Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИнформираЙте ме за Брава-Браво ТД-100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да,сега има парно,няма проблем...даже не може да се търпи бива си го.Къде се намира водната помпа,кой ремък я върти?[/quote]Явно има някъв проблем!!!Чистачките не се връщат в изходна позиция,връщам ръчката и те спират моментално...трябва да налучквам за да ги върна долуНяма никви светлини ако не е на контакт,стопове,фарове,мигачи,габарити...Задната чистачка не работи,средния стоп също
    Brava td100 1999г.
    CIVIC 1,6 SOHC VTEC EH9 на части !
    http://besniq30.snimka.bg/automobile...9-td100.672971
    Форд Фокус 1.8 Тдди
    http://picbg.net/pic1.php?u_id=71529...84&i_id=688945

Коментар

Фиатите много страдат от това, че като не е на контакт, всички светлини угасват. Ама такъв проблем е, абсолютно всички го имат. Честито за колата и дано да ти служи дълго време.П.П. има един бутон под ключа, като го натиснеш и завъртиш ключа назад, габаритите светват.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        Фиатите много страдат от това, че като не е на контакт, всички светлини угасват. Ама такъв проблем е, абсолютно всички го имат. Честито за колата и дано да ти служи дълго време.П.П. има един бутон под ключа, като го натиснеш и завъртиш ключа назад, габаритите светват.
        Това за светлините проблем ли е или така са Фиатите...много-странно
        Brava td100 1999г.
        Форд Фокус 1.8 Тдди

Коментар

Не е проблем, така си е инсталацията и за първи път чувам някой да се оплаква че е невъзможно да си забрави включени светлините Yellow_Flash_Colorz_PDT_23
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

besniq30 написа:
            ele написа:
            Това за светлините проблем ли е или така са Фиатите...много-странно
            Не е, проблем, шегувам се. Светлините изгазват, освен ако не натиснеш бутона под ключа.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

batproho написа:
              Не е проблем, така си е инсталацията и за първи път чувам някой да се оплаква че е невъзможно да си забрави включени светлините Yellow_Flash_Colorz_PDT_23
              На повечето коли има зумер,фаровете гаснат остава габарита...могат да се пускат и без контакт !Сега ако ми кажеш,че и това с чистачките е нормално...Някой знае ли къде стои водната помпа и кой ремък я върти?
              Brava td100 1999г.
              Форд Фокус 1.8 Тдди

Коментар

Проблема с чистаките е в самия мотор. Има си вграден краен изключвател в редуктора, и когато той работи, подава напрежение на мотора докато чистаките стигнат изходно положение, независимо кога си върнал лоста на нулево положение. Воднатапомпа я върти ангренажния ремък и стои вблока на ДВГ . Не стърчи като на Москвич. Е това с бутона под ключа не го знаех, ей сега отивам да провея има ли такова животно, че не съм забелязал за 4 години.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Намерих го ! На първата снимка съм го посочил с ключа. Ако сте включили габарити по този начин, и ги изключите, преди да повторите операзията, трябва да вкоючите на контакт и отново да изключите, в противен слючай бутона е блокиран.
                  Прикачени файлове
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Това най-много харесвам във Фиат-ите,че като върнеш ключа,всичко гасне и няма да се притесняваш,че си забравил нещо включено освен плафона в купето.
                    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                      Намерих го ! На първата снимка съм го посочил с ключа. Ако сте включили габарити по този начин, и ги изключите, преди да повторите операзията, трябва да вкоючите на контакт и отново да изключите, в противен слючай бутона е блокиран.
                      Стига бе и аз запърви път чувам че тва нещо копче било :D

Коментар

freeedom написа:
                        Dido_Lyubenov написа:
                        Така е, като не си искаме мануал на БГ от авто-къщите Ако не беше захванл колегата да си търси прблем с тези светлини, когато колата не е на контакт, и аз нямаше да разбера че това е копче, камо ли за габарити И при положение че от 4 години не слизам от тая кола

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                          Проблема с чистаките е в самия мотор. Има си вграден краен изключвател в редуктора, и когато той работи, подава напрежение на мотора докато чистаките стигнат изходно положение, независимо кога си върнал лоста на нулево положение. Воднатапомпа я върти ангренажния ремък и стои вблока на ДВГ . Не стърчи като на Москвич. Е това с бутона под ключа не го знаех, ей сега отивам да провея има ли такова животно, че не съм забелязал за 4 години.
                          Дефакто трябва да сменя мотора или изключвателя се сменя ?
                          Brava td100 1999г.
                          Форд Фокус 1.8 Тдди

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                            freeedom написа:
                            Dido_Lyubenov написа:
                            Така е, като не си искаме мануал на БГ от авто-къщите Ако не беше захванл колегата да си търси прблем с тези светлини, когато колата не е на контакт, и аз нямаше да разбера че това е копче, камо ли за габарити И при положение че от 4 години не слизам от тая кола
                            Аз обаче моето като го натисна и враща нищо нестава явно италянеца му е ..... мамата или аз нещо съм индианец и немога да усетя каква е работата

Коментар

besniq30 написа:
                              Dido_Lyubenov написа:
                              Дефакто трябва да сменя мотора или изключвателя се сменя ?
                              Ето една снимка на такъв мотор с редуктора, не знам от каква кола е. Червената стрелка сочи редуктора. Като отвориш редуктора, ще видиш на голямото зъбно колело на червяка, трябва да има контактни пластини, подобно на тези на втората снимка. През тях се захранва мотора, докато достигне изходна позиция, ако си изключил чистачките от лоста на волана. Може да е направен и с ексцентрик на зъбното колело, който да натиска едната пластина.. Отвори го, преполагам че лесно ще се ориентираш. Не е нещо сложно. Почистваш контактните повърхности, ако трябва леко натягаш пластините. Ако пък са счупени - тогава нов.
                              Прикачени файлове

Коментар

ИнформираЙте ме за Брава-Браво ТД-100

И аз за габаритите от контактния ключ научих от колегата Георгиев от Разград.За 3 години - нъцки ....
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X