Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изроди ли са лекарите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В конкретния случай, какво значи "и се оставя да го тъпчат" ?Те просто го убиват....

Коментар

Изчетох с желание цялата тема обаче се разочаровах, защото колегата Orcinus е един от малкото ,които намесиха личната отговорност на некъдърните доктори?!
      Orcinus написа:
      ... И на Запад такъв лекар после го осъждат на няколко милиона долара обезщетение + затвор.А тук се написа, че евентуално "могло" да се "помисли" за "тежко дисциплинарно наказание", което "включвало и вариант за уволнение".И днес уволниха шефа на болницата, не за друго, а поради простичкия факт, че на Бойко много му дойде (колкото и трагикомично да звучи).Конкретните "герои" от "Шейново" не са уволнени.От същата болница бяха и "героите" с момичето на 19 г. от миналия месец. В конкретния случай трябва да има много уволнени хора + уволнен министър на здравеопазването.Което няма да се случи, разбира се.
      geo_g написа:
      Какви пари, каса, клинични пътеки и т.н дивотии намесвате колеги? Права здрава жена, отишла им на крака, с оплаквания и желание да я приемат. Те два пъти я изпращали да се разхожда, накрая я върнали у дома, а когато положението се спекло, я интубирали в хранопровода вместо в трахеята без да се осъзнаят и имат наглостта да ми говорят за пари и неуредици? Няма оправдание за такива доктори, кой каквото ще да ми обяснява!
      Абсолютно съгласен съм с колегите по-горе! Няма оправдание и трябва да се търси отговорност и при доказана немърливост и некомпетентност, при които е настъпила смърт или трайно увреждане: СЪД , ЗАТВОР и тн. Няма условни простотии и уволнения! Наказание и тежко им, друго НЕ! Цари абсолютна безнаказаност и безотговорност! Когато ТЕ почнат да мрът, тогава ние ще мрем по-малко!
      Slavi_Lancia написа:
      ...Да бе на нас все миналото ни виновно, ми тея 20 години дет минаха от тогава кво се случи? нищо. Надпреварват се кои повече да краде кат доиде на власт. Едно време как имаше всичко и за всеки, ся ша кажете - да ама за тва сме на тва дереже, ем не сме за тва.
      За тези 20години аз ще ти кажа какво стана, пречупено през мойта призма разбира се! Стана това, което трябва да стане, а именно МЛАДИТЕ и будни хора започнаха да мислят и да се борят с живота и нелеката си професия с желание и хъс. Дали ще ходят на вън или ще останат тук в България , това си е техен проблем / и не съвсем ,но ... /, обаче е факт че именно младите специалисти имат желание да бъдат полезни и компетентни в професията си. Те са необременени с мнението ,че са най-великите и че са незаменими.
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

dudulia написа:
        jenshen73 написа:
        Добре бе хора, а вие болниците нещо за сладкарници ли ги имате не мога да разбера? Нормално е да има смъртни случаи в болниците, както е нормално да има и раждания. Аз едно не мога да вдяна - като ходите в болница - за тортичка ли ходите или защото сте болни???Защитавам лекарите, защото имам доста приятели сред тях - всички са в непрекъснат стрес накрая на месеца ще могат ли да си вземат заплатата или не. Ама безплатно трябвало да ни лекуват, а? Да, но после няма ТЕ какво да ядат. Сега по темата с последната починала родилка - имала доброкачествен тумор на хипофизата (жлезата се намира В МОЗЪКА) и била астматичка. Две не малки предпоставки за проблем. Но да беше казала "имам астма, не мога да седя у дома и да се задушавам"... да, но тя отишла и казала "ще раждам, кво прайм"... примерно. После като направила кризата и каруцата се обърнала - пътищата са много, защото никой не иска да повярва, че е нормално да се получи усложнение при "здравата до преди малко" жена и тя да се гътне. Била интубирана в хранопровода - хайде сега всеки, дето защитава тази олигофренска хипотеза да се пробва да си бръкне от първия път в трахеята, случва се, нормално е да се уцели хранопровода, но се вади и се вкарва пак... Причината според мен е комплексна - жена със здравословни проблеми, с проблемна бременност, която не казва какво и как и защо и има на докторите. Аз като ми се случи да ходя на доктор - казвам всичко, питам, интересувам се... За една кола, телефон или лаптоп питаме като луди, за сериозни заболявания като аденом на хипофиза или астма - ще ги оставим да "минат сами" или ще ги поддържаме изкуствено... Здравето е по-важно!
        Искам да те попитам тези лекари - приятели какви коли карат, в какви жилища живеят, как са обзаведени жилищата им? Сигурен съм,че над 90% от тях карат по-добри коли от твоята и живеят в по-добро жилище от твоето,но реват като цигани,че нямат пари! Дори и джи-питата взимат доста пари. Някой спомена,че взимали по 2 лева. Да ама не. По клинични пътеки взимат за всеки един пациент всеки месец пари! Аз питам защо трябва да им се плаща,след като не отиваш на преглед или това е абонамент? Ползваш не ползваш, плащаш! Защо не го направят както е в много от цивилизованите страни: отиваш на преглед-взимат пари за прегледа,не ходиш на доктор-връщат ти част от застраховката? Тогава и лекарите ще са по-разтоварени,няма да има проблеми с направленията,няма да има източване на здравната каса и редица проблеми в глупавата здравна каса ще бъдат решени. Освен всичко друго защо не направят здравеопазването доброволно?
        Хирурга ми, който е на държавна работа кара Опел Астра 1991г. Алерголожката ми, която е специалист на частна практика кара Сузуки Витара, живее в двустаен тухлен апартамент в началото на Циганската Махала, гинеколога НИ, който е на частна практика си купи джип втора ръка от щатите - за 12000лв., живее в апартамента на жена си, който и е от преди брака, уролога ни, който е на частна практика шофира едно рено меган 1999, живее в апартамент, с който са го обезщетили преди 20 години срещу право на строеж, а ендокриноложката ми се вози в автобуси, въпреки, че и тя е на частна практика, живее в двустаен апартамент, който купиха като се върнаха от Либия преди 10 години, мъжа и кара някакъв ситроен от 90те... Та какво рече? Виж, защитавам ги, защото ги познавам и знам как е при тях и какво е. Да взимат пари, да могат да изкарват още повече пари, но няма да ти кажа колко струва всичката информация и достъп до медицинска литература, обучение, информация за медикаменти и прочие, за да си на нивото на което трябва да си... Само джипката си не защитавам, щото тя не ми е приятелка и ... ме дразни ужасно много, но когато имах нужда от нея - беше незаменима. Съветите, които ни е дала и атибиотиците, които не ни е дала, все пак са били и са от помощ. Един от най-добрите лицево-челюстни хирурзи на Варна е баща на мой приятел - само той успя да намести лицето на брата на жена ми, че да си прилича с личната карта. Никога не е имал автомобил, живее в двустаен апартамент в двора на Окръжна Болница във Варна... И ... без никакво "дайте парите, че да почваме"...
        ele написа:
        Danchojn: За това не е виновен лекарят, а този, който измисля правилата.Преди няколко дни четох, че във Франция има няколко хиляди жалби ежегодно срещу лекари. В България само няколко стотин. Ако толкова не ви харесва обслужването, що не се жалвате? Това е един начин нещата да тръгнат в добра посока. Вместо това си навивате пружините и се настройвате срещу едно цяло съсловие. Ситуацията, в която е БГ, е по вина на хората, които живеят в нея. Докато мрънкате само във форумите, нищо няма да се промени.
        Във Франция имаме колега, който може да потвърди за след колко време се насрочва час за спешен случай при личен лекар - три дни. Ако прочете - ще ми потвърди думите. В прованса - нямат спешна хирургия, нямат лаборатории след работно време нямат почти нищо, което да работи след 18ч. Санитарки и мед. сестри ако има - е бонус... Ама нали сме най-бедната държава с най-бързия интернет и най-много мобилни телефони на глава от населението...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Те там мрат като круши по твоите думи, Женшене. Това за насрочването на часа си го избий от главата.

Коментар

Airfan написа:
            Те там мрат като круши по твоите думи, Женшене. Това за насрочването на часа си го избий от главата.
            Питай lubomm, като не вярваш. Питай и някой, който е живял в Англия как се разжда там в безплатното им здравеопазване...
            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
              Добре бе хора, а вие болниците нещо за сладкарници ли ги имате не мога да разбера? Нормално е да има смъртни случаи в болниците, както е нормално да има и раждания. Аз едно не мога да вдяна - като ходите в болница - за тортичка ли ходите или защото сте болни???Защитавам лекарите, защото имам доста приятели сред тях - всички са в непрекъснат стрес накрая на месеца ще могат ли да си вземат заплатата или не. Ама безплатно трябвало да ни лекуват, а? Да, но после няма ТЕ какво да ядат. Сега по темата с последната починала родилка - имала доброкачествен тумор на хипофизата (жлезата се намира В МОЗЪКА) и била астматичка. Две не малки предпоставки за проблем. Но да беше казала "имам астма, не мога да седя у дома и да се задушавам"... да, но тя отишла и казала "ще раждам, кво прайм"... примерно. После като направила кризата и каруцата се обърнала - пътищата са много, защото никой не иска да повярва, че е нормално да се получи усложнение при "здравата до преди малко" жена и тя да се гътне. Била интубирана в хранопровода - хайде сега всеки, дето защитава тази олигофренска хипотеза да се пробва да си бръкне от първия път в трахеята, случва се, нормално е да се уцели хранопровода, но се вади и се вкарва пак... Причината според мен е комплексна - жена със здравословни проблеми, с проблемна бременност, която не казва какво и как и защо и има на докторите. Аз като ми се случи да ходя на доктор - казвам всичко, питам, интересувам се... За една кола, телефон или лаптоп питаме като луди, за сериозни заболявания като аденом на хипофиза или астма - ще ги оставим да "минат сами" или ще ги поддържаме изкуствено... Здравето е по-важно!
              Аз наистина не искам и не мога да те разбера. Нито за написаното в края на темата от теб, с което се опитваш да внушиш, че едва ли не във Франция и Англия здравеопазването е по-зле от нашето. Не, болницата не я имам за сладкарница, нормално е да има смъртни случаи, НЕНОРМАЛНОТО обаче, което ти не вдяваш, са ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, при които умират хората в България в болниците или ПРЕД болниците. Ненормалното е пациентите да се разглеждат като клиенти. И още по-лошото, хем са клиенти, хем лекарят в явното си качество на търговец, ги нЕма за нищо ако не му дадат 20-50-100-1000-10000 лв. И е безнаказан. Ти си търговец, нали, можеш ли да си позволиш в тази криза да се отнасяш безхаберно към клиентите си, не, нали? Е, ако беше лекар, щеше да го правиш безнаказано и без да си губиш доходите/подкупите. По отношение на "олигофренската хипотеза", да ти цитирам - "родилката била интубирана в хранопровода, а не в трахеята. По този повод здравният министър Стефан Константинов заяви, че това може да се случи и на опитни лекари и е позната грешка в лекарската практика, но че имало признаци, по които неправилното извършване на интубация може да се коригира." Сега, да питам ли чия хипотеза е олигофренска или да си задавам отговори относно това защо лекарят, който я е извършил, не е видял признаците за погрешните си действия и не ги е коригирал? Ти ако направиш погрешна диагностика на компютър никой няма да умре, нали, ама лекар като сбърка умира човек. Както казваш, аз УЖ съм умно момче, ама явно съм прост човек, защото не мога да ти разбера начина на мислене. Докато в тая държава не започнат да вкарват лекари в затвора и не започнат да им забраняват лекарската практика + колкото се може по-солидни глоби за десетки хиляди левове за грешки както в белите държави, непристойните лекари (защото има и много достойни и кадърни такива), ще продължават просто да дерибействат абсолютно безнаказано. Страх лозе пази, нали знаеш...

Коментар

jenshen73 написа:
                Airfan написа:
                Питай lubomm, като не вярваш. Питай и някой, който е живял в Англия как се разжда там в безплатното им здравеопазване...
                Абе човек какво рече ти?Кви бяха тези глупости,ква кола карал в къв апартамент живеел,кви са тези глупости бе.Че ти знаеш всичко за лекарите си браво,браво това е много похвално.Да не би да си купуват и дрехи втора употреба,горките.Че дай да вземем да им събираме помощи бре,те са за оплакване.

Коментар

И аз ще защитя лекарите - не че няма идиоти между тях, напротив мнозинството са идиоти и не се държат добре с пациентите, нито си вършат качествено работата. Но това важи за населението като цяло - абсурдно и да искаме лекарите да са по-различни от останалите българи. Преди 2 седмици някъде имаше изследване, че 60% от бременните в България ПУШАТ !!!! Това значи , че 60 процента от българките не им пука за здравето на детето им.
                  Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Orcinus: Да, здравеопазването в Англия е по-зле от нашето. Там, ако не си спешен случай, се нареждаш на една опашка, чиято дължина е дефинирана от закона, мисля 6 или 8 седмици, и си чакаш реда за операция или изследване. Миналата година моя позната имаше жлъчни кризи, след като медикаментозно овладяха кризите и тя вече не беше спешен случай, се нареди на тази опашка за операция. За тези седмици от 80 кг стана 45, като дойде деня, я пратиха отново на опашката, защото имаше настинка. През всичките тези седмици яде единствено картофи. Ако това се случи в Бг, веднага ще се надигне вой колко било лошо отношението. Ся един пример и с мен. Бях в болница на системи. Системата свърши към полунощ и звъннах някой да дойде да я махне и да изтичам до тоалетната. Никой не идва. В съседната стая се чува нечовешки вой, явно някой е получил криза. На смяна са 1 сестра и 1 лекар. От моя гледна точка това е нечовешко отношение - да ме оставят със система, която трябва да спра сама, и или да се изчишкам в някоя подлога или със системата да тръгна към тоалетната. В същото време, ако сестрата остави болния в съседната стая, който явно беше с изключитено силни болки, това би се сметнало от роднините на този човек за изключително нечовешко отношение, защото тях не ги е грижа за мен, а за техния роднина. Не знам защо си мислите, че лекарите са магьосници - няма лекар, който да гарантира, че дадено лечение ще доведе до озравяване. Никой не може да го направи и няма право да го прави. Дори една обикновена настинка може да тръшне човек в гроба мълниеносно. Затова има изградени правила, процедури и прочее. АКо един лекар е следва процедура и може да обясно какво, защо и как, но болния почине - не виждам каква е вината на лекаря в случая. Разбира се, трябва да има наказания и то сериозни за тези лекари, които немарливо си вършат задълженията, както и промени в здравната система. П.П. Ся се сетих и за един друг случай в Англия - зъболекар, който слага упойка на пациента и заминава да си прекопава китките. Това се е случило на мой познат.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                      Orcinus: Да, здравеопазването в Англия е по-зле от нашето. Там, ако не си спешен случай, се нареждаш на една опашка, чиято дължина е дефинирана от закона, мисля 6 или 8 седмици, и си чакаш реда за операция или изследване. Миналата година моя позната имаше жлъчни кризи, след като медикаментозно овладяха кризите и тя вече не беше спешен случай, се нареди на тази опашка за операция. За тези седмици от 80 кг стана 45, като дойде деня, я пратиха отново на опашката, защото имаше настинка. През всичките тези седмици яде единствено картофи. Ако това се случи в Бг, веднага ще се надигне вой колко било лошо отношението. Ся един пример и с мен. Бях в болница на системи. Системата свърши към полунощ и звъннах някой да дойде да я махне и да изтичам до тоалетната. Никой не идва. В съседната стая се чува нечовешки вой, явно някой е получил криза. На смяна са 1 сестра и 1 лекар. От моя гледна точка това е нечовешко отношение - да ме оставят със система, която трябва да спра сама, и или да се изчишкам в някоя подлога или със системата да тръгна към тоалетната. В същото време, ако сестрата остави болния в съседната стая, който явно беше с изключитено силни болки, това би се сметнало от роднините на този човек за изключително нечовешко отношение, защото тях не ги е грижа за мен, а за техния роднина. Не знам защо си мислите, че лекарите са магьосници - няма лекар, който да гарантира, че дадено лечение ще доведе до озравяване. Никой не може да го направи и няма право да го прави. Дори една обикновена настинка може да тръшне човек в гроба мълниеносно. Затова има изградени правила, процедури и прочее. АКо един лекар е следва процедура и може да обясно какво, защо и как, но болния почине - не виждам каква е вината на лекаря в случая. Разбира се, трябва да има наказания и то сериозни за тези лекари, които немарливо си вършат задълженията, както и промени в здравната система. П.П. Ся се сетих и за един друг случай в Англия - зъболекар, който слага упойка на пациента и заминава да си прекопава китките. Това се е случило на мой познат.
                      Ехееее че ние сме късметлии че живеем във Бг със най-хубавото здравеопазване.Щом във Англия е зле а тук добре накъде върви този свят.Ти ми казваш за лекаря и китките,аз ще ти кажа за лекаря и неделна кино вечер.Чакам аз за операция на апендесит,лежа на операционната маса,две сестри ми бръснат м.... и след като всичко е готово,се започна чакането.Незнам дали знаеш ама във операционната е студено,едната сестра каза да ме завият със нещо да не настина,защото доктор Янев гледал филм.Това ли са по добрите лекари от англичаните.Още колко мога да ти говоря за почти 4 месечния ми престой във болница,че и от Варна се опарих,там са касапи и кожодери.

