Преди две седмици сушилнята ни спря да нагрява. Върти, кара си програмата, но не нагрява. Не съм майстор човек, обадих се в сервиз, от който преди съм бил доволен, правиха ми миялната. Дойде майстор, отвори отзад сушилнята и ми посочи едно червено бутонче на нагревателя, защитата му изключила. Но каза че проблема не е в нагревателя, реално защитата си е сработила както трябва. Проблема е в кликсона, който е включен преди нагревателя. Реално кликсона челото му е вмъкнато в една дупка на нагревателя. Та този кликсон при раздрусване потраква, нагря го с кибрит, мери, каза че е заминал. Отиде донесе друг кликсон, който изглеждаше по-различно, покуми се как да го монтира но го захвана някак и каза - това е, ще работи. Вечерта пуснахме сушилнята и отново същия проблем, още на първото сушене. Върти, В началото час нагрява, но след два часа я намирам да върти студена. Пак звъннах в сервиза, дойде майстора, отново бе сработила защитата на наевателя. Според него проблема е че новия кликсон който е сложил не е баш същия, челото му не е баш в тоя отвор на нагревателя и температурата която мери не е баш точна, затова е сработила отново защитата на нагревателя. Взе стария кликсон и отиде да търси същия. След няколко дни ми звънна, каза че не е намерил, но ще дойде да запише точните данни на сушилнята и ще пита в представителя на Горение за част. Като дойде го помолих да ми остави оригиналната част и му казах че ще се обърна аз директно към Горение.Звъннах в Горение, сервиза им, обясних това по-горе, продиктувах какво пише на кликсона. Казаха че ще ми звъннат. Днес ми се обадиха да уточним какъв е тоя кликсон, и доколкото ми обясниха не се предлага отделно, а само в комплект с целия нагревател. Нагревателя струва 135лв. Казах им че засега не искам заради един кликсон дето струва 5-10лв да давам 135лв, с идеята че мога да се обърна към форум за някакво решение.Може ли някой да ми даде идея какво да направя? На кликсона отстрани пише 39-06, 120’C.Ето снимка на кликсона.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за сушилня Горение D64225
Collapse
X
-
машина
В магазините за части домакинска техника продават дори по евтино би трябвало и лесно да се смени http://nikelectric.com/index.php?cPa...82%D0%B0%D1%82
-
Вандал, ами той майстора с такова пробва и не стана. Николов, за жената е закон след всяко ползване да чисти филтрите. Виж, за кондензатора аз се омързелявам, но веднъж на 2-3 месеца го чистя. Никога не е бил чак задръстен. Между другото като купувах сушилнята питах какво обслужване иска, казаха ми за филтрите но не и за кондензатора. И две години не бях го чистил. Счупи се там една ролка, та майстора дето дойде ме светна.Ок, аз съм съгласен че може самата сушилня да прегрява, но щом прегрява - тоя кликсон ли е какво е изключва докато се охлади и пак се включва, вътре е биметална пластина явно. А щом чак другата защита изключва, тая дето трябва да натиснеш бутонче че да се оправи - значи нещо с първата защита все пак не е наред. Ако беше наред нямаше да се стига до задействане на защитата с бутончето.Няма смисъл да гадая днеска се обадих в Горение ще дойде човек в петък да погледне. По телефона вчера с дамата мисля не се разбрахме какво трябва, как може да се замени и т.н. Просто не съм достатъчно технически грамотен за да обясня явно, а и тя гледа пред нея схемата на сушилнята и там и е отбелязано какво оригинално може да достави, а не кое с какво може да се замени на практика.
Коментар
-
Имам няколко съмнения.1. Някъде може да има задръстване със силно казано боклук, но то намалява въздушният поток, което от своя страна води до повишаване на температурата.2. От лични премеждия съм стигнал и до друг проблем. В барабана има една лампа, която има прозрачно капаче. В течение на времето това капаче става крехко и като се отчупи някой зъбче и започва да влиза влажен въздух. При мен дори бе паднало и след известно време стана - БУМ. Дрехите останаха влажни вътре и капака не се отваряше. Иначе хората го направили много грамотно за ремонт. Отвиваш 4 винта и предният капак се отвара като вратичка и всичко е пред теб, но понеже 2 см от една писта се бяха изпарили голям зор видях.Като начало защо не опиташ да я пуснеш на по-ниска температура и да проследиш поведението й? Друго което ми идва на ум е нагорял контакт някъде. Нали са с едни кабелни обувки, които се нанизват и с течение на времето материала се "уморява" и не прави добър контакт. От тук идва повишено контактно съпротивление и съответно отделяне на топлина в тази точка. При мен този проблем се появи при терморегулатора на бойлера. След като ми изключи главната термична защита и видях, че защитната пластмаса на обувката се е стопила го превключих от 3 на 2 kW, а като изгоря нагревателя 2 kW сега е на другия - 1 kW. Сега съм купил частите за ремонт и чакам да изгори, но вече с напикано домашно! :DОще нещо се сетих! Отваряте ли прозореца, когато работи сушилнята?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Да ти кажа хич не ми се самодейства с нагревателен уред, който го оставяме и лягаме да спим. Просто вчера се шокирах как заради част за 5лв ще ми искат 135лв. Но си мисля че майстора на място ще намери решение, и най-важното, дали тоя кликсон е проблема или следствие от проблема. Щото ако ти гръмне бушона на нещо решението не е просто да сложиш нов бушон, без да знаеш ’защо’. А имам подозрението че първия майстор баш това направи.Даже сега тоя кондензатор няма да го мия, да може да го погледне майстора, да прецени дали може да е от това.Прозореца е винаги отворен когато работи сушилнята. Трябва много да вее вън и да ме е страх за прозореца че да не го оставя. Реално за 4 години десетина пъти да е работила на затворен прозорец.
Коментар
-
Тоя кликсон има за задача да изключи нагревателя като достигне 120 градуса температурата в оная кутийка.Същото такова устройство го има на фритюрници, домашни кафе машини, термокани и др. Проблема е, че изключва цялата сушилня и едва ли е от този терморегулатор. На снимката се вижда, че е последователно вързан на нагревателя!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Аз ти писах, че той просто прекъсва веригата на нагревателя като достигне определена температура. По-скоро изпълнява ролята на терморегулатор, а не на бушон, защото бушона не се възстановява сам.И аз днес чакам да дойдат от Либхер да ми сменят някакъв датчик. Оказа се че съм си купил компютър във вид на хладилник! :D Издава точно определени звукови и светлинни сигнали. Голям майтап! :DНяма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар