ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изроди ли са лекарите?
Collapse
X
-
-
Колеги аз лично съм си патил от пишман лекари в МБАЛ Бургас.Щяха да ме убият в буквалния смисъл на думата за 3 дни,и накрая при въпроса ми какво става с мен оттук нататък отговора беше +++Дано господ да ти помогне+++ срамота такива некадърници и трябва доживотен затвор!!!Не разбирам защо се осигоряваме след като пак трябва да плащаме се нещо имало което трябва да се плати и касата не го поемала!@ Но това няма да се промени докато не изреве народа.Поне аз така си го обяснявам Има една приказка много на място:Детето докато не се разреве майката не може да разбере,че му има нещо.Та май наща работа натам отива.
Коментар
-
Оф колко празни приказки пак са изписани. Идва ми да пусна една каруцарска, но ще ме накажат...Щом ще плащаме кеш на пресветите бедни доктори, за къв "член" да плащам здравно осигуряване всеки месец? Навит съм да спираме здравните вноски и да си плащаме всичко. Ама хем ме цоцат всеки месец една шапка пари, хем после трябва да дам още 10 шапки пари, за да ми направят безплатна уж процедура.Както в САЩ, така и тук има неосигурени хора, които мрат по стълбите, само че има и осигурени, които пак мрат, защото на бедния доктор не му стигали парите. Ми и на мен ми стигат.
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:...Да бе на нас все миналото ни виновно, ми тея 20 години дет минаха от тогава кво се случи? нищо. Надпреварват се кои повече да краде кат доиде на власт. Едно време как имаше всичко и за всеки, ся ша кажете - да ама за тва сме на тва дереже, ем не сме за тва.
Коментар
-
Airfan написа:Оф колко празни приказки пак са изписани. Идва ми да пусна една каруцарска, но ще ме накажат...Щом ще плащаме кеш на пресветите бедни доктори, за къв "член" да плащам здравно осигуряване всеки месец? Навит съм да спираме здравните вноски и да си плащаме всичко. Ама хем ме цоцат всеки месец една шапка пари, хем после трябва да дам още 10 шапки пари, за да ми направят безплатна уж процедура.Както в САЩ, така и тук има неосигурени хора, които мрат по стълбите, само че има и осигурени, които пак мрат, защото на бедния доктор не му стигали парите. Ми и на мен ми стигат.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Много си плащат здравните осигуровки, но никога не са влизали в болница или казано по друг начин не са се възползвали от системата. Е трябва ли да се възмущаваме или не?Ако нещо стане на пътя и дойде линейката да ме прибере в насипно състояние какво следва? Първо ще ме съберат или ще чакат да дойде някой роднина да ми внесе осигуровките или да плати и тогава да почнат да ме събират, ако има все още какво да събират. Работата с осигуровките е като с въздушните възглавници в колата. По-добре е да ги платиш, но да не ги ползваш.Това е недостътъка на солидарната система. Алтернативата е часните фондове или застраховка, но какво е гаранцията, че фонда ми няма да фалира или застрахователя ми ще откажие да плати, защото съм имал алкохол в кръвта или че съм карал с 180 например.На практика май ни остава само да чукаме на дърво и да сме живи и здрави!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
bubachko
Не съм чел цялата тема, почнах, но се нервирах... Да, пълни изруди са, а някои - откровенни касапи. На кой му спасили роднините, на мен па ми утрепаха бащата, и то все едни капацитети хирурзи в Пирогов... Имаше едно време в началото на прехода една лекарска "мъдрост":"Клел съм се в Хипократ не за да съм богат, но не и да умирам от глад". С времето обаче някои, да не казвам повечето направо изрудясаха.Защо питам да е платено здравеопазването?! Нали плащам здравни и то не малко. Защо например тези здравни не ми се натрупват, че когато ми се наложи да не трябва да плащам или недай боже да събирам с смс-и пари за детето си. А на всичко отгоре и потребителска такса има. А на всичко отгоре, даже и да не ми се натрупват а само да си плащам - пак не винаги мога да получа даже и некачествено обслужване, защото направленията свъшили. Ако ще се плаща - ами да спрат сдравните тогава, да мога да си ги трупам... Та това си е чист рекет иначе. Ебахти системата, ебахти плановото боледуване...Докато няма наказани обаче за безчинства, докато няма тежки и ефективни наказания за всичките касапи за да останат накрая само читавите и наистина добри лекари - така ще е. И ако на някой от най-близките ми се случи нещо като на толкова много семейства напоследък, да ми турят черното заради детенцето, ако се докосна до такава нелепа смърт - вярвайте ми, ще си го излежа и доживот, но виновния саморъчно ще го разстрелям като животно на показ на някой площад!
Коментар
-
jenshen73 написа:Airfan написа:Оф колко празни приказки пак са изписани. Идва ми да пусна една каруцарска, но ще ме накажат...Щом ще плащаме кеш на пресветите бедни доктори, за къв "член" да плащам здравно осигуряване всеки месец? Навит съм да спираме здравните вноски и да си плащаме всичко. Ама хем ме цоцат всеки месец една шапка пари, хем после трябва да дам още 10 шапки пари, за да ми направят безплатна уж процедура.Както в САЩ, така и тук има неосигурени хора, които мрат по стълбите, само че има и осигурени, които пак мрат, защото на бедния доктор не му стигали парите. Ми и на мен ми стигат.
Коментар
-
Мисля,че след като се осигоряваме все пак трябва да получаваме нещо а не немарливо отношение от страна на лекарите,не да лежим в мръсните и мизерни държавни болници! Да ги махат тези осигуровки и да се спасяваме.Ясно е,че от тях ефект НЯМА!!!!!!!!!Ще ми ревът,че малки и заплатите..хаха...смешни са,а колко опъват от пациенти на зор?!?!на колко се казва в очите плащаи или мреш????защо трябва да е така защо в една Германия една Австрия да речем не е така???Пример:Преди година в Германия бащата пада от една стълба и си навехва крака докато си свалял бризента на ремаркето след позвъняването му на спешна помощ те пристигнали за няма и 10мин. направили му каквото е нужно без да попитат осигорен ли е или не.Тука остават родилки пред болниците и хора нуждаещи се наистина от спешна лекарска помощ само заради това,че не са здравно осигурени е а кажете ми на какво прилича това?!?!Иначе стачкуваме искаме а какво даваме едно НИЩО?!?! Нямам думи Yellow_Flash_Colorz_PDT_43
Коментар
-
Така след като ми намесихте името не един път реших да пиша . Както казвате че в другите страни е по хубаво здравеопазването ще ви кажа да така е но на каква цена.Малко съпоставка с това дето съм се сблъсквал във Франция ,някои колеги знаят колко години съм ходил там.Осигурителната вноска тук е мин 17.80 както някои знаят ,а там не е 30 евро а нагоре точна цифра не знам.Тука като отидеш на лекар плащаш 2.70 а тамсе плаща 22 или 25 евро ако отидеш в кабинета и 35 евра ако викнеш доктора в къщи(като това да го викнеш не означава че той ще дойде веднага)спешно викахме доктор в къщи които дойде на третия ден (говоря за Франция)Верно болниците им са като петзвезден хотел Сравнението го правя със супер осигурен човек Французин ,аз не се е налагало да ползвам болниците за мен но Французоиката и се налагана два месеца вика доктор.Както там така и тук има доктор и доктор.Аз лично не одобрявам даването на рушвет на доктора (ако си доволен даваш което е от сърце )а не даваш толкова и те режа.Както в частните клиники има ценоразпис така може и в държавните да е а не да даваш 2.70 и после плащаш на доктора ,а той наточил брадвата.Има и още да пиша но по нататък, но се пак хора които не са го видели и не са излизали от България да не си мислят че там е рай
Коментар
-
nikolovvd написа:Много си плащат здравните осигуровки, но никога не са влизали в болница или казано по друг начин не са се възползвали от системата. Е трябва ли да се възмущаваме или не?Ако нещо стане на пътя и дойде линейката да ме прибере в насипно състояние какво следва? Първо ще ме съберат или ще чакат да дойде някой роднина да ми внесе осигуровките или да плати и тогава да почнат да ме събират, ако има все още какво да събират. Работата с осигуровките е като с въздушните възглавници в колата. По-добре е да ги платиш, но да не ги ползваш.Това е недостътъка на солидарната система. Алтернативата е часните фондове или застраховка, но какво е гаранцията, че фонда ми няма да фалира или застрахователя ми ще откажие да плати, защото съм имал алкохол в кръвта или че съм карал с 180 например.На практика май ни остава само да чукаме на дърво и да сме живи и здрави!Steliyan's Life!
Коментар
-
Immortal написа:Сутринта съобщиха за нова починала родилка. Този път в АГ Света София.Не е имала избран екип.Преди няколко дни един приятел, колега от форума, ми каза, че не иска детето му да знае нищо за България.Аз пък не искам моето дори да се ражда в България.Steliyan's Life!
Коментар
-
И вуйчо ми нямаше избран екип, ама още е жив след тройния байпас. Ама това не го дават по ТВ-то нали? Майка ми я върнаха лекарите от гроба - няколко месеца се чудехме дали ще оживее, беше жив труп, ама това не го дават по ТВ-то нали? Медиите са много добри в това да подклаждат нетърпимост към една или друга гилдия, за да си вдигат рейтинга. А хората, които и хал хабер си нямат от съответната професия, са много добри да се връзват. Всяка една интервенция носи опасност. Това, че някой е влязал в болница, не означава, че ще излезе жив. Хората умират, независимо какво правят лекарите за тях, защото лекарите не са богове, а хората са смъртни. Знам, че ще скочите като попарени, но не винаги смъртта на някой е в резултат на лекарска грешка - хората умират и за това не е необходимо да са на 80+ години.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар