Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Впечатления от Samsung Galaxy Tab 8.9 (или подобен Дроид) ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    googo написа:
    Orcinus написа:
    googo написа:
    с таблета ще ми е доста по-мотивиращо четенето на книги. Имам проблем с четенето на дълъг текст на компютър.
    Абсолютно си прав! И аз с тази цел бях взел едни 7-инчов таблет и доста книги прочетох - после като го смених с 10.1 - ами голям ми е за четене на книги и мааалко неудобничък И още една разлика между айпада и галаксито - резолюцията, а и по-важното - 4:3 екран на айпада срещу 16:10 за галаксито.
    Колега, пълноценно ли използваш таблета ? Малко ме притеснява дали няма да си метна парите на вятъра... Досега не съм ползвал таблет и не съм сигурен напълно в намеренията си. Точнo за това съм се насочил към 8,9 инчовото Галакси. В Мултирама разгледах и един Acer, който беше малко по-евтин, но с 32ГБ и повечко входове. 10 инчов и по-тежък - към 750 грама. Усещането с него в ръце беше по-готино от галакситата. Принципно бюджетният диапазон, към който съм се насочил е 1000 лева. Засега ги нямам, та ще взема нещо на лизинг и смятам да го погася по-рано. Или безлихвен заем от познат. Но все пак на първо време е да стегна колата, като след като го направя ще пуснат и коледните промоции ( и бонуси ). Най-добре ще е ако някой ми покаже сетъпнат и настроен таблет. Това дето го правя в момента е като да купуваш кола без тест драйв
    Ако ми говориш за Икония А500, то той е абсолютен КЮТУК в сравнение с 8.9 красотата на Самсунг :D 730 грама e, но в сравнение с 447 грама за 8.9 инчовото творение на Самсунг си е доооста тежичък и ще го усетиш кофти в един момент, особено докато го ползваш за четене на книги. Да не говорим на Иконията колко и е смешна батерията (два пъти по-малко време кара, ако не и повече от два пъти по-малко), както и 256 000 цвята дисплей...Има и една по-нова 7-инчова Икония, която е двуядрена също (и трите ползват едни и същ хардуер - Tegra 2) , но тя е тежка колкото Галаксито (отделно по-дебела доста) и отново е с много миризлива батерия.

    Коментар


      #17
      Mupo написа:
      jenshen73 понеже си по запознат (извинявам се за писането ми към теб на "ти"), ми обясни - хората си взимат таблет с идеята да не ползват лаптоп или нетбук или каквата и да е там джаджа? На мен ми е странно да се бъркат двете устройства. Мобилния компютър си е мобилен, таблета си е таблет, ако обаче е обратното ... нямам думи. По темата, автора каквто ще каже - искаш таблет или мобилен компютър? Ако искаш таблет-моб. компютър, jenshen73 ти е дал отговора. Ако не е това, какво искаш точно? Надявам се да не засегна някой от тук писещите, ама така ми дойде .
      Има хора и хора. Ако аз ще взема таблет за да си чета книги на него - това са си 75 хартиени книги по 20лв, а аз лични книгата я признавам само на хартия или на специален четец за книги с е-мастило (e-ink), което като електронен вариант е най-близо до книгата. Текущо имам един баровец, който си купи таблет iPad 2/64GB/3G за да може да го ползва в движение - поне 10 пъти ми е звънял как да разпечата дадено нещо. Аз лично си разпродадох всички лаптопи и в момента съм на два стационарни компютъра с 22" монитори. Разкарах и смартфоните си, а 2 години бях върл фен на iPhone (iPad е разтегната версия, хардуерно и софтуерно на iPhone, дори са с един и същ фърмуер). Лично аз, ако някога реша отново да имам нещо мобилно и умно - ще е Windows базиран таблет за да НЕ СЕ НАЛАГА да си променям навиците. Да мога да печатам от него, да ползвам софтуер и хардуер така както аз искам, а не както ми се налага от желязото. Давам такъв съвет на човека, защото с някой Андроид веднъж ще поиска да направи нещо "непривично" за Андроида и ще се псува цял ден... Ако просто иска да си вземе някаква джаджа просто да си седи в леглото и да чете интернет/книги/поща - да взима какво да е - и китайски боклук за 160 лв. ще му върши същата работа.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

      Коментар


        #18
        Добре де, никой не споменава за многобройните варианти на китайски таблети работещи под Андроид, които са на смешна цена! Някой ще каже ли нещо и за тях....?
        BMW E90 320D
        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

        Коментар


          #19
          Скоро бях в Австрия и ми хвана окото промоцията на този таблет. Бях доста заинтересуван, но след като попрочетох разни ревюта.... мне мерси. Чудя се колко си заслужават тия 300 лева за нещо с кофти изработка и без подръжка ?Иначе Acer-a, който гледах, вече беше започнало да му пада покритието (хром) от бутона за заключване.
          In JTD I believe, in Nm I trust !

          Коментар


            #20
            blagun написа:
            Добре де, никой не споменава за многобройните варианти на китайски таблети работещи под Андроид, които са на смешна цена! Някой ще каже ли нещо и за тях....?
            Евтините таблети са с кофти тъчове - общо взето всички евтини теблети са с резистивни тъчове, което ще рече, че са бавни и по-малко чувствителни на допир, липсват им разните мулти тъч способности, но в софтуерно отношение - Андроида си е ОК. От Китай могат да се докарат на смешната цена от $100 до $140, като последният дори може да е оборудван с GPS. Таблетите с капацитивен екран са много по-добре в отношение чувствителност, но и цената е малко по-височка. Новата машина на Амазон например е ОК за цена от $199...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

            Коментар


              #21
              Благуне тия евтините не стават,точно в тъча е проблема,колкото и да го калибрираш греши,драска се покритието иначе Дроида им си е ок.А за разпечатването с Дроид няма проблем,най малко го свързваш като външна памет и печаташ.С ИОС тва верно е проблем.А да си вземеш таблет за да четеш книги на него е смешно.И на края ни един таблет не може да замести мобилния компютър и не само заради ос ми и заради клавиатурата и мишката.Извода е че таблета е за забавление,за работа не става,единственото изключение е посочено от Женшен но ще е добре в офиса да имаш докстеишън клавиатура и плъх или безжични такива и удобна поставка за таблета
              Bravo 1.2 16v
              Lancia Dedra 1.8 16v
              Suzuki GSXR250R

              Коментар


                #22
                поддържам мнението на jenshen - ако ще четеш книги, вземи си четец за книги с е-мастило, и някой по-евтин таблет, препоръчвам тези на амазон.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                Коментар


                  #23
                  ele написа:
                  поддържам мнението на jenshen - ако ще четеш книги, вземи си четец за книги с е-мастило, и някой по-евтин таблет, препоръчвам тези на амазон.
                  Че той новия киндъл е само 199 долара и е перфектен Дори ще е 2 в 1- четец + таблет
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                  Коментар

                  Working...
                  X