Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Революцията в Исландия и защо не знаем за нея

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Революцията в Исландия и защо не знаем за нея

    Революцията в Исландия и защо не знаем за неяСъбота, ноември 12, 2011 /7 days ago/Историята, разказана от италианското радио за пълзящата революция в Исландия, е отличен пример за това колко малко нашите ,,медии
    АЗ НЕ ИСКАМ ПРОДУКТИТЕ НА МОНСАНТО В БЪЛГАРИЯ!

    #2
    Наскоро попаднах на същата статия в друг сайт. Впечатляващо, наистина. Държава с население колкото Люлин, показва среден пръст на големите. А ние само се чудим как да се наденем на нечии пръст или на нещо друго.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

    Коментар


      #3
      като започнем с това, че Исландия НЕ е член на ЕС, след това минем на
      През 2003 г. дългът на Исландия се равнява на 200 % от нейния БВП, а през 2007 г. е 900 процента
      с оригинален текст
      In 2003 Iceland’s debt was equal to 200 times its GNP, but in 2007, it was 900 percent.
      След това:
      We may remember that at the start of the 2008 financial crisis, Iceland literally went bankrupt.
      на български:
      През 2008 г., в началото на финансовата криза, Исландия буквално изпада в несъстоятелност.
      Всъщност Исландия никога не е обявявала банкрут, както се вижда от английския текст. освен това Исландия е наляла много повече пари в банките, отколкото която и да е друга държава, което не е кой знае какъв пример за подражание. Има и още, но това по-горе ми стига да стигна до извода, че някой, от някое неизвестно радио, явно по причина неспоменато, се е престарал да изкара нещата не точно такива, каквито са.П.П. Сега видях, че явно въпросната статия се превежда като апокрифна литература Така и няма нищо в подкрепа на голяма част от твърденията в нея. напротив, има доста статии, които с факти опровергават твърденията в нея.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

      Коментар


        #4
        Абсолютен булшет е всичко за "тайната" на Исландия. Общо взето са тотално банкрутирали и факта, че не са в Европейския съюз малко или много спестява новините за тях. Понеже и при тях имотният балон се надуваше - когато парите "свършиха" се пръсна толкова мощно, че "малките" британски инвеститори фалираха безвъзвратно. Това си е ситуация както във Испания, Португалия, Италия и в нашата съседка Гърция. Единственият безболезнен начин за отърваване от кризата е в световен мащаб да се опростят всички дългове и да се започне от чистата нула. Разправях аз, че на Гърция ще и опростят дълговете или поне ще ги редуцират - никой не ми вярваше, а вече е факт 1/3 орязване... Ако всички започнем от нулата поне няма да трябва цяла Европа да носи на гръб мързеливите гърци и испанци.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

        Коментар

        Working...
        X