абе карай бавно и не разчитай на гуми било то и зимни
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
3 зимни, 1 лятна гума
Collapse
X
-
vaskoni_1980 написа:абе карай бавно и не разчитай на гуми било то и зимни
Коментар
-
За карането ясно, по принцип си карам в рамките на ограничението и рядко излизам извън града, дори и на магистрала повече от 100-110 не вдигам Колега Immortal, моля обоснови се, ако ти е удобно, защо не е добра идеята, за да ме убедиш, не виждам какви са плюсовете на двете летни пред 1 зимна + 1 лятна отзад
Коментар
-
dimaldim написа:За карането ясно, по принцип си карам в рамките на ограничението и рядко излизам извън града, дори и на магистрала повече от 100-110 не вдигам Колега Immortal, моля обоснови се, ако ти е удобно, защо не е добра идеята, за да ме убедиш, не виждам какви са плюсовете на двете летни пред 1 зимна + 1 лятна отзадLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:dimaldim написа:За карането ясно, по принцип си карам в рамките на ограничението и рядко излизам извън града, дори и на магистрала повече от 100-110 не вдигам Колега Immortal, моля обоснови се, ако ти е удобно, защо не е добра идеята, за да ме убедиш, не виждам какви са плюсовете на двете летни пред 1 зимна + 1 лятна отзад
Коментар
-
M5kov написа:Недей прави така!Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Гумите на различните мостове (преден, заден) трябва да са две по две ЕДНАКВИ!!! Недопустимо е да се кара с различни гуми, било то зимни или летни, а още по-малко с комбинация на зимна + лятна на един мост! Сцеплението и поведението на различните типове гуми е РАЗЛИЧНО в различните условия!Който иска да си трошо главата е свободен да си прави комбинации каквито иска.Мен ме притеснява, че задните ми гуми са с различен ДОТ, макар и да са една марка и чисто нови, те тръгнали да комбинират зимна с лятна.. Баси..Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
pakumba написа:dimaldim написа:За карането ясно, по принцип си карам в рамките на ограничението и рядко излизам извън града, дори и на магистрала повече от 100-110 не вдигам Колега Immortal, моля обоснови се, ако ти е удобно, защо не е добра идеята, за да ме убедиш, не виждам какви са плюсовете на двете летни пред 1 зимна + 1 лятна отзадPUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
kostov написа:pakumba написа:dimaldim написа:За карането ясно, по принцип си карам в рамките на ограничението и рядко излизам извън града, дори и на магистрала повече от 100-110 не вдигам Колега Immortal, моля обоснови се, ако ти е удобно, защо не е добра идеята, за да ме убедиш, не виждам какви са плюсовете на двете летни пред 1 зимна + 1 лятна отзадОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Уважавам мнението ви колеги, но и тук започна да се ражда някакъв спор , gamma много добре го обясни, благодаря :D НО дори и да взема зимна гума, тя ще е различна от старите ми както казах, този модел, който се предлага в момента на пазара е с доста различна шарка от моите, за това и не я искам, има с подобни шарки, като моите, но пък е различна марка. Е язък тогава, к’вото и да взема - все ще не става! А за вариант 2+2 не ме убеждавайте, 2 летни отзад няма да лепна, кой к’вот ще да ме убеждава Иначе ABS нямам, а и не влизам в завоите с 60км/ч, така че, както спомена колега по-горе - "бавно и внимателно" А за това, че винаги ще се намери някои да те изправи на нокти, той ако е решил да се удря в мене или пък да ме залашка да се хлъзна и хубавата зимна гума няма да ме спаси, така че - въпрос на късмет Благодаря!
Коментар
-
преди години ич не вярвах на зимните гуми аз, перках си все с летните. Сняг до коленете, аз бутам, лъзгам се, ама с летните. Почетох, поговорих с един колега оттук на лични и реших да видя и аз какво е това изобретение зимна гума. Сложих ги и О: поведението на колата коренно се промени, вече не слизах смазан след 200 км на сняг, като тръгна да изпреварвам по коловози не дрифтех и да треперкам да не се поднеса мощно, минавам по 500 км и тогава се изморявам като за 200 с летни. Това е да се учиш, научих се и сега не че не мога да карам с летните и на лед и на сняг цяла зима, но предпочитам да си го спестя. Нали знаеш и тате може, ама козата си сака пръч.Особенно ако си неопитен шофьор, а така мис е струва... Какво, ще караш бавно на всеки ляв завой, защото си сложил задна дясна лятна гума ли? ще наваксваш на десните завои И повярвай ми, лятната гума какъвто и грайфер да има, не може да се сравни със зимната, освен по аквапланинга дето ти каза, лятната е много по-добре там. Казвам ти го като човек мъчил се 5 зими с летни гуми и то зими не като софийската.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Така е колега, неопитен съм, миналата зима си бях с 4те зимни гуми и нямах никакъв проблем, но сега така се налага, иначе както казах мисля да я мушна отляво лятната. А за Софийската зима не виждам нищо необичайно и така или иначе колата за зимата ще я ползвам само да ходя на работа, а маршрута е къс и винаги е чист през зимата, не виждам чак толкова голям проблем, де ще се издържи поне до март/април без произшествия(да пази господ)
Коментар
-
dimaldim написа:Колега Immortal, моля обоснови се, ако ти е удобно, защо не е добра идеята, за да ме убедиш, не виждам какви са плюсовете на двете летни пред 1 зимна + 1 лятна отзад
Коментар
-
dimaldim написа:Така е колега, неопитен съм, миналата зима си бях с 4те зимни гуми и нямах никакъв проблем, но сега така се налага, иначе както казах мисля да я мушна отляво лятната. А за Софийската зима не виждам нищо необичайно и така или иначе колата за зимата ще я ползвам само да ходя на работа, а маршрута е къс и винаги е чист през зимата, не виждам чак толкова голям проблем, де ще се издържи поне до март/април без произшествия(да пази господ)Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар