Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на пералня 2011

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

когато купувахме на баба пералня 2ра ръка нов внос от германия,там майсторите ни предложиха да дадем наща нова индезит на бабата и да вземем старата немска нз AEG ли беше или BOSH ...Пералнята на баба вече нз на колко години е но работи повече от перфектно във всяко едно отношение и нашата индезит работи добре но май единственото предимнство е визията така,че аз бих взел нещо старо немско
    Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Emzo,Миналата година си купихме ето тази пералня. Супер Икономична и безшумна е ,има само един Недостатък, много е тежка ,едва я качихме у нас с един приятел. Обърни внимание и на теази марка има и по-евтини модели. http://technomarket.bg/products/0905...o-e-81400П.П Беше на промоция тогава 899лв + 6 год гаранция.

Коментар

След дълго четене в Сетком форума, оня ден купихме на една приятелка тазиhttp://www.technomarket.bg/products/...92заради инверторния мотор. Втори ден не може да й се нарадва, защото казва, че била много тиха. С карта за отстъпка от 7% излиза малко над бюджета ти - 650,07 лв. Три години гаранция, вече с доплащане от 70 лева гаранцията я удължихме с още две години, но това е по желание. Иначе и аз съм на мнение, че относно всякаква техника, си е на късмет на какво ще попаднеш. Сигурно с Миелето въпросът е друг, може би ще попаднеш на хубаво и надеждно нещо, но там числата са много грозни и не се вписват в нормален бюджет...
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

emzo написа:
          Candy към кой концерн са ? Или са отделно производство ?Мнения за тях ?
          Само това не.Дори по сервизите не искат да ги правят в повечето случаи. Последен пример за барабана. Отвертка, почти часовникарски размер. По време на ремонт пада от пералнята (горния ръб - пералнята отворена за ремонт) и пробива казана И думите на майстора "Тия Канди вече никога няма да ги пипам. Бах и боклуците. Знаех си, че нещо сте стане, защото винаги става". :D
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Aз пък други отзиви получавам.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Гледай и колко е тежка, щото иначе ще има доста спестено от материали, както каза колегата по-горе. Нагледах се на перални по 55-60кг и то по над 1200об/мин. Моята беше 85кг, за сведение Miele отиват към 130кг при някои модели. A щом е пестено от баланс няма да изкара много.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз преди две седмици си купих Candy от Технополис за 499лв с 5 години гаранция. Доволен съм, параметрите са добри за тези пари.
                Прикачени файлове
                M-Benz E 250 TD 150hp
                M-Benz 200d 75 hp
                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

BO написа:
                  emzo написа:
                  Само това не.Дори по сервизите не искат да ги правят в повечето случаи. Последен пример за барабана. Отвертка, почти часовникарски размер. По време на ремонт пада от пералнята (горния ръб - пералнята отворена за ремонт) и пробива казана И думите на майстора "Тия Канди вече никога няма да ги пипам. Бах и боклуците. Знаех си, че нещо сте стане, защото винаги става". :D
                  Хм, при баща ми има една Candy дето е на над 20г., работи си без грешка.А на тая случка беше ли свидетел или майстора ти каза, защото на мен ми звучи доста фантастично?Иначе аз понеже имам Самсунг, да си го похваля - 14г. си работи.
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                    BO написа:
                    emzo написа:
                    Хм, при баща ми има една Candy дето е на над 20г., работи си без грешка.А на тая случка беше ли свидетел или майстора ти каза, защото на мен ми звучи доста фантастично?Иначе аз понеже имам Самсунг, да си го похваля - 14г. си работи.
                    Бях свидетел, лично.Проблема в крайна сметка се оказа, че по някакъв начин бяха минали мартеници през цедката и се бяха намотали на водната помпа. Съответно не може да "изхвърли" водата и пералнята си остана пълна Та това е вид дефект не от производството, а от употребата, ама пък да мине през филтъра и да спре на помпата
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

trace написа:
                      Иначе аз понеже имам Самсунг, да си го похваля - 14г. си работи.
                      Всичко е до късмет явно. Точно Самсунг имах и се прееб@ на третата година, и то такъв дефект, че нЕма оправия... Даже имам тема някъде тук :D
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Ние си взехме INDESIT WIXL105 преди около 4 години и до сега не сме имали проблеми. Съседа ми има таква, купена малко преди нашата. Наложи се да сменим преди месец един кондензатор на платката - те във всички перални са еднакви, защото беше дефектирал от продължиелната работа и най-вече тормозен от токови удари. Той не я изключва от контакта никога, и съответно платката е нон-стоп под напрежение. Нашата си я включваме само огато се ползва, и се надявам поне още 4 - 5 години да няма грижи.
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Всичките ги праат у Турско и са един шит.Преди 2 седмици купувах,взех некво Зануси,гледах и некви за 2 бона та се чудих сама ли оди да простира или свирки праи
                          Bravo 1.2 16v
                          Lancia Dedra 1.8 16v
                          Suzuki GSXR250R

Коментар

Колеги смея да твърдя че имам много близки наблюдения до бялата и черната техника в България 2011. Не подценявам никоя марка но LG са тихички със Direct Drive мотора , по-малко вибрация имат на корпуса - окачването на казана е коренно различно от на другите перални - на 5 амортисиора и двигател закачен за казана . Ама са долнопробно китайско изпълнение и сервизното обслужване е никакво , части-абсурд.Самсунгите с Diamond Drum барабан с малки дупки на казана за предпазване на дрехите от накъсване и имат керамично покритие на нагревателя против котлен камък , недостатъка им е че са много шумни техните мотори.От групата на Indesit - Ariston имат много хубави нови модели един от тях е този - http://www.technomarket.bg/products/...iston-wmd-722b Има голям удобен отвор за зареждане , със 7 кг пране , 1200 оборота и най-хубавото в нея е лесната употреба - меню на бг и др езици и много важното - безшумен мотор има и е с 3 години гаранция . Кратки програми има за 60 и за 30 мин. Другото което бих препоръчал сега е групата на Electrolux - Aeg Electrolux Zanussi . Излизат от едни заводи в италия и полша и качеството им е едно и също между 3те марки , разликите са в параметрите (обороти капацитет) и във дизайна от тях хубав модел е http://www.technomarket.bg/products/...x-ewf-147540-w . За Bosch в България няма да коментирам . За Whirlpool - и той е италия и освен за дизайна за нищо повече не се плаща при него - нито има безшумен мотор нито хубава гаранция . Надявам се да бях полезен в темата и пак казвам не подценявам никоя марка - но има и хубави има и по-хубави
                            Fiat Bravo 103 1996

Коментар

Моята се развали вчера следобяд и сега съм с GORENJE WA-50109, малко под 500 лв. Ше я видим к’ви ще ги ниже. Има ли някой да знае, дали тия перални /изобщо пералните/ имат някаква клапа, която да възпира вонята от канализацията да нахлува към прането през маркуча за изтичане на водата след изпиране? Защото мисля да монтирам нещо подобно, има си някакъв шанс да се осмърдява прането, преди да се извади от пералнята, ако няма такава клапа и около помпата за изпомпване или не остава някаква водна тапа, която да върши същото. Чудя се дали си струва да мъкна старата до пункта за скрап и дали ще се намери някой да му трябва за части, нещо програматора се побърка, но не ща и да зная какво му е точно.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Маркуча за обратната вода винаги се вдига на едно определено минимално ниво, което ти гарантира накрая оставане на вода в пералнята и водна тапа, за да не ти мирише.

Коментар

Working...
                                X