Нещо не мога да схвана отговорите на поставеното питане. Според отговорите излиза, че ако видя спряла патрулка извърша някакво нарушение и не спра на подадения сигнал от тяхна страна а изчезна с мръсна газ, то после с нищо не могат да докажат в съда, че аз съм бил с моята кола . Ще казвам, че са сбъркали при писането номера ми и че не съм бил аз .Така ли да го разбирам ? Има нещо гнило .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Могат ли да ми напишат акт, без да ме спират?
Collapse
X
-
dikanio написа:... нищо не им пречи да кажат, че са го направили, а аз не съм спрял и съм избягал.
Коментар
-
коцев написа:излиза, че ако видя спряла патрулка извърша някакво нарушение и не спра на подадения сигнал от тяхна страна а изчезна с мръсна газ, то после с нищо не могат да докажат в съда, че аз съм бил с моята кола . Ще казвам, че са сбъркали при писането номера ми и че не съм бил аз .Така ли да го разбирам ? Има нещо гнило .Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
В нормалните държави никога не съм виждал и не са ме спирали както у нас - просто за проверка. В България са ме спирали по всяко време на денонощието, от "гол" катаджия до въоръжени до зъби "качулки". Само у нас правят акции "Светлина", "Винетка", "Преглед" и прочие простотии. Преди години имаше член в ЗДвП, според който КАТ намаха право да те спират, ако не си извършил нарушение, но пак си бяха оставили вратичка - "при специализирани полицейски акции". Иди разбери дали има акция или няма, ама то и члена май го няма, така че все тая!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Има го и другия момент че при многото кражби при едно такова спиране и претърсване на колата се откриват доста крадени неща и приспособления за кражби. Когато съвеста ти е чиста няма пречка да спреш отваряш багажника ,поглеждат и продължаваш. Но основното питане беше какво биха ни направили ако не спрем на подаден сигнал или пък и да не са подали, но сме извършили нарушение пред погледа им.Могат ли да напишат акт или нещо подобно при такова положение?
Коментар
-
коцев написа:Могат ли да напишат акт или нещо подобно при такова положение?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Колега ,пишеш от позицията на човек който не е пострадал от кражба на имущество. Ако ти бяха разбили апартамента и ти вземат компютъра ,телевизора и други неща щеше да пишеш точно обратното . Страх лозе пази казваме ние старите хора . Приятно не приятно ,то трябва да спираме когато ни махнат. Така са ме учили преди 44 години ,така го спазвам и сега .
Коментар
-
Бе като ги видиш с автоматите на гърдите едва ли ще посмееш да продължиш без да спреш, но това е друга тема.Относно писането на актове и фишове за измислени нарушения преди години един го проснах на пътя, а колегата му не посмя да излезе от патрулката.Спира ме, вижда ме, че съм с колан, взема ми документите и ме вика да изляза и да отворя багажника. Слязох си, отворих багажника и като видя, че няма нищо започна да ме подпитва за аптечка, триъгълник и т.н. След като му показах дори кабели за подаване на ток, две аптечки и два пожарогасителя, оня вика - "Ама беше без колан!". Само се обърнах, погледнах го в очите и го треснах между рогата. Взех си документите от ръката му и му казах да не става докато не се отдалеча поне на километър и ако го видя в огледалата, че е станал се връщам и ще го бия докато дойде началника му или военния следовател. Е вече не е в системата на МВР по понятни причини.А и още веднъж един ме спря с думите - "Стори ми се, че си без колан", та го поканих да се качи до мен без колан, за да пробва колко метра ще издържи на алармата.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Бе като ги видиш с автоматите на гърдите едва ли ще посмееш да продължиш без да спреш, но това е друга тема.Относно писането на актове и фишове за измислени нарушения преди години един го проснах на пътя, а колегата му не посмя да излезе от патрулката.Спира ме, вижда ме, че съм с колан, взема ми документите и ме вика да изляза и да отворя багажника. Слязох си, отворих багажника и като видя, че няма нищо започна да ме подпитва за аптечка, триъгълник и т.н. След като му показах дори кабели за подаване на ток, две аптечки и два пожарогасителя, оня вика - "Ама беше без колан!" Само се обърнах, погледнах го в очите и го треснах между рогата. Взех си документите от ръката и му казах да не става докато не се отдалеча поне на километър и ако го видя, че е станал се връщам и ще го бия докато дойде началника му или военния следовател. Е вече не е в системата на МВР по понятни причини.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар