Много странно. Днес пускам готини теми :D Та за какво става въпрос. Накратко - Защо оригиналните части на Фиат производните коли са на ненормално високи цени?Супер пресен пример.Може и да си сменям термостата на БМВ-то. Обадих се в Дару за оригинален термостат. Отговор - има наличен, цена 102лв.Нарочно се обадих в Ауто Италия да попитам за цената на термостат за 105кс жтд (в случая Фиат Мареа) - отговор - цена 258лв с 15 дневна доставка. С 30 дневна, ако имам време, най-ниско ми излиза на 233лв. Забравих да ги попитам ако си го поръчам с доставка за следващия Ноември месец ще може ли да ми излезе на цена като за БМВ част Как тия олигофрени ще продават някога части за малко по-стари автомобили не ми е ясно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъпи оригинални части за Фиат.
Collapse
X
-
Политика на почти всички големи производители. По този начин правят неизгодно поддържането на стари автомобили. В една кола има няколко хиляди части. Ако събереш цените дори на няколко стотин нови, оригинални части, ще получиш цена, която надвишава тази на нов автомобил.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Просто забравяш за Ауто Италияи готово .А какво означава оригинални едва ли да идват от завода на Фиат.Много от частите щампа на друга фирма -по електрониката например .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар