Е и какво ни пречи като са спрели там ??? Лично за мен е без значение дали в храстите ,дали в шумата са се скрили .важното е да ги има на пътя и да санкционират нарушителите . Като си изряден във всяко едно отношение нищо не могат да ти сторят. Ама да караш с 80 при ограничение 40 и да се сърдиш че са скрили не мисля че е редно. По правилно е въобще да не знаем от къде може да изкочи катаджия та да караме както се изисква . :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Могат ли да ми напишат акт, без да ме спират?
Collapse
X
-
nikolovvd написа:Само едно уточнение, за да не останат някой с впечетление, че съм някаква недосегаема мутра!Както на вас, така и на мен ми пишат актове, пращат ми електронни фишове и ме проверяват за изправност на фарове, наличие на винетки, ГТП, застраховки, аптечки, пожарогасители и т.н. Актовете ми са доста на рядко - на 5 години веднъж. Имам (за сега) само един електронен фиш за 54-55 км/ч в населено място, защото не съм отчел изменение в законовата уредба, че поставянето на знак 40 на единият от коловете на табелата за начало на населеното място, означава, че ограничението важи за цялото населено място. Общо взето за последните 7-8 години това са ми двете санкции, т.е. не съм светец! Много пъти са ми правили проверки, но когато всичко е по правилата нещата започват с "Добър ден" и завършват с "Приятен път". Често пътувам с включено записващо устройство и разни тарикати, криещи се с радари в храстите или край пътя после пишат обяснения. Като този: http://vbox7.com/play:4b990f8d87
Коментар
-
Защо тогава пишем и се възмущаваме, че имало хранилки, че дебнели зад завои, храсти и т.н. Нещо двоен стандарт се получава.До колкото си спомням по закон трябва да се обозначат и освен това в Чл.98 от ЗДвП ясно е казано, че не може да се спира пред вход, гараж и други подобни. Нарушение, което в случая е установен факт или само аз го виждам.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Защо тогава пишем и се възмущаваме, че имало хранилки, че дебнели зад завои, храсти и т.н. Нещо двоен стандарт се получава.До колкото си спомням по закон трябва да се обозначат и освен това в Чл.98 от ЗДвП ясно е казано, че не може да се спира пред вход, гараж и други подобни. Нарушение, което в случая е установен факт или само аз го виждам.
Коментар
-
коцев написа:nikolovvd написа:Защо тогава пишем и се възмущаваме, че имало хранилки, че дебнели зад завои, храсти и т.н. Нещо двоен стандарт се получава..
Коментар
-
Абе то и един приятел не го проверяват за желязо с детектор като влиза в съда Показва им документ че има пирони в крака от операция ХАХАХ.Аз пък започвам да вярвам, че е проснал полицая. Все пак в България се снимаха доста кинопродукции. Може да е бил статист в някой филм. Де да знае човек. П.С. ...всички знаем че не трябва да се крият в храстите (аз нямам нищо против и в шахтите да се крият и да ме спират от там, като си карам нормално не ме спират), ама къде го пише. Аз съм виждал един член в ЗДвП в който пише, че при проверка полицая трябва ясно да се обозначи, т.е. въпрос на тъпкувание. Пише ПОЛИЦАЯ не патрулния автомобил. Освен това, той като те спре и се представи ...сержант (май вече не са сержанти) Иванов, с униформа е ...има нагръден знак, при поискване се легитимира и със служебна карта ...мисля че е спазено условието. Отделно до колкото съм запознат от популистки ход им е забранено да стоят в храсти и т.н. но това е на базата на някаква вътрешна наредба или инструкция до която външен човек няма достъп. Т.е. те може да си нарушават някаква вътрешна наредба но ти не си сигурен че я има, нали така? Някой казал, че не може. На базата на какво не може. Примерно аз ако говоря по телефон изрично си пише в закона, че не мога да говоря. Къде пише, че не могат да се крият в храсти. (ако някой може да ми представи линк, наистина ще съм му благодарен, защото аз наистина не съм в час къде пише че не може)
Коментар
-
През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща полукръг червена светлина.Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет чрез постоянно светещ или мигащ надпис "ПОЛИЦИЯ - СПРИ!"Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Чувството да си недосигаем е голяма работа .Само да застана за десетина минути на пътя ще видя че поне 7-8 от десет преминали коли водачите им говорят по телефона.Срещнах вчера извън града даже един като караше бусче да е заръ вал пластмасовата чашка с кафето в устата си и да кара . постоянно прехвърчават покрай теб коли с затъмени странични и задни стъкла. Кои са те и защо законите не важат за тях? Където има нарушения на паркирали или спрели коли повечето са с еднакви числа на номерата .Слагайки си примерно номер 4444 вече се чувстваш от друга планета и всички трябва да се съобразяват с теб. Керишлък на всяка крачка и за това сме на това дередже.Още не било изяснено кой е карал колата дето уби 6 деца на Великден в Симеоновград?Ужас. Шест жертви и да не се знае кой е карал колата убиец. Това на какво ви навежда ? На това че пак с връзки и лъжи ще се оттърве виновника.
Коментар
-
коцев написа:Чувството да си недосигаем е голяма работа .Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Могат ли да ми напишат акт, без да ме спират?
Вчера мой приятел италианец остана без книжка за 1 година и глоба от 4 000 евро .В неделя пил четири кампарита , след което отишъл да си купи пица на 2 км. от дома си.Връщайки се излетял от пътя , отъркалял колата и зачакал полицията .Каза ми , че веднага са го отвели в болницата за наблюдение , както и за кръвна проба .И опппааааааа....0,8 промила ( разрешени 0,5 ).Забележете как на третия ден е без книжка , а Италия не се слави с бързото си правораздаване .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар