Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акция: бутат остъклените балкони

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #61
    jenshen73 написа:
    По смисъла на закона - ние сме престъпници...
    Нарушител и престъпник са две различни неща......
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

    Коментар


      #62
      Ха сега да видим какво точно става с балконите. След като прочетете материала от този линк http://ruse-news.com/modules.php?nam...rder=0&thold=0 ,дайте своето мнение по темата, но този път реално какво мислите.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

      Коментар


        #63
        marea-ta написа:
        Ами де го тоя балама да му продам перфектен 100кв. тухла в ямбол и за същите пари да взема прилична къща в близките 4 села.Мисията невъзможна струва ми се?
        Едно време ставаха бартери с доплащане от страна на селянина - къща на село и пари кеш срещу апартамент в града. Да, ама сега стана обратно

        Коментар


          #64
          Работата ми мирише да е следната - тия знаят че няма как да килнат всички остъклени тераси, не могат и дори 10% от тях да съборят, щото нямат ресурса, а и искам да видя как ще идат на една 5-6-7 етажна панелка и ще съборят остъклението на шестия етаж.......Пуснали са ся нарочно тая партенка, за да може най - зомбираните собственици да ходят да си "узаконят" тераската, което естествено ще струва някакви пари все пак......А държавата е гладна все пак.....и да.....знам че тия пари отиват в общината, но разликата между община и държава чисто финансово погледнато за мен е никаква.....
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

          Коментар


            #65
            Доста неща изчетох тук по темата, кои грешни кои още по-грешни и реших да внеса малко яснота. Първо да отбележа, че никъде в ЗУТ /Закон за устройство на територията/ вече не фигурира понятието "узаконяване" т.е. не съществува практическа възможност незаконен строеж да бъде узаконен. Единствената възможност е ПРЕМАХВАНЕ! Няма плащане, няма давност!Сега да обърнем внимание какво гласи чл. 147, ал.1, т.12:Чл. 147. (1) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Не се изисква одобряване на инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж за:12. остъкляване на балкони и лоджии, с изключение на разположените към първостепенната улична мрежа;Това означава в общи линии, че преди да си остъкли човек балкон не е необходимо да направи кой знае какво - т.е. не е необходимо да се извърши проектиране, за което толкова се страхува българина да не се набута, щото инженерната му мисъл работи много, много по-добре от тази на архитектите и инженерите. Но задължително трябва да отиде в съответната община и да се снабди с разрешение за строеж - е тук е малко набутка някой лев ама поне вече всичко става законно. В противен случай, както вече казах, единствения законен изход е премахване.Нали искаме да живеем в правова държава? И моля ви не ми излизайте с коментарите на оня жалък водещ Виктор по БТВ, който като папагал непрекъснато повтаряше днес сутринта: "Ама защо не бутнат първо на Цар Киро палатите?". Аз само цитирах закона и дадох разяснения по него, доколкото ми стигат знанията и опита, пък дано съм бил полезен.
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

            Коментар


              #66
              Струва ми се че тази тема само разлайва кучетата, и аз се вързах. Дадох линк, в който пише какви са претенциите на ДНСК - остъкляване на ОБЩИ площи и ПРЕГРАЖДАНЕТО им от отделни живущи в сградата, са в нарушение на законаи не само а и срещу съсобствениците на сградата. А колко са правени остъкления на балкони незаконно, не е ясно, защото: "Трябва да се знае, че всички строежи, които са извършени до 1987г. са в режим на търпимост по ЗУТ и не подлежат на премахване, подчертават от ДНСК. До влизане в сила на Закона за устройство на територията /ЗУТ/ през 2001г., по решение на общината за някои случаи за остъкляване на балкони е било допустимо да не се издава разрешение за строеж. Гражданите трябва да знаят, че след 2001г. имат право да остъкляват балкон след издаване на разрешение за строеж от главния архитект на общината."Цитат от линка по-горе.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

              Коментар

              Working...
              X