна скорост, детето главата му цялата в кръв, сестрата трепери и не смее да ме погледне. Дава ми го, гледам главата отстрани с шевове и омацана в дезинфектант. Питам аз какво стана, доктора ще ми каже. Идва великия доктор като насран. Ко стана, викам. Амиии...хихихи...то секциото...хихихи...малко със скалпела клъцнах детето по главата...хихихи...то трябваше видеозон ама....хихихи...се заговорихме и викам айде без видеозон...хихихи. Единствената причина да се удържа да не рвзбия главата на тая гнида в стената бе че разреза е в косата и няма да личи. Два пръста встрани и щеше да е срязал окото или лицето. Представете си момиче с белег за цял живот, докато расте тя ще расте и белега. Добре че някой отгоре помогна на детето да не е белязано за цял живот. И добре че се овладях, че да си гледам детето сега, а не да го лежа оня доктор. Да не мислите че после някой се постара нещо? Седя при жена ми, на третия ден, тя се възстановява от операцията и се мъчи да вече да тръгва кърмата. Добре че и донесох храна, в пет следобед идва една сестра, отваря рязко вратата и казва аааааа, ама ний май не ти донесохме обяд, хихихи. Подразни ме и как дебело ми подчертаха на изписването да им донеса торта, щото, то за здравето на детето. Свини мръсни, нищо не им занесох, взех си детето и жената а дебеланата дето церемониално ми подава бебето и обърнах демонстративно гръб. Пак казвам, платихме по най дебелата тарифа, без компромис. Майка ми като я заболя три месеца я въртяха какви ли не доктори, не могат да разберат що я боли. Някакъв доктор напипа нещо, а, вика, херния, ще те оперирам. На сутринта преди операцията дошъл, пипа пипа, а, няма я хернията. Накрая разбираш ли един доктор се сети че май може би да е рак. След три месеца чудене маене и лежане по болници. И казаха на майка ми, тръгваш по всиииички доктори дето си била за тея три месеца и събираш документите от всички изследвания, за да може да проследим назад състоянието и да решим какво правим. И какво се оказва, по документи на майка ми правени тонове и тонове изследвания, даже такива които биха разпознали рака, но...на хартия. За да се вземат едни пари без реално да е правено изследването. Почна химиотерапията. Сестра ми разправя как майка ми седи, гладна жадна и чака за вливка. Сестрите си седят в стаята си на акфенце и цигарка. Сестра ми отива след осем часа чакане да ги пита, какво става, моля ви. Едната сестра се обръща към сестра ми и изсъсква - ако още веднъж ме притесниш ще стане по лошо за майка ти. Умориха я жената, в гроба е вече.И последен пример. Отиваме при позната лекар, тя ме праща на едни изследвания и ни изпраща до лабораторията че и е по път. Оттам излиза един дядо 75 годишен. Дядото реве, плаче. Хвърля се към лекарката и казва докторке, помогни бре, боли ме. Тя му изкрещя аз нали ти казах бе, събираш ей тея сума ти изследвания и така ми идваш. Дядото отмина а тя хихикащо ни обясни как до вечерта ще го разкарва, защото, и тук лицето и се изкриви от ярост, онзи ден пресичах на пешеходна пътека и не ми даде път с каруцата си! В малък град се случва това.Най ме е яд на оня тъпак шефа на етичната комисия на лекарския съюз, който трепери сакън да не осъдят някой доктор. Независимо какво се е случило. Ще ме прощават докторите, но претенциите им за по високи заплати, понеже в америка аууууу, колко много вземали мога да го приема само ако си плащат сами образованието. Щото там за да стане доктор младежа или учи като замаен за стипендии, или тегли едни безумни заеми, които изплаща после десет години с безкрайни смени и допълнителни дежурства. И чааааак тогава идва реда на бмв-тата и големите пари.Българския лекар има безкрайно високо и абсолютно непокрито високо самочувствие.
Коментар
-
Kuku написа:Когато работиш с ХОРА, не може да се държиш сякаш си търговец, ако ще, колкото ще да си учил, колкото ще да ти плащат, колкото ще да ти е криво.... като не му изнася на лекаря, защо не се реализира по друг начин/място/поприще, а УБИВА ХОРА..... напук ?!?!?!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
geo_g написа:Какви пари, каса, клинични пътеки и т.н дивотии намесвате колеги? Права здрава жена, отишла им на крака, с оплаквания и желание да я приемат. Те два пъти я изпращали да се разхожда, накрая я върнали у дома, а когато положението се спекло, я интубирали в хранопровода вместо в трахеята без да се осъзнаят и имат наглостта да ми говорят за пари и неуредици? Няма оправдание за такива доктори, кой каквото ще да ми обяснява!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
nikolovvd написа:Влагали сме, но ако си сервизен техник и сгрешиш ще изгори някоя платка, която може да се смени или ремонтира. При лекарят грешката е недопустима и ако се допусне такава или оставаш инвалид или ти обличат "дървено пардесю".За разлика от нас обикновените хора, лекарите полагат Хипократова клитва, което ги задължава да се борят за човешкият живот.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар