Ма ти все пак си сложи и един клапан да натовариш и прецакаш помпата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на пералня 2011
Collapse
X
-
Plastex написа:Моята се развали вчера следобяд и сега съм с GORENJE WA-50109, малко под 500 лв. Ше я видим к’ви ще ги ниже. Има ли някой да знае, дали тия перални /изобщо пералните/ имат някаква клапа, която да възпира вонята от канализацията да нахлува към прането през маркуча за изтичане на водата след изпиране? Защото мисля да монтирам нещо подобно, има си някакъв шанс да се осмърдява прането, преди да се извади от пералнята, ако няма такава клапа и около помпата за изпомпване или не остава някаква водна тапа, която да върши същото. Чудя се дали си струва да мъкна старата до пункта за скрап и дали ще се намери някой да му трябва за части, нещо програматора се побърка, но не ща и да зная какво му е точно.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:ПС: Опс, видях, че и другите колеги са отговорили...emzo написа:Това Горенье снощи се бях запътил да го купувам, 489лв. промо в Зора и Техномаркет, но дълбочината е по-голяма и ме спря.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
emzo написа:Тази коята харесах е 7кг с 52см дълбочина.Просто Горенье така са решили Яд ме е , но трябва с мястото да се съобразявам.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
emzo написа:Това Горенье снощи се бях запътил да го купувам, 489лв. промо в Зора и Техномаркет, но дълбочината е по-голяма и ме спря.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Plastex написа:ntodorov написа:ПС: Опс, видях, че и другите колеги са отговорили...emzo написа:Това Горенье снощи се бях запътил да го купувам, 489лв. промо в Зора и Техномаркет, но дълбочината е по-голяма и ме спря.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
Според мен до бюджета който си поставил всички перални са доста нисък клас, в този ред на мисли аз бих взел най-ветиното например CROWN имат перални на около 300-330 лева ,никъде в темата не срещнах отзиви за тази марка,аз лично съм ползвал по стари техни продукти и бяха много качествени.В момента пералнята ни е от точно тези евтините - нямам идея каква и е гаранцията ...... Ако искаш хубава пералня която да изкара 10тина години ще трябва да вдигнеш бюджета за съжаление.Whirpool i Горение в средния клас.Мислил ли си за пералня втора употреба,също дават гаранция а имаш възможност за тази цена да вземеш нещо професионално MIELE !! примерноFiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Ще заложа на фирма, която дава пълна гаранция 5г.В технополис гаrанцията е 2г. и другите 3 идват от тях.Т.е. и моделите с 2г. срещу още 50лв. стават с 5г. Ама ...... едва ли ще е като care pack на HP примерно. Хаха е*ати съпоставката правя.Втора употреба .... не съм фен, въпреки че Miele може да надживее, всичко продавано в момента.А и в Ст.З. няма много опции да намеря точно Miele.Сигурно ще се похваля довечера, а после вече, каквото сабя покаже :DF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Колега за Панасоник какво ще кажеш? Ясно, че са китайчета, но никъде не видях мнения и я взех малко на сляпо, засега нямам оплаквания де За VX1 става въпрос.А към emzo може да разгледа и форума на сетком, там има доста патили и препатили. Аз от Горене не съм доволен, вкъщи имаме една от 6-7 години, 5кг, 700об/мин... беше сравнително безшумна първите 1-2 месеца, сега се чува през 3 затворени врати.dimitrof9009 написа:Колеги смея да твърдя че имам много близки наблюдения до бялата и черната техника в България 2011. Не подценявам никоя марка но LG са тихички със Direct Drive мотора , по-малко вибрация имат на корпуса - окачването на казана е коренно различно от на другите перални - на 5 амортисиора и двигател закачен за казана . Ама са долнопробно китайско изпълнение и сервизното обслужване е никакво , части-абсурд.Самсунгите с Diamond Drum барабан с малки дупки на казана за предпазване на дрехите от накъсване и имат керамично покритие на нагревателя против котлен камък , недостатъка им е че са много шумни техните мотори.От групата на Indesit - Ariston имат много хубави нови модели един от тях е този - http://www.technomarket.bg/products/...iston-wmd-722b Има голям удобен отвор за зареждане , със 7 кг пране , 1200 оборота и най-хубавото в нея е лесната употреба - меню на бг и др езици и много важното - безшумен мотор има и е с 3 години гаранция . Кратки програми има за 60 и за 30 мин. Другото което бих препоръчал сега е групата на Electrolux - Aeg Electrolux Zanussi . Излизат от едни заводи в италия и полша и качеството им е едно и също между 3те марки , разликите са в параметрите (обороти капацитет) и във дизайна от тях хубав модел е http://www.technomarket.bg/products/...x-ewf-147540-w . За Bosch в България няма да коментирам . За Whirlpool - и той е италия и освен за дизайна за нищо повече не се плаща при него - нито има безшумен мотор нито хубава гаранция . Надявам се да бях полезен в темата и пак казвам не подценявам никоя марка - но има и хубави има и по-хубавиFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Колега за Панасоник какво ще кажеш? Ясно, че са китайчета, но никъде не видях мнения и я взех малко на сляпо, засега нямам оплаквания де За VX1 става въпрос.А към emzo може да разгледа и форума на сетком, там има доста патили и препатили. Аз от Горене не съм доволен, вкъщи имаме една от 6-7 години, 5кг, 700об/мин... беше сравнително безшумна първите 1-2 месеца, сега се чува през 3 затворени врати.dimitrof9009 написа:Колеги смея да твърдя че имам много близки наблюдения до бялата и черната техника в България 2011. Не подценявам никоя марка но LG са тихички със Direct Drive мотора , по-малко вибрация имат на корпуса - окачването на казана е коренно различно от на другите перални - на 5 амортисиора и двигател закачен за казана . Ама са долнопробно китайско изпълнение и сервизното обслужване е никакво , части-абсурд.Самсунгите с Diamond Drum барабан с малки дупки на казана за предпазване на дрехите от накъсване и имат керамично покритие на нагревателя против котлен камък , недостатъка им е че са много шумни техните мотори.От групата на Indesit - Ariston имат много хубави нови модели един от тях е този - http://www.technomarket.bg/products/...iston-wmd-722b Има голям удобен отвор за зареждане , със 7 кг пране , 1200 оборота и най-хубавото в нея е лесната употреба - меню на бг и др езици и много важното - безшумен мотор има и е с 3 години гаранция . Кратки програми има за 60 и за 30 мин. Другото което бих препоръчал сега е групата на Electrolux - Aeg Electrolux Zanussi . Излизат от едни заводи в италия и полша и качеството им е едно и също между 3те марки , разликите са в параметрите (обороти капацитет) и във дизайна от тях хубав модел е http://www.technomarket.bg/products/...x-ewf-147540-w . За Bosch в България няма да коментирам . За Whirlpool - и той е италия и освен за дизайна за нищо повече не се плаща при него - нито има безшумен мотор нито хубава гаранция . Надявам се да бях полезен в темата и пак казвам не подценявам никоя марка - но има и хубави има и по-хубавиFiat Bravo 103 1996
Коментар
-
Ако говорим за надеждност и със новите уреди шанса си казва своето , до уцелване са нещата . Във заводите се тестват уредите и като им махнете болтовете на пералните , вероятноста да не тръгне е много много малка , но колко време ще работи само един бог знае. И като си купите пералня ако е мокра вътре вместо да се разочаровате бъдете доволни , значи скоро е докарана , не се е въртяла много по складове . Не че има много голямо значение кога е докарана , не е мляко да прокисне :D )))))Fiat Bravo 103 1996
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар