Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко често сканирате QR кодове?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко често сканирате QR кодове?

Колеги, правя си едно проучване...Та сканирали ли сте и колко често въпросните кодове?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

На мен преди време такъв код ми беше аватара, а закодираният текст беше Immortal@fiat-bg.orgПо принцип имам в телефона си скенер за такива кодове, но го използвам наистина много много рядко.Знам, че обикновено се закодират интернет адреси, така че не си правя труда да ги разкодирам Последния такъв код, който сканирах беше на някаква бира, май Tuborg или Beck’s.А ти си дал адреса на форума (помислих, че е някаква клетва срещу модераторите )

Коментар

Immortal написа:
      На мен преди време такъв код ми беше аватара, а закодираният текст беше Immortal@fiat-bg.orgПо принцип имам в телефона си скенер за такива кодове, но го използвам наистина много много рядко.Знам, че обикновено се закодират интернет адреси, така че не си правя труда да ги разкодирам Последния такъв код, който сканирах беше на някаква бира, май Tuborg или Beck’s.А ти си дал адреса на форума (помислих, че е някаква клетва срещу модераторите )
      Дидо, и аз го имам на телефона си, но нямам идея за какво са тези кодове?! Каква е идеята?
      BMW E90 320D
      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Един такъв код може да те препраща към URL адрес, да ти показва определен текст, телефонен номер, смс, визитна картичка и т.н.Аз се бях отчаял, че нямам смартфон и не мога да ги сканирам, но днес намерих java приложение, при това работещо ))Пример:Отиваш да си купуваш нов фиат и на стъклото му лепнат такъв код. Сканираш го и ти излиза информация за модела, година, двигател и кактото ти е необходимо
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
          Един такъв код може да те препраща към URL адрес, да ти показва определен текст, телефонен номер, смс, визитна картичка и т.н.Аз се бях отчаял, че нямам смартфон и не мога да ги сканирам, но днес намерих java приложение, при това работещо ))Пример:Отиваш да си купуваш нов фиат и на стъклото му лепнат такъв код. Сканираш го и ти излиза информация за модела, година, двигател и кактото ти е необходимо
          Можеш ли да дадеш линк от къде може да си го дръпна това приложение и става ли за Sybmian?
          FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

KUM4o написа:
            M5kov написа:
            Можеш ли да дадеш линк от къде може да си го дръпна това приложение и става ли за Sybmian?
            Щом приложението под джава става,всеки симбиан поддържа джава,по новите си го имат заложен кодочетеца
            Bravo 1.2 16v
            Lancia Dedra 1.8 16v
            Suzuki GSXR250R

Коментар

Аз съм си го сложил и на сайта и на визитките, улеснение е че визитката я вкарва в телефона при контактите. Има сайт където може да си генерира визитка текстово съобщение и др.http://www.scanlife.com/en/
              Прикачени файлове
              Обичам си работата.

Коментар

Ми и аз поне веднъж седмично си тегля някое приложение за Android, чийто линк е даден като QR. Иначе за други неща по-рядко.
                Fiat Coupe 16V Turbo

Коментар

Винаги ако мерна някъде такова си го снимам, ей-така, за забава, може и да излезе нещо весело
                  blagun написа:
                  Immortal написа:
                  Дидо, и аз го имам на телефона си, но нямам идея за какво са тези кодове?! Каква е идеята?
                  QR е тип баркод, който за разлика от най-добре познатия и разпространен навсякъде EAN-13 който може да използва само цифри, може да използва букви и цифри, дори и кирилица, като може да събере значително количество информация, като също така и поддържа корекция на грешките - може да се разчете дори и значителна част от баркода да липсва или да е променена (виж логото на википедия), стига полетата за изравняване и "синхронизация" да са си там. Може да се използва за каквото ви хрумне, тъй като е свободен от всякакви лицензи http://en.wikipedia.org/wiki/QR_codeЕто и любимото ми проложение на кода - блог направен изцяло с QR Code, приятно четене и чесане на крастата

Коментар

bubachko написа:
                    http://en.wikipedia.org/wiki/QR_codeЕто и любимото ми проложение на кода - блог направен изцяло с QR Code, приятно четене и чесане на крастата
                    Мойто телефон чете само до 57х57. Този блог не ще да го чете.

Коментар

Сканирам всеки път, когато видя: )
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Ако някой от запознатите да даде линк за java рийдър ще е чудесно.Като за собственици на по стари слушалки... Ми рових, ама не намерих Искат есемеси да се пращат и щуротии...едит: Успях да намеря разни, ама били уж фрии, пъкпосле да си купиш, пък да зареди реклами... Молбата остава

Коментар

Потърси тук:http://get.beetagg.com/en/qr-reader/downloadЕто и Java, но не знам дали работи, защото нямам къде да го пробвам:http://get.beetagg.com/en/qr-reader/Java/1293
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

За моята моторола го дръпнах от тук: http://reader.kaywa.com/getitОбаче иска регистрация, но това не е проблем Наистина не очаквах интереса да е толкова голям
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Working...
                            X