Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

3 зимни, 1 лятна гума

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да де отначало ви питах, вече е решено Благодаря на всички все пак и като ги сложа някоя сутрин като е леко заледено ще направя една проба тука до блока и ще кажа мнението си :D :D
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Някой знае ли на какъв принцип работи АБС-а на една кола......И ако знае, дали знае какво става когато имаш две зимни отпред, и две летни отзад........Аз лично бих бил много по спокоен ако слизах (или качвах) заснежена Шипка с 4 летни гуми, отколкото с две зимни отпред, и 2 ленти отзад......говорим за кола с АБС....на предно.....
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        Някой знае ли на какъв принцип работи АБС-а на една кола......И ако знае, дали знае какво става когато имаш две зимни отпред, и две летни отзад........Аз лично бих бил много по спокоен ако слизах (или качвах) заснежена Шипка с 4 летни гуми, отколкото с две зимни отпред, и 2 ленти отзад......говорим за кола с АБС....на предно.....
        Абсолютно съм съгласен
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
          Хубаво е човек да си е спокоен за себе си, самоче разликата м/у две предни зимни и две предни летни е че в първия случай гумите завиват и колата завива, а във втория само гумите завиват особено когато пускаш Шипка Пък АБС си го бистрете колкото искате,въпроса не е само да се спира зимата,май и да стоиш в пътя е важно

Коментар

Ок....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Абе ко си говорите толкоз време като в закона пише че гумите трябва да са 2 по 2 еднакви?
              Bravo 1.2 16v
              Lancia Dedra 1.8 16v
              Suzuki GSXR250R

Коментар

PREDATORst написа:
                Абе ко си говорите толкоз време като в закона пише че гумите трябва да са 2 по 2 еднакви?
                Би ли цитирал точния чл. , съответно и ал. към него, защото аз не намирам такова нещо, освен упоменатия минимум за грайфер!

Видеорегистратори

Коментар

Ще ти е по-лесен дрифта с ръчната , на ляв или десен завой :D
                  Fiat Bravo 103 1996

Коментар

напрао махай и 1-2 болта бе няя ядове колега разликата е, че ако имаш отзаде една зимна и една лятна, зимната почти не върши работа, и лично така съм се завъртал с много бавно каране.
                    Punto JTD
                    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Незнам,какво толкова се плашете,от зимата.Миналата зима,аз,сефте шофьор ,изкарах зимата в Ямбол,с 4 летни гуми(отпред Мишлен Енерджи с по 7мм и отзад Тигар нещо си с 5мм),като си имате предвид,че бая зима беше,без никакъв проблем.Карах и едно Пежо Партнер с зимни отпред и летни отзад,само веднъж взех един завой на дрифт(контролиран без риск за пешеходци,пасажерите и автомобила),защото колата беше доста натоварена,а завоя 90 градусов,а кръстовщето се падаше по-ниско и просто няма на къде.Може би,не е само до гумата,а до шофьорските умения.Защото и с гуми с шипове да е човек(макар че да са забранени),като не си преценя възмощностите,пак ще пострада.
                      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
                        Незнам,какво толкова се плашете,от зимата.Миналата зима,аз,сефте шофьор ,изкарах зимата в Ямбол,с 4 летни гуми(отпред Мишлен Енерджи с по 7мм и отзад Тигар нещо си с 5мм),като си имате предвид,че бая зима беше,без никакъв проблем.Карах и едно Пежо Партнер с зимни отпред и летни отзад,само веднъж взех един завой на дрифт(контролиран без риск за пешеходци,пасажерите и автомобила),защото колата беше доста натоварена,а завоя 90 градусов,а кръстовщето се падаше по-ниско и просто няма на къде.Може би,не е само до гумата,а до шофьорските умения.Защото и с гуми с шипове да е човек(макар че да са забранени),като не си преценя възмощностите,пак ще пострада.
                        да , ако не карах бавно и вериги няя те спасят. Ама разликата от зимна и лятна гума на сняг,лед,каша е от земята до небето.А що до шиповете, мисля, че гледах скоро някви гуми който садържат алуминеви материи на определени места, нещо, като шипове , но не изкачат от гумата, и гумата не трябва да се кара над 1.8 бара. Но немога да се сетя къде точно ги гледах мама му стара тия бяха напълно позволени
                        Punto JTD
                        http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

jimi69 написа:
                          да , ако не карах бавно и вериги няя те спасят. Ама разликата от зимна и лятна гума на сняг,лед,каша е от земята до небето.А що до шиповете, мисля, че гледах скоро някви гуми който садържат алуминеви материи на определени места, нещо, като шипове , но не изкачат от гумата, и гумата не трябва да се кара над 1.8 бара. Но немога да се сетя къде точно ги гледах мама му стара тия бяха напълно позволени
                          Чувал съм за такува гуми.До колкото знам и скоростта с тях е ограничена,до 60км/ч,ако не се бъркам.
                          Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

На лед няма спасение, така че варианта си остава 3+1, даже след малко отивам да ги сменя,

Видеорегистратори

Коментар

kal0yanch40 написа:
                              Калоянчо, Вие в Ямбол зима не сте вждали, така че не давай подвеждащи отговори Ела в северна БГ да видиш зима ! Няма да можеш да си намериш колата в снега, камо ли да шофираш, а да не говорим че с летни гуми няма и да помръднеш.
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Имам клипче,правено с телефона,ще го кача и ще покажа,за какво става въпрос. И да не става спам.Колга слагай смело,но все пак си имай не 1 а 2 на ум.
                                Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Working...
                                X