Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на пералня 2011

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ма ти все пак си сложи и един клапан да натовариш и прецакаш помпата
    Bravo 1.2 16v
    Lancia Dedra 1.8 16v
    Suzuki GSXR250R

Коментар

Plastex написа:
      Моята се развали вчера следобяд и сега съм с GORENJE WA-50109, малко под 500 лв. Ше я видим к’ви ще ги ниже. Има ли някой да знае, дали тия перални /изобщо пералните/ имат някаква клапа, която да възпира вонята от канализацията да нахлува към прането през маркуча за изтичане на водата след изпиране? Защото мисля да монтирам нещо подобно, има си някакъв шанс да се осмърдява прането, преди да се извади от пералнята, ако няма такава клапа и около помпата за изпомпване или не остава някаква водна тапа, която да върши същото. Чудя се дали си струва да мъкна старата до пункта за скрап и дали ще се намери някой да му трябва за части, нещо програматора се побърка, но не ща и да зная какво му е точно.
      Няма как мръсната канализация да ти осмърди прането, когато е във вода. Системата ти е затворена и зловонните ухания нямат място там. Проблем е, ако не се спазят указанията на производителя на пералните машини за височината на изходящия маркуч при заустване към мръсната канализация. В правилния случай вода винаги ще имаш в маркуча ( най-ниската точка до помпата) и не би трябвало да имаш миризми от там, когато машината не е в работен режим.ПС: Опс, видях, че и другите колеги са отговорили...
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Това Горенье снощи се бях запътил да го купувам, 489лв. промо в Зора и Техномаркет, но дълбочината е по-голяма и ме спря.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ntodorov написа:
          ПС: Опс, видях, че и другите колеги са отговорили...
          Благодаря за отговора, колега. Отговорихте ми двама, единия "колега" просто ми "отговори", само дето се чудя на кой са нужни такива "отговори"... Но предполагам, че поне на по-грамотните е ясна разликата между клапа и клапан.
          emzo написа:
          Това Горенье снощи се бях запътил да го купувам, 489лв. промо в Зора и Техномаркет, но дълбочината е по-голяма и ме спря.
          Наистина се иззорих, докато я навра в пералното, старата влизаше без много витки, а иначе май дълбочината определя и по-голямия обем пране, не знам дали има 6 и 7 кг, без да са с подобна дълбочина. Иначе не съжалявам, че взех тая, първоначално се бях засилил да реша въпроса с някоя от клас около 360 лв, викам си - все пералня, а и моята няма на кой да шуми или какво да краси, набутана в пералното, но отложения старт променя нещата, добре е да го има. Да не става дума, че си отива един трудоден докато избереш и посрещнеш новата, разкараш старата и раздигнеш и лъснеш помещението, еле па под пералнята. Мисълта ми е, че само това ми трябва - да ме "разнообрази" някой ментак с допълнителни маневри по гаранции и т.н. Ама... да спи зло под камък
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Тази коята харесах е 7кг с 52см дълбочина.Просто Горенье така са решили Яд ме е , но трябва с мястото да се съобразявам.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Тази коята харесах е 7кг с 52см дълбочина.Просто Горенье така са решили Яд ме е , но трябва с мястото да се съобразявам.
              Да не е индезита, който е с 2 цени, за тих и по-шумен двигател? 5 год гаранция са хубаво нещо, но по-добре от мен знаеш, че в хардуера някой написа, че след втората само някои части били безплатни, а други, както и труда се заплащат
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

emzo написа:
                Емо, Горене ми е другото предложение. Не, защото имам точни наблюдения върху пералните им, а защото цялата ми готварска техника вече е такава + един аспиратор, който си купих преди месец. Та. Обадих се в сервизната им база, регистрирах си покупката в Нета, както и преди 5-6 години. Получих обратна връзка, че съм в системата и потвърждение, че уреда ми е автентичен ( според идентификационния номер, който им изпратих). Затвърдиха ми 36 месечната гаранция и получих уверението, че няма нещо, което да не ми го отремонтират през и след гаранционния период. Разбрах, че и фирма АШ (много уважаван от мен сервиз в Бургас и страната предполагам)вече ги поддържат и се успокоих, че каквото и да се случи на уреда ми ще живее долу-горе с мен :D А-ааа. Аспиратора ми е с италиански двигател от заводите на Фабер Италия, а сглобката е Полша. Така е с всичките им уреди. Предимно Полша, Словения и Унгария. За сега нямат филиал в Китай...За сега обаче. За Канди. Имам само наблюдението върху пералнята на майка ми, която е близо 20 - годишна с дизайн, функции и безшумност, които повечето уреди и сега нямат. Разбрах, че вече имат китайски изпълнения и се изненадах. Знам, че Канди бяха закупили завод в Англия и подобен в Испания.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Plastex написа:
                  ntodorov написа:
                  ПС: Опс, видях, че и другите колеги са отговорили...
                  Благодаря за отговора, колега. Отговорихте ми двама, единия "колега" просто ми "отговори", само дето се чудя на кой са нужни такива "отговори"... Но предполагам, че поне на по-грамотните е ясна разликата между клапа и клапан.
                  emzo написа:
                  Наистина се иззорих, докато я навра в пералното, старата влизаше без много витки, а иначе май дълбочината определя и по-голямия обем пране, не знам дали има 6 и 7 кг, без да са с подобна дълбочина. Иначе не съжалявам, че взех тая, първоначално се бях засилил да реша въпроса с някоя от клас около 360 лв, викам си - все пералня, а и моята няма на кой да шуми или какво да краси, набутана в пералното, но отложения старт променя нещата, добре е да го има. Да не става дума, че си отива един трудоден докато избереш и посрещнеш новата, разкараш старата и раздигнеш и лъснеш помещението, еле па под пералнята. Мисълта ми е, че само това ми трябва - да ме "разнообрази" някой ментак с допълнителни маневри по гаранции и т.н. Ама... да спи зло под камък
                  И тоз от майтап не разбирал
                  Bravo 1.2 16v
                  Lancia Dedra 1.8 16v
                  Suzuki GSXR250R

Коментар

Според мен до бюджета който си поставил всички перални са доста нисък клас, в този ред на мисли аз бих взел най-ветиното например CROWN имат перални на около 300-330 лева ,никъде в темата не срещнах отзиви за тази марка,аз лично съм ползвал по стари техни продукти и бяха много качествени.В момента пералнята ни е от точно тези евтините - нямам идея каква и е гаранцията ...... Ако искаш хубава пералня която да изкара 10тина години ще трябва да вдигнеш бюджета за съжаление.Whirpool i Горение в средния клас.Мислил ли си за пералня втора употреба,също дават гаранция а имаш възможност за тази цена да вземеш нещо професионално MIELE !! примерно
                    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                    I am in love with my cars

Коментар

Ще заложа на фирма, която дава пълна гаранция 5г.В технополис гаrанцията е 2г. и другите 3 идват от тях.Т.е. и моделите с 2г. срещу още 50лв. стават с 5г. Ама ...... едва ли ще е като care pack на HP примерно. Хаха е*ати съпоставката правя.Втора употреба .... не съм фен, въпреки че Miele може да надживее, всичко продавано в момента.А и в Ст.З. няма много опции да намеря точно Miele.Сигурно ще се похваля довечера, а после вече, каквото сабя покаже :D
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Перална

Ако търси да е по тясна LG имат такива около 600лв iИнверторен Direct Drive мотори по евтините стават Сrown те поне може да ги отремонтирват а и тази марка няма менте скъпите им е трудно или много скъпо
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега за Панасоник какво ще кажеш? Ясно, че са китайчета, но никъде не видях мнения и я взех малко на сляпо, засега нямам оплаквания де За VX1 става въпрос.А към emzo може да разгледа и форума на сетком, там има доста патили и препатили. Аз от Горене не съм доволен, вкъщи имаме една от 6-7 години, 5кг, 700об/мин... беше сравнително безшумна първите 1-2 месеца, сега се чува през 3 затворени врати.
                          dimitrof9009 написа:
                          Колеги смея да твърдя че имам много близки наблюдения до бялата и черната техника в България 2011. Не подценявам никоя марка но LG са тихички със Direct Drive мотора , по-малко вибрация имат на корпуса - окачването на казана е коренно различно от на другите перални - на 5 амортисиора и двигател закачен за казана . Ама са долнопробно китайско изпълнение и сервизното обслужване е никакво , части-абсурд.Самсунгите с Diamond Drum барабан с малки дупки на казана за предпазване на дрехите от накъсване и имат керамично покритие на нагревателя против котлен камък , недостатъка им е че са много шумни техните мотори.От групата на Indesit - Ariston имат много хубави нови модели един от тях е този - http://www.technomarket.bg/products/...iston-wmd-722b Има голям удобен отвор за зареждане , със 7 кг пране , 1200 оборота и най-хубавото в нея е лесната употреба - меню на бг и др езици и много важното - безшумен мотор има и е с 3 години гаранция . Кратки програми има за 60 и за 30 мин. Другото което бих препоръчал сега е групата на Electrolux - Aeg Electrolux Zanussi . Излизат от едни заводи в италия и полша и качеството им е едно и също между 3те марки , разликите са в параметрите (обороти капацитет) и във дизайна от тях хубав модел е http://www.technomarket.bg/products/...x-ewf-147540-w . За Bosch в България няма да коментирам . За Whirlpool - и той е италия и освен за дизайна за нищо повече не се плаща при него - нито има безшумен мотор нито хубава гаранция . Надявам се да бях полезен в темата и пак казвам не подценявам никоя марка - но има и хубави има и по-хубави
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Изчетох всичко там, но робуват на АЕГ, Бош основно, не са в предвидения бюджет.А и като се имa впредвид 22г. ветеран и най-евтината ще е в пъти по-добра
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

spark написа:
                              Колега за Панасоник какво ще кажеш? Ясно, че са китайчета, но никъде не видях мнения и я взех малко на сляпо, засега нямам оплаквания де За VX1 става въпрос.А към emzo може да разгледа и форума на сетком, там има доста патили и препатили. Аз от Горене не съм доволен, вкъщи имаме една от 6-7 години, 5кг, 700об/мин... беше сравнително безшумна първите 1-2 месеца, сега се чува през 3 затворени врати.
                              dimitrof9009 написа:
                              Колеги смея да твърдя че имам много близки наблюдения до бялата и черната техника в България 2011. Не подценявам никоя марка но LG са тихички със Direct Drive мотора , по-малко вибрация имат на корпуса - окачването на казана е коренно различно от на другите перални - на 5 амортисиора и двигател закачен за казана . Ама са долнопробно китайско изпълнение и сервизното обслужване е никакво , части-абсурд.Самсунгите с Diamond Drum барабан с малки дупки на казана за предпазване на дрехите от накъсване и имат керамично покритие на нагревателя против котлен камък , недостатъка им е че са много шумни техните мотори.От групата на Indesit - Ariston имат много хубави нови модели един от тях е този - http://www.technomarket.bg/products/...iston-wmd-722b Има голям удобен отвор за зареждане , със 7 кг пране , 1200 оборота и най-хубавото в нея е лесната употреба - меню на бг и др езици и много важното - безшумен мотор има и е с 3 години гаранция . Кратки програми има за 60 и за 30 мин. Другото което бих препоръчал сега е групата на Electrolux - Aeg Electrolux Zanussi . Излизат от едни заводи в италия и полша и качеството им е едно и също между 3те марки , разликите са в параметрите (обороти капацитет) и във дизайна от тях хубав модел е http://www.technomarket.bg/products/...x-ewf-147540-w . За Bosch в България няма да коментирам . За Whirlpool - и той е италия и освен за дизайна за нищо повече не се плаща при него - нито има безшумен мотор нито хубава гаранция . Надявам се да бях полезен в темата и пак казвам не подценявам никоя марка - но има и хубави има и по-хубави
                              При Panasonic китайското изпълнение е доста добро . Ако говорим за моделите NA 16VX1 и NA 14 VX1 съответно с 1600 и 1400 оборота , първото изкарва дрехите доста сухи , и ако използваш сушилна това пести много ток,някои може да кажат че се мачкат много дрехите но мога да кажа че и при 800 пак излизат смачкани. Със наклон на барабана което я прави по-икономична на вода , безшумен мотор , със врата която се отваря на почти 180 градуса е удобна за зареждане . Да е жив и здрав Панасоника да те слуша за теа пари има много екстри .)
                              Fiat Bravo 103 1996

Коментар

Ако говорим за надеждност и със новите уреди шанса си казва своето , до уцелване са нещата . Във заводите се тестват уредите и като им махнете болтовете на пералните , вероятноста да не тръгне е много много малка , но колко време ще работи само един бог знае. И като си купите пералня ако е мокра вътре вместо да се разочаровате бъдете доволни , значи скоро е докарана , не се е въртяла много по складове . Не че има много голямо значение кога е докарана , не е мляко да прокисне :D )))))
                                Fiat Bravo 103 1996

Коментар

Working...
                                X