@Любенов - усетих аз, че това си имал предвид, но при пръв прочит излезе, че в Ямбол се говори така, което не е вярно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Няма е..."
Collapse
X
-
Immortal написа:@Любенов - усетих аз, че това си имал предвид, но при пръв прочит излезе, че в Ямбол се говори така, което не е вярно.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Re: "Няма е..."
Immortal написа:Румен_Хинчев написа:Литературният български език е създаден на основата на народният говор от района на Велико Търново .
Коментар
-
Orcinus
lametobg написа:Момчета, тая глупост с писането на Е вместо Я се забелязва от скоро. Склонен съм да повярвам, че това се е зародило от някой "умник" и други са се заразили . Честно да си кажа, ДРАЗНИ ме изключително много.
Коментар
-
Orcinus написа:lametobg написа:Момчета, тая глупост с писането на Е вместо Я се забелязва от скоро. Склонен съм да повярвам, че това се е зародило от някой "умник" и други са се заразили . Честно да си кажа, ДРАЗНИ ме изключително много.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Re: "Няма е..."
Румен_Хинчев написа:Този лаф италианците не биха го разбрали . Храната е свята навсякъде !Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
На мен пък ми е чудно защо думата "храня" се ползва в смисъл на "ям", при условие, че етимологично произхожда от славянския корен "хран", т.е. "пазя"... останала е в сегашния български като "охранявам", "охрана"... Може би се е имало предвид, че като ядеш, се запазваш, т.е. се пазиш, се храниш...Аз например никога не казвам "храня се", винаги ползвам по-правилното (според мен) "ям".
Коментар
-
Orcinus написа:Това на мен ми прилича на много странното и лишено от всякакъв смисъл, но факт - "храня го", "дайте да го нахраним тоя", "абе тоя го нахранихме", "що ме нахранихте така". Адска тъпотия, но много хора я ползват, ама много, при това редовно "хранят".
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар