Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво носите със себе си ,когато пътувате на повече от 100км

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз нищо не нося за ремонт на колата. Така или иначе сам няма да мога да си я поправя ако стане нещо на пътя. За сега не ми се е налагало и се надявам и за напред да е така.
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Коментар

Пари и зареден GSM. Не, че нямам инструменти в колата си, но ги нося само за "равновесие". :D При мен веднъж се получи да аварирам. При все, че в багажника си носих 1/3 от чарковете по колата ( палец, дистрибуторна капачка, свещи, кабели за свещи, кабели за ток, комутаторна плочка, ремък за динамото, стара,но все пак годна водна помпа и комплект ключове) Уно-то, което още пазя обаче ме изклеца със спирачна помпа... За себе си се убедих, че ако ми е било писано да ме остави нейде колата и резервен двигател да имам пак ще ме остави.Задължително обаче подсигурявам физическите си нужди от храна, вода, работни дрехи, мокри кърпи и топло яке през зимата. За желязото вече не бера дерт. :D
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Каквото и да носиш, това не са ладите и москвичите в които задължително трябваше да има тел. Карам с в багажника задължителните неща + един нож и отверка които си вървят с комплекта. А и късите болтове за джантите ми стоят в багажника.

Коментар

Комплект вилици, лъжици и ножове /по 4 са/ и тоалетна хартия!
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

ele написа:
            emzo написа:
            Пари
            Пари
            Пари

Коментар

И аз не знам защо се взимат толкова много неща Аз винаги имам в колата бушони,нож,две отвертки + и - и антифриз това е всичко.Не видях някой от колегите да е писал "изолирбанд" който е доста практичен според мен.А и въпреки шегите за автотел в Ладите и Москвичите....една тел винаги може да замести скоба примерно така че си трябва и тел,нищо че караме "съвременни" автомобили.
              FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
              Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

100 километра не са голямо разстояние и се предполага, че сме отишли по някакъв туристически маршрут в тези граници, защото дори Русе и Стара Загора са извън тези рамки, а там са най-близките ни познати, при които бихме отишли, без да се налага да се върнем. В този смисъл, вземам си неща за пикник, фотоапарата, детската количка, вода и разни дребни работи за децата. Резервни части и инструменти за колата нямам, като се изключи комплектът долнопробни гаечни ключове.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Аз си нося добавъка към полицата за платения автоасистанс, който ми струва 35лв. за година :D

Коментар

mnpenchev написа:
                    ele написа:
                    emzo написа:
                    Пари
                    Пари
                    Пари
                    и презервативи никога не се знае

Коментар

Stoynev85 написа:
                      Аз си нося добавъка към полицата за платения автоасистанс, който ми струва 35лв. за година :D
                      +изолирбанд, тел и клещи
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Аз винаги си нося едно одеалце и един шушляк от ФИАТ-ските.... и в това отношение за мен е горе долу едно и също дали пътувам на 100 или на 500 километра

Коментар

Още една резервна гума,откакто след скок в дупка през нощта заминаха и двете гуми и чаках 3 часа приятел да ми донесе още една здрава.
                          PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                          Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Път

Нося доста неща щото почти винаги съм със жената и детето от колата малко инструменти и частипонякога и въже , кабели щото има доста закъсали като трябва да им свърша работа също инструменти от работата.
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                              Зависи с коя кола пътувам, ако съм с ланчата нямам много място за багаж понеже нося, един комплект гедори от 152 части, крик, лебедка, скоба за лагери, скоба за пружини, 2 термостата на различни градуси, воден радиатор, комплект носачи, комплект бубини, ремъци и ролки всички видове, обслужен резервен генератор и други дреболии. По важните неща които трябва да има в една италянка
                              Колега ,извинявай ,ама за теб място остава ли?

Коментар

Освен задължителните неща, в колата ми постоянно си седят гедоре, сандъче с инструменти, не че винаги ремонтирам, но от край време така си карам колите, все някъде ми се е случвало да ми потрябват, не само за ремонт на колата. Иначе гюдерия, комплект 2 туристически ножа и др.
                                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                                X