Dido_Lyubenov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИнформираЙте ме за Брава-Браво ТД-100
Collapse
X
-
Brava td100 1999г.
CIVIC 1,6 SOHC VTEC EH9 на части !
http://besniq30.snimka.bg/automobile...9-td100.672971
Форд Фокус 1.8 Тдди
http://picbg.net/pic1.php?u_id=71529...84&i_id=688945
-
Абсолютно точно си ме разбрал. Зависи от буквите слеад Мареа/Браво/Брава , а именно HLX , ELX , SX, LX, абе не се сещам за всички, но те обозначават пакета заводско оборъдване с допълнителни екстри - всичко което не е необходимо за колата, а само за тия дето са в нея + малко визуален тунинг. Най много са екстрите на HLX , включително и такива фарове - кристални.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Един въпрос,може би ще прозвучи тъпо но съм новобранец с дизела...на ТД100 в какво се състои обслужването,колко ролки,колко ремъка,филтри,масло и т.н.Ориентировъчна цена,няма да е точна знам го но от порядъка на колко лв. ?Brava td100 1999г.
Форд Фокус 1.8 Тдди
Коментар
-
Около 300 в сервиз. Селедващат смяна съм решил сам да я правя, ще видим колко ще излезе. Но тези 300 включват филтри - горивен, маслен и въздушен, масло - тогава беше Лемпфьордер - 5 литра, ремъци - пистов и ангренажен, ролки 2 паразитни и 2 обтяжни + труд. това беше единствения път когато е наливано различно масло от SELENIA TURBO DIESEL 10W40. На 10 000 км се сменят масло - 5 л. остават 0.5л резерва до следваща смяна и филтри - маслен + въздушен на цена общо около 90 лв. всичко. На всяка втора смяна на масло сменям и горивен филтър на цени от 9 до 15 лв са, аз вземам от 15 лв. Филтър на климатика е около 20 лв. , сменям като започне да мирише или пък се задръсти и не пропуска достатъчно въздух - 10 ~ 15 хил км. средно, като не карам на отворени прозорци, а само на климатик. Другото е на късмет - аз съм похарчил за 45 000 км 200 лв ремонт на помпа, 250 лв. демпферна шайба на колянов вал, 140 лв дебитомер, 200 лв. авансаторен клпан, 170 лв ремонт на динамото, смяна на подгревни свещи около 150 лв четирите в сервиз, биалети - на късмет. Грубо 1100 лв. , а километража ми е на 150 000 и като гледам съм сменял все части които до сега не са били сменяни. Не може стара кола да я вземеш и само да караш. Глътва си едни парички за ремонти на които им е дошло времето, а като я стегнеш веднъж както си трябва, изкарва доста километри без проблеми.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Около 300 в сервиз. Селедващат смяна съм решил сам да я правя, ще видим колко ще излезе. Но тези 300 включват филтри - горивен, маслен и въздушен, масло - тогава беше Лемпфьордер - 5 литра, ремъци - пистов и ангренажен, ролки 2 паразитни и 2 обтяжни + труд. това беше единствения път когато е наливано различно масло от SELENIA TURBO DIESEL 10W40. На 10 000 км се сменят масло - 5 л. остават 0.5л резерва до следваща смяна и филтри - маслен + въздушен на цена общо около 90 лв. всичко. На всяка втора смяна на масло сменям и горивен филтър на цени от 9 до 15 лв са, аз вземам от 15 лв. Филтър на климатика е около 20 лв. , сменям като започне да мирише или пък се задръсти и не пропуска достатъчно въздух - 10 ~ 15 хил км. средно, като не карам на отворени прозорци, а само на климатик. Другото е на късмет - аз съм похарчил за 45 000 км 200 лв ремонт на помпа, 250 лв. демпферна шайба на колянов вал, 140 лв дебитомер, 200 лв. авансаторен клпан, 170 лв ремонт на динамото, смяна на подгревни свещи около 150 лв четирите в сервиз, биалети - на късмет. Грубо 1100 лв. , а километража ми е на 150 000 и като гледам съм сменял все части които до сега не са били сменяни. Не може стара кола да я вземеш и само да караш. Глътва си едни парички за ремонти на които им е дошло времето, а като я стегнеш веднъж както си трябва, изкарва доста километри без проблеми.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Dido_Lyubenov написа:Около 300 в сервиз. Селедващат смяна съм решил сам да я правя, ще видим колко ще излезе. Но тези 300 включват филтри - горивен, маслен и въздушен, масло - тогава беше Лемпфьордер - 5 литра, ремъци - пистов и ангренажен, ролки 2 паразитни и 2 обтяжни + труд. това беше единствения път когато е наливано различно масло от SELENIA TURBO DIESEL 10W40. На 10 000 км се сменят масло - 5 л. остават 0.5л резерва до следваща смяна и филтри - маслен + въздушен на цена общо около 90 лв. всичко. На всяка втора смяна на масло сменям и горивен филтър на цени от 9 до 15 лв са, аз вземам от 15 лв. Филтър на климатика е около 20 лв. , сменям като започне да мирише или пък се задръсти и не пропуска достатъчно въздух - 10 ~ 15 хил км. средно, като не карам на отворени прозорци, а само на климатик. Другото е на късмет - аз съм похарчил за 45 000 км 200 лв ремонт на помпа, 250 лв. демпферна шайба на колянов вал, 140 лв дебитомер, 200 лв. авансаторен клпан, 170 лв ремонт на динамото, смяна на подгревни свещи около 150 лв четирите в сервиз, биалети - на късмет. Грубо 1100 лв. , а километража ми е на 150 000 и като гледам съм сменял все части които до сега не са били сменяни. Не може стара кола да я вземеш и само да караш. Глътва си едни парички за ремонти на които им е дошло времето, а като я стегнеш веднъж както си трябва, изкарва доста километри без проблеми.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:infineon написа:Dido_Lyubenov написа:Около 300 в сервиз. Селедващат смяна съм решил сам да я правя, ще видим колко ще излезе. Но тези 300 включват филтри - горивен, маслен и въздушен, масло - тогава беше Лемпфьордер - 5 литра, ремъци - пистов и ангренажен, ролки 2 паразитни и 2 обтяжни + труд. това беше единствения път когато е наливано различно масло от SELENIA TURBO DIESEL 10W40. На 10 000 км се сменят масло - 5 л. остават 0.5л резерва до следваща смяна и филтри - маслен + въздушен на цена общо около 90 лв. всичко. На всяка втора смяна на масло сменям и горивен филтър на цени от 9 до 15 лв са, аз вземам от 15 лв. Филтър на климатика е около 20 лв. , сменям като започне да мирише или пък се задръсти и не пропуска достатъчно въздух - 10 ~ 15 хил км. средно, като не карам на отворени прозорци, а само на климатик. Другото е на късмет - аз съм похарчил за 45 000 км 200 лв ремонт на помпа, 250 лв. демпферна шайба на колянов вал, 140 лв дебитомер, 200 лв. авансаторен клпан, 170 лв ремонт на динамото, смяна на подгревни свещи около 150 лв четирите в сервиз, биалети - на късмет. Грубо 1100 лв. , а километража ми е на 150 000 и като гледам съм сменял все части които до сега не са били сменяни. Не може стара кола да я вземеш и само да караш. Глътва си едни парички за ремонти на които им е дошло времето, а като я стегнеш веднъж както си трябва, изкарва доста километри без проблеми.Brava td100 1999г.
Форд Фокус 1.8 Тдди
Коментар
-
Сега има ли парно вече?Преди месец сменях термостата на Браво ТД 100 и първоначално също нямаше парно.Направихме едно кръгче с колата и вдигане на малко по-високи обороти и всичко се оправи.Понякога макар и с обезвъздушаване пак не може да се отстрани всичкия въздух от системата.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
besniq30 написа:каква е функцията,как работи тая шайба-колко струва?Днес взех колата Брава ТД100 1999г. климатроникСмених термостата стария загряваше на 1/3,смениха го,загрява нормално,вклиучва перките но о чудо,няма никво парно !Гледаха,пипаха разни маркучи-заклиучение не върти водата през радиатора за парното...колата е с автоматичен климатик.Тръгвам,ръчкам си врътките,обърнах на "макс деф" не знам кво значи и о чудо, започна да духа топло и светна копчето на климата,след това си духаше и на другите положения...кво става тук системата е обезвъздушена,минах 40км. всичко е нормалноhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Tornado написа:Сега има ли парно вече?Преди месец сменях термостата на Браво ТД 100 и първоначално също нямаше парно.Направихме едно кръгче с колата и вдигане на малко по-високи обороти и всичко се оправи.Понякога макар и с обезвъздушаване пак не може да се отстрани всичкия въздух от системата.Brava td100 1999г.
Форд Фокус 1.8 Тдди
Коментар
-
besniq30 написа:Dido_Lyubenov написа:infineon написа:Dido_Lyubenov написа:Около 300 в сервиз. Селедващат смяна съм решил сам да я правя, ще видим колко ще излезе. Но тези 300 включват филтри - горивен, маслен и въздушен, масло - тогава беше Лемпфьордер - 5 литра, ремъци - пистов и ангренажен, ролки 2 паразитни и 2 обтяжни + труд. това беше единствения път когато е наливано различно масло от SELENIA TURBO DIESEL 10W40. На 10 000 км се сменят масло - 5 л. остават 0.5л резерва до следваща смяна и филтри - маслен + въздушен на цена общо около 90 лв. всичко. На всяка втора смяна на масло сменям и горивен филтър на цени от 9 до 15 лв са, аз вземам от 15 лв. Филтър на климатика е около 20 лв. , сменям като започне да мирише или пък се задръсти и не пропуска достатъчно въздух - 10 ~ 15 хил км. средно, като не карам на отворени прозорци, а само на климатик. Другото е на късмет - аз съм похарчил за 45 000 км 200 лв ремонт на помпа, 250 лв. демпферна шайба на колянов вал, 140 лв дебитомер, 200 лв. авансаторен клпан, 170 лв ремонт на динамото, смяна на подгревни свещи около 150 лв четирите в сервиз, биалети - на късмет. Грубо 1100 лв. , а километража ми е на 150 000 и като гледам съм сменял все части които до сега не са били сменяни. Не може стара кола да я вземеш и само да караш. Глътва си едни парички за ремонти на които им е дошло времето, а като я стегнеш веднъж както си трябва, изкарва доста километри без проблеми.кроко61 написа:Не давай пари за демпферна шайба-заварява се без проблем-моята е така вече 4 години.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар