Адската глупост е това.Какво излиза,не ти позволяват,да си направиш удобно и практично жилището,за което си платил.И дефакто,черно на бяло,то е твое и би трябвало да правиш каквото си искаш с него.Все едно,да неможе,да си слагаш газова уредба на колата,а да караш на газ,само ако колата има фабрична такава.Или да не може,да си санираш апартамента,ако целия блок не е съгласен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акция: бутат остъклените балкони
Collapse
X
-
Е, не е точно така. Като слагаш газова уредба все пак се вади там някакъв паспорт, ходи се на годишен преглед. Друг въпрос е колко са сериозни проверките де. Аз съм с две остъклени тераси . Тъй взех апартамента. Съгласен съм че не може ей тъй джаста праста да се правят промени по блока. Все пак затова има архитекти дето са си сложили подписа под проектите. Тея стъклопакети, дограми, стени...всичкото е тежест която някой трябва да сметне дали няма да дойде в повече. Да не говорим какво избиване на стени без даже консултация със строителен инженер се правят. Тук ми е кеф - тук пробивам. Не съм съгласен обаче ей тъй на общо основание да се каже всички събаряйте. Да дойде спец, да провери, да каже добре е, не е добре. Без да ме гледа в ръката обаче, честно да е. И тогава от тея 90% незаконни сигурно поне 2/3 няма да има нужда да се събарят. Но никога няма да го направят щото далавера няма да има, само пришки по краката.В интерес на истината не съм сигурен че абсолютно всички документи за всички блокове се пазят. Проекти, чертежи, сметки и т.н. Отпреди 30 години бумаги...я камилата я камиларя. Така че в съда ми е чудно общината как ще докаже че изобщо е имало промяна на конструкцията, като не се знае оригиналната каква е била.Плашат гаргите, то е ясно, поне от сега нататък хората да почнат да искат разрешение за такива промени. Което е всъщност правилно.
Коментар
-
ls1 написа:Е, не е точно така. Като слагаш газова уредба все пак се вади там някакъв паспорт, ходи се на годишен преглед. Друг въпрос е колко са сериозни проверките де. Аз съм с две остъклени тераси . Тъй взех апартамента. Съгласен съм че не може ей тъй джаста праста да се правят промени по блока. Все пак затова има архитекти дето са си сложили подписа под проектите. Тея стъклопакети, дограми, стени...всичкото е тежест която някой трябва да сметне дали няма да дойде в повече. Да не говорим какво избиване на стени без даже консултация със строителен инженер се правят. Тук ми е кеф - тук пробивам. Не съм съгласен обаче ей тъй на общо основание да се каже всички събаряйте. Да дойде спец, да провери, да каже добре е, не е добре. Без да ме гледа в ръката обаче, честно да е. И тогава от тея 90% незаконни сигурно поне 2/3 няма да има нужда да се събарят. Но никога няма да го направят щото далавера няма да има, само пришки по краката.В интерес на истината не съм сигурен че абсолютно всички документи за всички блокове се пазят. Проекти, чертежи, сметки и т.н. Отпреди 30 години бумаги...я камилата я камиларя. Така че в съда ми е чудно общината как ще докаже че изобщо е имало промяна на конструкцията, като не се знае оригиналната каква е била.Плашат гаргите, то е ясно, поне от сега нататък хората да почнат да искат разрешение за такива промени. Което е всъщност правилно.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:ХЕ-ХЕ, ама аз нямам балкон, камо ли остъклен Просто се дразня от педерастките начини по които правителството се старае да ограби народа, който от своя страна така лекомислено оставя власта в хората с най-"мръсни ръце".Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз имам предвид че в съда ще трябва да се докаже как е било оригинално (с документи) за да реши съда дали е правена изобщо промяна. Щото за съда ’очевидно е променено’ нищо не значи. Бе изобщо който бутането на балконите ще е политическо самоубийство за който го направи. Едно е навън да има дупка в асфалта и да мърмориш, друго е да ти влязат в къщата да бърникат. По-скоро на местно ниво се усетиха за тактиката на ГЕРБ ’лошия плаши, бащицата ни спасява’.
Коментар
-
ls1 написа:Аз имам предвид че в съда ще трябва да се докаже как е било оригинално (с документи) за да реши съда дали е правена изобщо промяна. Щото за съда ’очевидно е променено’ нищо не значи. Бе изобщо който бутането на балконите ще е политическо самоубийство за който го направи. Едно е навън да има дупка в асфалта и да мърмориш, друго е да ти влязат в къщата да бърникат. По-скоро на местно ниво се усетиха за тактиката на ГЕРБ ’лошия плаши, бащицата ни спасява’.Steliyan's Life!
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Ще взема да пусна жалба в РДНСК, че има незаконно строителство в кв. "Изток" /циганската махала/ в Кюстендил.Там няма нито една законна постройка!!!Бас ловя, че няма да бъде предприето нищо, а ако се разчуе ще бъда обвинен, че подклаждам етническо напрежение.Това политиците у дупе са правени деееееба...
Коментар
-
jenshen73 написа:Dido_Lyubenov написа:ХЕ-ХЕ, ама аз нямам балкон, камо ли остъклен Просто се дразня от педерастките начини по които правителството се старае да ограби народа, който от своя страна така лекомислено оставя власта в хората с най-"мръсни ръце".Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ls1 написа:Днеска на обед гледах по БТВ интервю с една кака от ’проверяващите’. Според мен искренно се забавляваше с журналистическата идея да тръгне наред да проверява и руши. Така че май журналистически кьорфишек излиза и тая работа.Steliyan's Life!
Коментар
-
Аз лично наистина недоумявам, защо по дяволите си остъклявате терасите.Де да беше само по блоковете. Масово по къщи се наблюдава същото явление. Остъклява се всичко, дето може да се остъкли.Елате да видите кво става на село - строят къщя на по 2-3 етажа. След това строят "летни кухни" до къщите и си живеят в тези летни кухни. Къщите им стоят неизползваеми... За децата. Същите тия деца, дето живеят в София и си остъкляват терасите.Бе....луда работа.ДА събарят на ред е моето лично мнение. Да дадат срок на всички 1 месец. След което който не си е махнал остъклението - глоба 5000 лв.Да видим колко остъклени тераси ще останат.Пък който е нарушавал целостта на конструкцията и е събарял външни стени, за да разшири стаята си върху терасата - да му мисли.За да нямате такива проблеми, направете като мен и Еле - живейте на село
Коментар
-
Immortal написа:За да нямате такива проблеми, направете като мен и Еле - живейте на селоАз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар