http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=34571Един път този е ненормален!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Това трябва да го прочетете просто е уникално!
Collapse
X
-
Е то бива бива икономия, ама това вече не е нормално... Просто всичко трябва да си има граници...не знам, но аз няма да имам нерви да правя такива операции, да не говорим колко рискове крият всички тези действия!== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Може да няма хидравлика и да може да си позволи подобно изгасяне на двигателя.Аз съм почитател на инерцията и често я използвам (даже винаги когато може), но без да гася двигателя. Ако го изгася не ми се мисли какво ще стане. Тя мойта нито спирачки нито кормило има при изгасен двигател.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Значи аз като ходя към вилата си и има един участък с около 4 километра сравнително стръмно спускане.Гледам възможно повече да го карам по инерция, но някой път е невъзможно, тъй като колата се засилва много.Та... ако включа на 4-та скорост и мина спускането така какво ще стане? Няма ли да се изхаби бая бензин? И... доколкото разбирам искате да кажете, че когато е на скорост и се върти от инерцията харчи по-малко, отколкото ако не е на скорост и на празен ход. Така ли?И... важи ли това за моноинжекционните двигатели?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
rustson написа:Вартбурзите нямаха ли и те нешо подобно?!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
rustson написа:Да ясно значи нищо общо, но това е важен и не много известен факт при "по-новите" коли(това с отпускането на газта по надолнище)!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Аз досега си мислех, че е "фрай лайф" ... Наистина при тях и при трабантчетата има такава система ... Може да се изключи с едно лостче под волана и пак става нормална кола ... зависи от условията, при които се кара ... Между другото дядо ми едно време е бил авто инструктор и този номер редовно го прави с жигулката комби като се връща от Хърсово към Благоевград ... Няма лошо... а когато стигне един участък, в който прекалено много се засилва - продължава на моторна спирачка ... за да не загрява барабаните ... Идеята е добра, стига колата ти да е без такива модификации като серво и хидравлика...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар