Колеги,тия дни ме нападнаха мисли и влечения за смартфон/таблет. Като везните клонят към таблет - горе долу на същите цени са, а таблет повече си заслужава. Още повече, че 4-5" тава не ми се вижда удобна за говорене. айФон 4(с) пък е крехък с тия стъкла, а конкуренция с подобен размер (3,5") нещо не мога да си харесам. Дилемата ми е главно между Галаксито 8.9 и айПад 2 (16 + 3г). Шефа ми отказа служебен лизинг (без оскъпяване разбира се) на айпад, което общо взето го изключва като вариант. Най-вероятно ще взема Галаксито на лизинг от Мтел, като смятам да го изплатя по-рано. Ходих да го гледам и бях на косъм да го взема, но консултанта се оказа доста незапознат и ме издразни. Още повече, че почти нищо не можах да усетя от устройството. Интернета не можа да подкара - нямали безжична мрежа в офиса, нито от хотспота на телефона му. Пълен цирк. В Глобул го нямали, но ако съм искал можели да ми поръчат... е добре, ама искам да пробвам устройството. В Плесио/Мултидрама дали го има изложен за тестове ?Всякакви мнение и впечатления ще са ми полезни
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Впечатления от Samsung Galaxy Tab 8.9 (или подобен Дроид) ?
Collapse
X
-
mnpenchev
Само изразявам ЛИЧНОТО си мнение като потребител на таблети. iPad 2 си заслужава всяка стотинка. Galaxy-та Flyer-и и всекви подобни са много далече все още от истината. Нито правя реклама на марка нито имам вземане-даване с някой, просто са ми минали през ръцете и съм си изградил мнение.
-
Ако не е спешно аз бих изчакал да излезе Уиндоус8 (май пролетта?) който ще е таблет ориентиран като интерфейс. После ще ни заринат в уин таблети, както преди няколко години в нетбукове.За Айпада имай предвид че вероятно януари февруари ще се анонсира следващия модел, дали ще е айпад3 или просто поизслъскан айпад2 още не се знае. Но да не стане така да си вземеш сега айпад пък след два месеца да се плескаш по челото.
Коментар
-
То не е спешно, но доста съм навит. Сега правя ресърч, няма да се мятам веднага. За айпада знам. Работя в магазин на Епъл, но пак не мога да го взема по-изгодно. С технологиите винаги скоро излиза нещо ново и по-лъскаво. При всички положения първо ще си оправя колата. Много искам да чуя мнението на някой с галакси Yellow_Flash_Colorz_PDT_31пс: Приятелката ми е в Щатите, но и от там по груби сметки айпад-а не излиза много по-изгодно ...
Коментар
-
Ако искаш съвместимост с всичко останало - се налага да избягваш iPad и Андроид. Остава кажи речи един читав модел за таблет - това е Acer Iconia Tab w500, който е със Windows 7. Лично аз, ако реша да се оборудвам с подобна мобилна екстра - ще взема този. Но иначе - iPad2 е върха на гъзарията - голям разтеглен iPhone, също толкова тънък, лек и издържлив от към захранване (батерия). Но аз искам програмно обезпечаване и съвместимост...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Orcinus
jenshen73 написа:Ако искаш съвместимост с всичко останало - се налага да избягваш iPad и Андроид.
Коментар
-
Orcinus, понеже нали трябва да сме позиция и опзиция, хайде да те перна ребром:iPad2, получаваш поща, трябва да разпечаташ писмото. Принтер изцяло Windows базиран, свързан към Windows XP машина в чужд офис. Как процедираш и колко гимнастики трябва да направиш за да си свършиш работата? Същата работа с Андроид-а. Хайде без постулати "ама те са ок, ама ок, ама ок. Не са ок Андроид и iPad - и на двете операционните системи са за мобилни телефони, а не за мобилни компютри. Има кръпки, хакове и кракове, но един нормален човек иска да може да си върши работата без да разсъждава излишно как да я свърши днес.Тъй, безплатната OS на Гугъл е нищо повече от един хак на FreeBSD. Шарен, украсен и тунингован да върви на мобилни телефони. И не, няма да се разделят хората на два лагера, щото днес се сблъсках за пореден път със средностатистическият потребител на компютри "Инсталирай ми моля те Office 2007, щото с 2003 не мога да чета новите документи", аз казвам "Има филт..." и ме прекъсват - "не, не искам да се мъча с разни глупости, по-лесно ще ми е така", а дори не ме изчакаха да се доизкажа. Ти уж си умно момче, а трябва да ти обяснявам по много?Steliyan's Life!
