Колеги, добра идея ли е да сложа 3те зимни и да оставя едната лятна отзад(ляво или дясно вече ще се мисли къде)? Тъй като имам 3 зимни, а сега немога да намеря същия модел на пазара, реших така да направя, но незнам как ще е
14ки са, иначе зимноците са на Hankook W440, а в момента има само някакви W442, които не ги искам.. Иначе всички гуми са чистак нови, зимните са на 1 сезон и са с перфектен грайфер, а за 2 летни отзад не ми се иска много
Това недей да си го мислиш.Въртяла ли ти се е колата на завой с 10 км/ч :DЗадължително зимни, било то и най-евтините!!!!
Точно заради това неискам и този вариант, а евтини зимни гуми няма да сложа, заради това няма и да купя 4та зимна. И точно заради въртенето по завоите се чудя къде да сложа тази лятна гума, дали да е от ляво или от дясно. Респективно погледнато, най-опасно е при ляв завой, но тук въпроса е къде да е лятната гума? Ляво или дясно?? При завиване на ляво, най-много се натоварва дясната част, следователно би трябвало от дясно, ако аз правилно си го обяснявам Или пък от ляво, защото там е най-леко в този момент?? Хмм
По-добре си купи още една зимна гума. Не е толкова важно, че шарката ще е различна. Вариантът с 2 зимни отпред и 2 летни отзад също става, пък кой каквото ще да си приказва. Минавал съм Шипка в лют сняг точно с такава комбинация.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Това недей да си го мислиш.Въртяла ли ти се е колата на завой с 10 км/ч :DЗадължително зимни, било то и най-евтините!!!!
Обясни си защо веригите за сняг се слагат на задвижвашите колела (на нашите коли това са предните), а не на всички и ще ми схванеш мисълта Варианта две зимни + две летни е за предпочитане пред това, което иска колегата!
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Вече съм го решил, че 2+2 варианта няма да е. 3+1 ще е , дилемата е къде да сложа лятната от ляво или от дясно? Благодаря ви все пак за отговорите! Ако някои иска толкова да ме убеди, че 2+2 е по-добре от 3+1, нека се обоснове технически
Ами направи статистика накъде завиваш повече - ляво или дясно, и сложи зимната на обратната страна.
По принцип това е относително, но както написах и по-нагоре, по-опасно е при ляв завой, но при левия завой дясната страна на автомобила се натоварва повече, но пък лявата е най-лека в този момент => Къде да сложа лятната? На жигулитата едно време се слагаше торби с пясък в багажника, защото са им леки дупетата да не поднасят толкова, трябва ли да изхождам от там и да сложа пък лятната от ляво, защото е по-олекотена в дадената ситуация? / въпрос с повишена трудност /
Слагай от лявата страна. По този начин десния завой ще ти е по-сигурен, и шанса да се завъртиш на десен завой ще бъде с една идея по-малко от завъртането на левия завой. По този начин шанса да навлезеш в насрещното движение защото си се завъртял ще е по-малък. От там да пострадат хора заради твоето решение = по-малък. Следователно изборът е по-удачен.
Слагай от лявата страна. По този начин десния завой ще ти е по-сигурен, и шанса да се завъртиш на десен завой ще бъде с една идея по-малко от завъртането на левия завой. По този начин шанса да навлезеш в насрещното движение защото си се завъртял ще е по-малък. От там да пострадат хора заради твоето решение = по-малък. Следователно изборът е по-удачен.
Коментар