Коментар

nai7 написа:
                        jenshen73 написа:
                        Airfan написа:
                        Абе човек какво рече ти?Кви бяха тези глупости,ква кола карал в къв апартамент живеел,кви са тези глупости бе.Че ти знаеш всичко за лекарите си браво,браво това е много похвално.Да не би да си купуват и дрехи втора употреба,горките.Че дай да вземем да им събираме помощи бре,те са за оплакване.
                        Верно само се тестваш да се заяждаш с мен. Но явно не си прочел, че за тези лекари знам всичко, защото са ми приятели - малко или много ги познавам от минимум10 години.
                        Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                          nai7 написа:
                          jenshen73 написа:
                          Airfan написа:
                          Верно само се тестваш да се заяждаш с мен. Но явно не си прочел, че за тези лекари знам всичко, защото са ми приятели - малко или много ги познавам от минимум10 години.
                          Както някой по горе каза,има и добри но те са под 20 % всички други са за затвора.И вашите лекари ги видях там във Варна,жалко че бях със патерици инак нямаше да могат да ми видят и подметките.

Коментар

Приятелю, радвай се, че си в България. Защото в "демокрацията" Великобритания, където здравеопазването е "безплатно" щеше да си висиш на опашката за здравната пътека докато ти изгният патериците. Или да идеш на платен прием за който да плащаш следващите 10 години... Наистина не можем да оценим това, което имаме.
                            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                              Приятелю, радвай се, че си в България. Защото в "демокрацията" Великобритания, където здравеопазването е "безплатно" щеше да си висиш на опашката за здравната пътека докато ти изгният патериците. Или да идеш на платен прием за който да плащаш следващите 10 години... Наистина не можем да оценим това, което имаме.
                              Тука си във голяма грешка,чета един форум за щатите и там приятелю,им пращат писма да ходят на прегледи които са доста скъпи,и всичко се покрива от застраховката им.Да не ти казвам че шефката на клиниката по изгаряния във военноморска болница доктор Зайкова искаше да ми резне и здравите пръсти на крака понеже като махнела двата дето ги засегна тока и другите щели да стърчат,и нямало да бъде естетически добре.Колегата Явор Митев ме чакаше отвън и като му казах вика качвай се да се махаме по бързо.А другия който беше със нея направо си каза да му се обадя във неделя да се уговорим за цената понеже във понеделник щели да правят график за операциите.Благодаря от такова СУПЕР здравеопазване колега.

Коментар

nai7: Абсолютно всички мои познати англичани, които живеят в БГ, сипят суперлативи за нашите лекари и сестри, за обслужването и отношението като цяло. Не съм ползвала здравни услуги, докато бях в Англия, но няма причина да не им вярвам. След като си чакал гол доктора, оплака ли се след това? Ако не си - твой пропуск. Нищо няма да се оправи, докато мрънкаш по форумите. освен това твърдя други неща, затова не ми слагай думи на клавиатурата.П.П. За САЩ - тези, които имат застраховка. тези, които нямат, а те не са малко, си умират на стълбите на болниците, защото никой не ги иска след като нямат застраховка. След като толкова обичаш да четеш вземи прочети и за това как се въвеждат промени в модела на здравно обслужване в САЩ точно защото много хора не могат да си позволят да ползват тези така скъпи услуги. И като говориш за САЩ, вземи прочети и колко е заплатата на лекарите там. САЩ не може да е база за сравнение.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X