Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изроди ли са лекарите?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Изроди ли са лекарите?

    Плаши ме това, че за по-малко от месец две млади жени починаха, заради лекарска немарливост, алчност и безхаберие! Лекарите в Шейново, а и не само, искат допълнително и още, колкото може повече пари, само пари, за да си свършат работата, на която са на трудов договор и за която получават трудово възнаграждение. Ако вие не си вършите работата, ако извършвате нарушения, работодателя ви ще ви уволни, нали така? Всички ние сме работодатели на човечетата в бели престилки, от нашите заплати, чрез здравни ’"осигуровки", те получават заплати. Е нека да ги уволним, нека им потърсим отговорност. Искам тези хора да понесат отговорност, както дисциплинарна, така и морална и никога да не практикуват, за да престанат да убиват. Лекар се става, за да даваш живот и милосърдие, не да пълниш сейфове с пари! Вместо да искат от всеки един човек допълнителни пари, за да си свършат работата, да се напънат и да ги искат от шефа си, от мин. на здравеопазването, от премиера, но не от този, който вече си е платил! Вчера гледах изявление на министъра ... на здравеПогубването. Ако народа иска да се спре плащането за избор на екип, щяло да трябва да се плаща под масата....ами той официално каза, че не може да си върши работата, защото той управлява една система, която взима пари от данъкоплатците, за да работи, а тя дефакто не работи за тези, които не си плащат КЕШ! За какво тогава аз, жена ми и 2,3,5,7млн. българи плащат здравни плащания (казвам плащания, защото не ти осигуряват нищо) Защо трябва да те е страх да влезеш в болница, не от самата операция, а от това, че ще те режат касапи и няма да им пука за тебе грам ако не си платил?
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    #2
    ми колега, ти във втората част на писанието си отговорил на първата. щото:1. даваш живот и милосърдие, ама в магазина никой не проявява милосърдие към теб, и не ти дава салам срещу стотиците животи, които си спасил. 2. след като за две години къде с глоби, къде със съд за шефовете на болниците, къде със заплахи за закриване, правителството затегна финансовата дисциплина в болниците, няма какво да се сърдим, че хората приемат пациенти по написани от МЗ критерии - в случая 4 см. разкритие, изтекли води и контракции там колкото бяха на 10 минути. изобщо рибата винаги се вмирисва откъм главата.
    браво 1,6/90 - 09 г.

    Коментар


      #3
      Tези лекари, които визираш, спасиха майка ми, която беше на крачка от смъртта без да и искат един лев. Направиха троен байпас на вуйчо ми без да му искат един лев нито за операцията, нито за прегледите след това. Съжалявам, че ще те разочаровам, но не познавам лекар, който е учил 10 години и след това плаща хиляди левове да семинари и повишаване на квалификацията, за да работи за 500 лева. Сори, но такова животно няма. Или има добре платени лекари, които могат да си позволят да настигат световната медицина, което си нямаш идея колко скъпо удоволствие е, или имаме нископлатени специалисти, които с години си четат университетските учебници, щото няма как да си купят нови. Добре е да се отърсиш от насажданото с години мнение, че лекарите са благотворителни дружества и тяхната задача е да лекуват, защото таква им била професията. Редно е също да не поставяш всички лекари под един знаменател, а голяма част от лекарите не са виновни, че тия в здравната каса се въртят по цял ден на столовете. Мисля, че възмущението (което е и правилно) не е насочено към правилните хора.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

      Коментар


        #4
        Болници

        Мисля че здравеопазването ТРЯБВА ДА Е БЕЗ ПАРИ да няма рушвети и така доктора да не гледа кво му дават а какво може да направи И като ги учат такива с 2ки-3ки-4ки да не стават доктори Така като идеш да си сигурен че ще ти помогнат.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          Точно това, че 45 години здравеопазването беше "БЕЗ ПАРИ" ни докара дотам, че докторите са по-корумпирани от митничар и катаджия взети накуп.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар


            #6
            ...Да бе на нас все миналото ни виновно, ми тея 20 години дет минаха от тогава кво се случи? нищо. Надпреварват се кои повече да краде кат доиде на власт. Едно време как имаше всичко и за всеки, ся ша кажете - да ама за тва сме на тва дереже, ем не сме за тва.
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

            Коментар


              #7
              Колега а редно ли е един общопрактивущат лекар (личен Джипи) да изкарва колкото, че дори и повече от един хирург??При необходимост от лекарска помощ не съм имал проблеми не са искали пари! Дори един от лекарите (първата ми фрактура) ме прати в друга болница при негов колега като сам си каза че в болница Х където работи той апаратурата с която работят е по стара и не може да прецени дали трябва операция за да се закърпят натрошените ми кокали
              Subaru B9 tribeca 3.0
              Peugeot 307 04
              Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
              Fiat Brava 1.6 16V 103

              Коментар


                #8
                Да спомена нещо от преди 10ти ноември.Даваха се бонбони и бутилки с кой каквото му е на сърце.За 100,200 или не дай си боже 1000лв поизкани щяха да го одерат жив.Имаше народен,партиен,държавен и какъв ли не контрол и все по някой параграф сгазиш ли лука.....Не рева за миналото но трябва да сме реалисти.
                Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

                Коментар


                  #9
                  Както има инженери, които не могат да си сменят изгорялата крушка или бушон вкъщи, така има и лекари, които сами не могат да се излекуват от грип или настинка.Лошото е, че ако един студент (бъдещ инженер) може да получи диплома с 3 от горе до долу, за един лекар е неприемливо. Отделно като стажант той е под наблюдението на свой колеги - специалисти с дългогодишен опит, но явно и на тях им е все тая, какъв доктор ще излезе от него.От друга страна този лекар като отиде в магазина никой не му дават стоките без пари и защо все пропускаме да кажем колко получава един личен лекар (Джи Пи) и един лекар в отделение на болницата.Бе какво здравеопазване искаме, след като в Швейцария здравната вноска е 75 Евро, а в България 7.5 Евро. Или казано по друг начин, ако български хирург иска да получава колкото един хирург в Швейцария трябва да прави 9 операции на ден повече. Че това да не е конвейр!?Искам да кажа, че хирурга трябва да е толкова добре платен, че да не мисли за пари докато работи и да има възможност да се подготви на спокойствие за предстоящата операция, вместо да се терзае от къде да намери пари да си плати парното и тока.В основата на всичко е мизерията в България.
                  Няма начин да няма начин!

                  Коментар


                    #10
                    И много по-зле ще става с това смехотворно заплащане. Дори и неграмотни доктори няма да има след 15 год да ни лекуват, санитари ще ни лекуват. Не мога да плюя срещу докторите, защото като се разболея тях търся. Вероятно ако ме засегне некомпетентността им ще мисля по друг начин. А грешки стават и ще продължат да стават, кой не греши на работното си място... всеки го прави, само че при тях е фатално.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

                    Коментар


                      #11
                      Може би трябва да е като в САЩ. Идва доктора при теб и ти казва - "Твоята осигуровка покрива това, това и това. Ако искаш отиди в друга болница, ако не си плащаш допълнително!", но трябва всеки да знае какво може да очаква.Обаче в другата болница не само цените, но и качеството са на по-ниско ниво.
                      Няма начин да няма начин!

                      Коментар


                        #12
                        nikolovvd написа:
                        Както има инженери, които не могат да си сменят изгорялата крушка или бушон вкъщи, така има и лекари, които сами не могат да се излекуват от грип или настинка.Лошото е, че ако един студент (бъдещ инженер) може да получи диплома с 3 от горе до долу, за един лекар е неприемливо. Отделно като стажант той е под наблюдението на свой колеги - специалисти с дългогодишен опит, но явно и на тях им е все тая, какъв доктор ще излезе от него.От друга страна този лекар като отиде в магазина никой не му дават стоките без пари и защо все пропускаме да кажем колко получава един личен лекар (Джи Пи) и един лекар в отделение на болницата.Бе какво здравеопазване искаме, след като в Швейцария здравната вноска е 75 Евро, а в България 7.5 Евро. Или казано по друг начин, ако български хирург иска да получава колкото един хирург в Швейцария трябва да прави 9 операции на ден повече. Че това да не е конвейр!?
                        Колега това не е правилно сръвнение като се има впредвид и заплатитеимаше един виц събрали се президентите на България Сащ и Германияпърви се похвалил президента на Германия че средната заплата при тях е 2000 евро а за да живееш нормално ти трябват 1500евро какво правиле с останалите 500 него не го интересуваловтори президента на Сащ средна заплата 3000 долара за да живееш нормално трябвали 2000 какво правят с останалите не го интересувапоследен президента на България средна заплата 500 за да живееш поне 1000 останалите 500 от де ги вземаме не го интересува
                        Subaru B9 tribeca 3.0
                        Peugeot 307 04
                        Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                        Fiat Brava 1.6 16V 103

                        Коментар


                          #13
                          И бебето на починалата родилка е починало вчера!

                          Коментар


                            #14
                            Dikata_BG написа:
                            Колега това не е правилно сръвнение като се има впредвид и заплатите
                            Не е правилно, но пред кабинетите на едни лекари има винаги по 4-5 човека, а пред други няма никой и лекара излиза през 5 минути да се оглежда дали някой не чака. Обаче заплатите им еднакви. Това какво ти говори, че добрите лекари не могат да смогнат на пациентите и са търсени, а при другите никой не иска да чака пред кабинета, камо ли да влезе."Ценита са народни, но ангажиращи" - ми каза един генеколог преди 7 години. За щастие Господ си го прибра млад и зелен, да не тормози жените.
                            Няма начин да няма начин!

                            Коментар


                              #15
                              В отговор на тези, които казват, че са им малки заплатите - границите ни са отворени и нокой не е задържан да си търси щастието при големите заплати! Аз да не би да получавам голяма заплата, не вземам 3000 евро, но това не значи че не съм учтив с клиентите, винаги гледам да съм точен, бърз, да им предлагам варианти и да разбирам и уважавам всичките странности, които имат. nikolovvd Тука е като в САЩ, абсолютно същото е, само дето аз като работна позиция и заплата там бих бил средна класа американ, с осигуровките които бих плащал ще имам добро лечение. Там за тези, които не плащат осигуровки се грижат по-добре отколкото за нас тук, бъди сигурен! ele майка ти и вуйчо ти, живи и здрави, са имали късмет, баща ми миналата година нямаше възможност да си плаща кеш, а и не искаше, защото цел живот е плащал осигуровки, размотаха го по болниците и не му беше поставена точната диагноза до самия край, лека му пръст!
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                              Коментар

                              Working...
                              X