Коментар
-
В момента пиша от IPad 2 и да виакажа нищо несъвместимо няма в него, като изключим флаша, ама не е болка за умиралка...За батерията няма да говорим, забравям кога е зареждан, а дисплея е просто феноменален. Камерите не ги бива, ама и без това не ги ползвам. Безжичния му адаптор е с чувствителността на този на лаптоп, т.е. По добре от телефона, определено. Приложения - стотици хиляди - платени, безплатни, кракнати, само да занеш къде да ги търсиш. Самсунга не ми е познат, не съм го ползвал, но Айпада е страхотен. Откакто го имам (3 месеца) ползвам лаптопа само да си сваля нещо на флашката.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:В момента пиша от IPad 2 и да виакажа нищо несъвместимо няма в него, като изключим флаша, ама не е болка за умиралка...За батерията няма да говорим, забравям кога е зареждан, а дисплея е просто феноменален. Камерите не ги бива, ама и без това не ги ползвам. Безжичния му адаптор е с чувствителността на този на лаптоп, т.е. По добре от телефона, определено. Приложения - стотици хиляди - платени, безплатни, кракнати, само да занеш къде да ги търсиш. Самсунга не ми е познат, не съм го ползвал, но Айпада е страхотен. Откакто го имам (3 месеца) ползвам лаптопа само да си сваля нещо на флашката.Steliyan's Life!
Коментар
-
Ами аз лично не мога и да искам...И от лаптопа не мога....Нямам принтер... Вярно е че някои неща са със затруднена функционалност, доколкото знам има начини за принтиране, чрез интсталиране на допълнителни приложения. Все пак си е доста специализирано устройство. Но това дето го може, го може с финесAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
jenshen73 понеже си по запознат (извинявам се за писането ми към теб на "ти"), ми обясни - хората си взимат таблет с идеята да не ползват лаптоп или нетбук или каквата и да е там джаджа? На мен ми е странно да се бъркат двете устройства. Мобилния компютър си е мобилен, таблета си е таблет, ако обаче е обратното ... нямам думи. По темата, автора каквто ще каже - искаш таблет или мобилен компютър? Ако искаш таблет-моб. компютър, jenshen73 ти е дал отговора. Ако не е това, какво искаш точно? Надявам се да не засегна някой от тук писещите, ама така ми дойде .
Коментар
-
Пиша набързо, защото точно излизам. Мобилен компютър имам. Търся таблет, чието потребление ще се застъпи почти с нещата, за които ползвам компа. Който всъщност седи ’докнат’ на бюрото с месеци със свързан към него външен монитор. Както и мисля, че с таблета ще ми е доста по-мотивиращо четенето на книги. Имам проблем с четенето на дълъг текст на компютър. Скайп, Фейсбук, имейли, следенете на google reader и още някои форуми. Разбира се филми, музика някакви. Навигацията е голям плюс също. Игри от край време на играя, така, че ... То всъщност друг ’бонус’ би ли имало ако изчакам по-мощният XOOM 2 (примерно) ?
Коментар
-
u_bo
googo написа:Пиша набързо, защото точно излизам. Мобилен компютър имам. Търся таблет, чието потребление ще се застъпи почти с нещата, за които ползвам компа. Който всъщност седи ’докнат’ на бюрото с месеци със свързан към него външен монитор. Както и мисля, че с таблета ще ми е доста по-мотивиращо четенето на книги. Имам проблем с четенето на дълъг текст на компютър. Скайп, Фейсбук, имейли, следенете на google reader и още някои форуми. Разбира се филми, музика някакви. Навигацията е голям плюс също. Игри от край време на играя, така, че ... То всъщност друг ’бонус’ би ли имало ако изчакам по-мощният XOOM 2 (примерно) ?
Коментар
-
Orcinus
googo написа:с таблета ще ми е доста по-мотивиращо четенето на книги. Имам проблем с четенето на дълъг текст на компютър.
Коментар
-
Orcinus написа:googo написа:с таблета ще ми е доста по-мотивиращо четенето на книги. Имам проблем с четенето на дълъг текст на компютър.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар