Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Могат ли да ми напишат акт, без да ме спират?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Нещо не мога да схвана отговорите на поставеното питане. Според отговорите излиза, че ако видя спряла патрулка извърша някакво нарушение и не спра на подадения сигнал от тяхна страна а изчезна с мръсна газ, то после с нищо не могат да докажат в съда, че аз съм бил с моята кола . Ще казвам, че са сбъркали при писането номера ми и че не съм бил аз .Така ли да го разбирам ? Има нещо гнило .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

    Коментар


      #17
      Пояснявам, че не са ме спирали нито със стоп палка, нито са ме гонили със светлинно-звукова сигнализация. Като се замисля обаче, нищо не им пречи да кажат, че са го направили, а аз не съм спрял и съм избягал.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

      Коментар


        #18
        dikanio написа:
        ... нищо не им пречи да кажат, че са го направили, а аз не съм спрял и съм избягал.
        АКО, кажат, хващаш двама свидетели които са били с теб в колата, да кажат че не са те спирали, този ден, полицаи, нито че са те гонили.Няма какво да се плашиш толкова, освен ако не криеш още нещо .
        00' Bravo 105 JTD

        Коментар


          #19
          коцев написа:
          излиза, че ако видя спряла патрулка извърша някакво нарушение и не спра на подадения сигнал от тяхна страна а изчезна с мръсна газ, то после с нищо не могат да докажат в съда, че аз съм бил с моята кола . Ще казвам, че са сбъркали при писането номера ми и че не съм бил аз .Така ли да го разбирам ? Има нещо гнило .
          Точно така.....гнилото е в обстоятелството че не можеш да го възприемеш това.......денем им спирам разбира се, но я да ми махнат нощем, спрели на съмнително и полуосветено място.......продължавам си като пич, и ич не ми дреме, от 6-7-8 пъти досега само веднъж тръгнаха след мен, и спрях на осветена и оживена бензиностанция, въртяха буркани над 10 километра зад мен.......нито си ускорявах, нито намалях - карах си с темпото с което бях......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

          Коментар


            #20
            Е да бе, точно с Браво 1.6 ли си им избягал?!? Извинете... Поне JTD да беше.Това в кръга на шегата де. Ама Коцев е прав - ако ти подадат стоп-палка, дали не може да станеш и да си заминеш. Паркираш след 300 метра, излизаш от колата и си тръгваш пеша нанякъде. Какво правят те в тоя случай?

            Коментар


              #21
              Интересно ми е дали в държавите на запад е пак такова мисленето и дали и там водачите могат да си правят каквото си искат ? Някак си излиза че нашите полицаи са най големите утрепки в държавата и всеки може да ги лъже както си иска . А дали не лъжем сами себе си ???
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

              Коментар


                #22
                В нормалните държави никога не съм виждал и не са ме спирали както у нас - просто за проверка. В България са ме спирали по всяко време на денонощието, от "гол" катаджия до въоръжени до зъби "качулки". Само у нас правят акции "Светлина", "Винетка", "Преглед" и прочие простотии. Преди години имаше член в ЗДвП, според който КАТ намаха право да те спират, ако не си извършил нарушение, но пак си бяха оставили вратичка - "при специализирани полицейски акции". Иди разбери дали има акция или няма, ама то и члена май го няма, така че все тая!
                Няма начин да няма начин!

                Коментар


                  #23
                  Има го и другия момент че при многото кражби при едно такова спиране и претърсване на колата се откриват доста крадени неща и приспособления за кражби. Когато съвеста ти е чиста няма пречка да спреш отваряш багажника ,поглеждат и продължаваш. Но основното питане беше какво биха ни направили ако не спрем на подаден сигнал или пък и да не са подали, но сме извършили нарушение пред погледа им.Могат ли да напишат акт или нещо подобно при такова положение?
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

                  Коментар


                    #24
                    коцев написа:
                    Могат ли да напишат акт или нещо подобно при такова положение?
                    По принцип контрола им е толкова слаб, че могат да ти напишат акт за каквото им кефне, спират те например, и ти пишат акт за колан въпреки че ти си си бил сложил дори и пасажерския.......по обратната логика ти как ще докажеш че найстина си бил с колан - не можеш......със същия успех сега може да ти пише акт и за светлините - бил си без светлини и край - върви доказвай че си бил със включени.......Така и от наша страна - аз не си спирам когато преценя че тия са спрели така че аз нямам абсолютната убеденост че тва са куки, че е тъмно, че не се виждат в тъмното отдалече - в моя случай като спряхме на бензиностанцията им сглобих един хубав скандал, провериха ми документите и отново демонстративно се изнесох с мръсна газ и въртене на гуми......бях лекинко изнервен целия ден, тия ми махнаха без каквато и да е причина, вероятно им беше скучно........Намирали престъпни улики по време на тия проверки.....дреме ми кво намират, дай по тая логика да направят КПП - та през 50 - 100 км и всеки да минава оттам с отворен багажник......факта че те спират без каквато и да е причина и ти губят времето е достатъчно унизителна......ако за теб тва е нормално, за мен не е.......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

                    Коментар


                      #25
                      Колега ,пишеш от позицията на човек който не е пострадал от кражба на имущество. Ако ти бяха разбили апартамента и ти вземат компютъра ,телевизора и други неща щеше да пишеш точно обратното . Страх лозе пази казваме ние старите хора . Приятно не приятно ,то трябва да спираме когато ни махнат. Така са ме учили преди 44 години ,така го спазвам и сега .
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

                      Коментар


                        #26
                        Бе като ги видиш с автоматите на гърдите едва ли ще посмееш да продължиш без да спреш, но това е друга тема.Относно писането на актове и фишове за измислени нарушения преди години един го проснах на пътя, а колегата му не посмя да излезе от патрулката.Спира ме, вижда ме, че съм с колан, взема ми документите и ме вика да изляза и да отворя багажника. Слязох си, отворих багажника и като видя, че няма нищо започна да ме подпитва за аптечка, триъгълник и т.н. След като му показах дори кабели за подаване на ток, две аптечки и два пожарогасителя, оня вика - "Ама беше без колан!". Само се обърнах, погледнах го в очите и го треснах между рогата. Взех си документите от ръката му и му казах да не става докато не се отдалеча поне на километър и ако го видя в огледалата, че е станал се връщам и ще го бия докато дойде началника му или военния следовател. Е вече не е в системата на МВР по понятни причини.А и още веднъж един ме спря с думите - "Стори ми се, че си без колан", та го поканих да се качи до мен без колан, за да пробва колко метра ще издържи на алармата.
                        Няма начин да няма начин!

                        Коментар


                          #27
                          nikolovvd написа:
                          Бе като ги видиш с автоматите на гърдите едва ли ще посмееш да продължиш без да спреш, но това е друга тема.Относно писането на актове и фишове за измислени нарушения преди години един го проснах на пътя, а колегата му не посмя да излезе от патрулката.Спира ме, вижда ме, че съм с колан, взема ми документите и ме вика да изляза и да отворя багажника. Слязох си, отворих багажника и като видя, че няма нищо започна да ме подпитва за аптечка, триъгълник и т.н. След като му показах дори кабели за подаване на ток, две аптечки и два пожарогасителя, оня вика - "Ама беше без колан!" Само се обърнах, погледнах го в очите и го треснах между рогата. Взех си документите от ръката и му казах да не става докато не се отдалеча поне на километър и ако го видя, че е станал се връщам и ще го бия докато дойде началника му или военния следовател. Е вече не е в системата на МВР по понятни причини.
                          И продължението е един мармот си .......

                          Коментар


                            #28
                            Като минаваш през Монтана спри при някой патрул, особено ония със Ситроена и ги питай от коя прокуратура е оня със сребристото Мицубиши.
                            Няма начин да няма начин!

                            Коментар


                              #29
                              nikolovvd, поздравления, ако това е истина. Но това можеш да си позволиш да го направиш, само ако ти самия работиш в системата на МВР или МО и то доста нагоре в йерархията, или имаш много дебели връзки. То ако всеки така можеше да бие безнаказано катаджии, един здрав няма да остане :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                              Коментар


                                #30
                                Искам да поясня за доказването. Редовно съставените актове имат доказателствена сила до доказване на противното. Тоест, ако катаджията е написал акта без процесуални пропуски и нарушения, той (акта) е доказателство за нарушението.

                                Коментар

                                Working...
                                X