Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акция: бутат остъклените балкони

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Адската глупост е това.Какво излиза,не ти позволяват,да си направиш удобно и практично жилището,за което си платил.И дефакто,черно на бяло,то е твое и би трябвало да правиш каквото си искаш с него.Все едно,да неможе,да си слагаш газова уредба на колата,а да караш на газ,само ако колата има фабрична такава.Или да не може,да си санираш апартамента,ако целия блок не е съгласен.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Е, не е точно така. Като слагаш газова уредба все пак се вади там някакъв паспорт, ходи се на годишен преглед. Друг въпрос е колко са сериозни проверките де. Аз съм с две остъклени тераси . Тъй взех апартамента. Съгласен съм че не може ей тъй джаста праста да се правят промени по блока. Все пак затова има архитекти дето са си сложили подписа под проектите. Тея стъклопакети, дограми, стени...всичкото е тежест която някой трябва да сметне дали няма да дойде в повече. Да не говорим какво избиване на стени без даже консултация със строителен инженер се правят. Тук ми е кеф - тук пробивам. Не съм съгласен обаче ей тъй на общо основание да се каже всички събаряйте. Да дойде спец, да провери, да каже добре е, не е добре. Без да ме гледа в ръката обаче, честно да е. И тогава от тея 90% незаконни сигурно поне 2/3 няма да има нужда да се събарят. Но никога няма да го направят щото далавера няма да има, само пришки по краката.В интерес на истината не съм сигурен че абсолютно всички документи за всички блокове се пазят. Проекти, чертежи, сметки и т.н. Отпреди 30 години бумаги...я камилата я камиларя. Така че в съда ми е чудно общината как ще докаже че изобщо е имало промяна на конструкцията, като не се знае оригиналната каква е била.Плашат гаргите, то е ясно, поне от сега нататък хората да почнат да искат разрешение за такива промени. Което е всъщност правилно.

Коментар

ls1 написа:
        Е, не е точно така. Като слагаш газова уредба все пак се вади там някакъв паспорт, ходи се на годишен преглед. Друг въпрос е колко са сериозни проверките де. Аз съм с две остъклени тераси . Тъй взех апартамента. Съгласен съм че не може ей тъй джаста праста да се правят промени по блока. Все пак затова има архитекти дето са си сложили подписа под проектите. Тея стъклопакети, дограми, стени...всичкото е тежест която някой трябва да сметне дали няма да дойде в повече. Да не говорим какво избиване на стени без даже консултация със строителен инженер се правят. Тук ми е кеф - тук пробивам. Не съм съгласен обаче ей тъй на общо основание да се каже всички събаряйте. Да дойде спец, да провери, да каже добре е, не е добре. Без да ме гледа в ръката обаче, честно да е. И тогава от тея 90% незаконни сигурно поне 2/3 няма да има нужда да се събарят. Но никога няма да го направят щото далавера няма да има, само пришки по краката.В интерес на истината не съм сигурен че абсолютно всички документи за всички блокове се пазят. Проекти, чертежи, сметки и т.н. Отпреди 30 години бумаги...я камилата я камиларя. Така че в съда ми е чудно общината как ще докаже че изобщо е имало промяна на конструкцията, като не се знае оригиналната каква е била.Плашат гаргите, то е ясно, поне от сега нататък хората да почнат да искат разрешение за такива промени. Което е всъщност правилно.
        Колега,няма как проекта на блока да бъде с хаотично остъклени тераси.Едни от винкел,други зазидани,трети от ПВЦ дограма. Ясно е,че остъкляването е направено противизаконно,без съответните разрешителни,без проект.Дори и да е направено добре, то строителството е противозаконно и трябва да бъде премахнато.Поне това прокламират управляващите и не може да тръгнеш да събаряш противозаконни къщи,а да оставиш противозаконните заграждания на тераси без последствие. Яд ме е,че нямам снимка на блока,в който живях преди няколко години. Всички тераси остъклени по образец еднотипно. Така е проектиран и изпълнен. Естествено намира се в Германия. Ако остъклените тераси тук са по този начин,то няма да имам нищо против.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
          ХЕ-ХЕ, ама аз нямам балкон, камо ли остъклен Просто се дразня от педерастките начини по които правителството се старае да ограби народа, който от своя страна така лекомислено оставя власта в хората с най-"мръсни ръце".
          Бая оксиморони в едно изречение. Значи, нарушаваме закона, но се сърдим, когато искат да ни наказват за тоя, същият нарушен закон? И били педераси викаш? По смисъла на закона - ние сме престъпници...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз имам предвид че в съда ще трябва да се докаже как е било оригинално (с документи) за да реши съда дали е правена изобщо промяна. Щото за съда ’очевидно е променено’ нищо не значи. Бе изобщо който бутането на балконите ще е политическо самоубийство за който го направи. Едно е навън да има дупка в асфалта и да мърмориш, друго е да ти влязат в къщата да бърникат. По-скоро на местно ниво се усетиха за тактиката на ГЕРБ ’лошия плаши, бащицата ни спасява’.

Коментар

ls1 написа:
              Аз имам предвид че в съда ще трябва да се докаже как е било оригинално (с документи) за да реши съда дали е правена изобщо промяна. Щото за съда ’очевидно е променено’ нищо не значи. Бе изобщо който бутането на балконите ще е политическо самоубийство за който го направи. Едно е навън да има дупка в асфалта и да мърмориш, друго е да ти влязат в къщата да бърникат. По-скоро на местно ниво се усетиха за тактиката на ГЕРБ ’лошия плаши, бащицата ни спасява’.
              Добре де, по твоята логика - в съда трябва да се доказва, че циганите са строили незаконно по твоята логика - излиза циганина и казва - къщата ми е строена преди 60 години, какво съм ви крив, че не си пази общината документите? Има архив в общината - баят архив - защо мислиш архитектурните паметници (ония стари къщи по центъра) ги чакат да се самосрутят? Щото са в архивите и е по-евтино да ги построиш наново вместо да ги реконструираш според архива - виждал съм дори скици на балюстрите на една фасада. На собственика на фирмата, която купи къщата му казаха - трябва да възстановиш фасадата 1/1, а вътре прави каквото искаш... Тъй, че това с разнотипно изглеждащите фасади на панелки и нови кооперации няма как да влезеш и да спориш... лилав балкон, зелен балкон, тераса изнесена 1 метър пред останалите... едно време мой познат имаше сглобяемо остъкление - като иде общинаря да му каже "събаряй!" и за един ден я разглобяваше. Минават, проверяват го и на другия ден я е сглобил...
              Steliyan's Life!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                Ще взема да пусна жалба в РДНСК, че има незаконно строителство в кв. "Изток" /циганската махала/ в Кюстендил.Там няма нито една законна постройка!!!Бас ловя, че няма да бъде предприето нищо, а ако се разчуе ще бъда обвинен, че подклаждам етническо напрежение.Това политиците у дупе са правени деееееба...
                ми и мен веднъж ме обвиниха че подклаждам етническа омраза във форума обаче. :D

Коментар

отбои на прикаските

Ето какво пише в интернет http://dnes.dir.bg/news/dnsk-ostakle...i-9963757?nt=4
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Всичко е прах в очите. Докато ние си тровим нервите с това, кой знае какво друго, далеч по лошо ще се случи.
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

jenshen73 написа:
                      Dido_Lyubenov написа:
                      ХЕ-ХЕ, ама аз нямам балкон, камо ли остъклен Просто се дразня от педерастките начини по които правителството се старае да ограби народа, който от своя страна така лекомислено оставя власта в хората с най-"мръсни ръце".
                      Бая оксиморони в едно изречение. Значи, нарушаваме закона, но се сърдим, когато искат да ни наказват за тоя, същият нарушен закон? И били педераси викаш? По смисъла на закона - ние сме престъпници...
                      Гледай сега, толкова години никой не обърна внимание на този проблрм, има една камара незконни пострйки на разни ..... да не казвам какви, от които сигурно половината са собственост на политиканти, защо тях никой за нищо не закача, не им бутат незаконните не вили ами цели населени места, а тръгнаха да се дъвчат с бедния българин ??? На никого ли не прави впечатление, че когато правителството се омота като пиле в кълчища с бюджета, и тръгват да събират едни пари от теб и мен и другите дето са на нашия хал ? Какво стана с ония палати дето ги снимаха с хеликоптер ? Прахосаха едни пари да си фъркат и всичко се потули ??? Е, как да уважаваш такова правителство ?
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Днеска на обед гледах по БТВ интервю с една кака от ’проверяващите’. Според мен искренно се забавляваше с журналистическата идея да тръгне наред да проверява и руши. Така че май журналистически кьорфишек излиза и тая работа.

Коментар

ls1 написа:
                          Днеска на обед гледах по БТВ интервю с една кака от ’проверяващите’. Според мен искренно се забавляваше с журналистическата идея да тръгне наред да проверява и руши. Така че май журналистически кьорфишек излиза и тая работа.
                          Виж, ако от инспекцията решат да се заяждат - всички сме за актове и самосъбаряне. В закона имаше някакъв член за търпимост - в момента си се лъзгаме под неговата защита, но ако още десетина тераси или козирки паднат - масово ще има актове и предписания за събаряне на незаконни остъкления. Това, че журналистите вдигат пушилка в тази посока е защото пак разни съседи из варната не могат да си разделят една козирка място... Извинявай, но не съм полудял и не съм пуснал донос срещу 4ма мои съседи, които промениха конструкцията на сградата за да преустройват апартаментите си. Нито са строители, нито архитекти, нито проектанти. Дори съм 101% сигурен, че нямат и строителни проекти и разрешителни да си събарят стени и да изнасят стаи върху тераси. Искаш да ми кажеш, че това са законни актове? Ти вероятно - не, но Дидо Любенов ще ми обяснява колко удобно му е да живее на терасата... примерно?
                          Steliyan's Life!

Коментар

Аз лично наистина недоумявам, защо по дяволите си остъклявате терасите.Де да беше само по блоковете. Масово по къщи се наблюдава същото явление. Остъклява се всичко, дето може да се остъкли.Елате да видите кво става на село - строят къщя на по 2-3 етажа. След това строят "летни кухни" до къщите и си живеят в тези летни кухни. Къщите им стоят неизползваеми... За децата. Същите тия деца, дето живеят в София и си остъкляват терасите.Бе....луда работа.ДА събарят на ред е моето лично мнение. Да дадат срок на всички 1 месец. След което който не си е махнал остъклението - глоба 5000 лв.Да видим колко остъклени тераси ще останат.Пък който е нарушавал целостта на конструкцията и е събарял външни стени, за да разшири стаята си върху терасата - да му мисли.За да нямате такива проблеми, направете като мен и Еле - живейте на село

Коментар

Да не бяха селските кражби - на секундата се изнасям...

Коментар

Immortal написа:
                                За да нямате такива проблеми, направете като мен и Еле - живейте на село
                                Ами де го тоя балама да му продам перфектен 100кв. тухла в ямбол и за същите пари да взема прилична къща в близките 4 села.Мисията невъзможна струва ми се?
                                Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                                Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Working...
                                X