siluro написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на пералня 2011
Collapse
X
-
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Re: перална
kluchar написа:Квато и да взмете все са едни и съи БОКЛУЦИ имаме в избата и от 700 лв и 550 лв то в тях няма и нищо една платка за програматор и казан вече пластмасови дори Сега взехме Веко да видим какво ще е . Miele са мерцедесите на пералните така казва приятел от Швеция ама са къпиАма пък дизайна след 30 години на Миелето сигурно ще изглежда ретро.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Аз предпочитам след 30 години да съм с чисто нова пералня от 300лв от колкото с на дядо ми пералнята от преди 30 години.Така в един апартамент имаме една пералня АЕГ, може би стана на 25 години. Лукс, върха на сладоледа в тогавашните времена. Е, преди няколко години се счупи (значи около 20-тата си годишнина) и от тогава още си седи. Ама към днешна дата хем изглежда много морално остаряла, хем изглежда и много вехта. 20 години служба си казва своето.Или Миелето е невероятна, утра, дупер технология, която няма да позволи никакво захабяване на материята, а ако някой случайно я удари, дори ще регенерира. Пък и с времето явно има връзка с Интернет и може дори и дизайна да си променя динамично.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:siluro написа:Ако ви се намират към 4000лв има добри предложения на Miele. Аз 2010 се бях спрял на един модел със сушилня докато бях в Солун. Мацката ми обяви 15 години гаранция и по всяко време през експлоатационния срок мога да я върна в магазина срещу 300 евро, които ми се приспадат от нов модел, който си избера.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Аз съм сигурен, че 5 перални Беко ще надживеят една Миеле. И сигурно ще я надживеят 2 пъти, поне.И лично за мен е важно как изглежда един уред в нас. Какво значение има каква ми е колата в този случай? Ти за себе си ли я взимаш, на теб да ти харесва, или я взимаш за другите, на тях да им харесва?За това след 20 години предпочитам да имам чисто нов уред, спрямо последните тенденции в модата, технологиите и каквото се сетиш, от колкото да имам един уред от преди 50 години с една смотана перка отдолу, която е перяла дрехите и преди 50 години успешно. Но сега представите са малко по-различни.Както казах, имали сме АЕГ по същата логика, която не можеше да се намери по магазините просто ей така, но сега като я видиш горката, то предлага същото, което и най-евтината пералня от 350лв го предлага вече. Електронен програматор - уау.Но както видяхме не пречи да се развали. Два пъти. Единия път на около 12-тата си година, втория път на 20-тата година, от която вече си стои като паметник.И в този род на мисли, то имаме едно евтино Беко, вече на 10 години. Беше най-евтиния модел. Нещо от рода на 350лв +/-.Ами мисля, че за 10 години си е изплатила парите. Дори днес да го сменим с 400лв инвестиция за следващите 5 години, с ново Беко от магазина, то крайната цена на този уред в нас ще е под 1000лв. и пак ще е с по-добър дизайн от едно Миеле от преди 15 години.Да, ако имах пари бих си купил Миеле защото било добре, но не бих ги дал за този уред просто, защото ще се надявам, че следващите 15-20 години би работил. Ако гледаш от тази страна, то не е разумно да вложиш толкова пари, защото обясних защо. И да имам тези пари, то бих ги дал за един Сименс примерно, защото просто повече ми харесва. А бе да взема да купя едно Миеле на кредит за 15 години и да видим дали ще изкара гаранцията си без проблем. :DA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO, с последното си изречение : "Но все пак да, цените в диапазона 2000-4000лв не са ни по сила каквито и сметки да си правим." съм описал ситуацията ни Ако си с една немислима за болшинството в БГ заплата от порядъка на 5000-6000лв примерно едва ли ще си купиш най-евтиното на пазара. А и офертата с обратното изкупуване срещу нова май само те я имат.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Миелето може да има гаранция 15 години в гръцко, но тук гаранцията е 2 години, само на прахосмукачките има промоция за гаранция 10 години. Друг е въпросът, че наистина тази пералня е вечна, не само за домашна употреба, а и за обществена такава. Цената почва от 1500 и стига до 4000 лв - алтернативата е Bosh или Wirlphool - около 2 пъти по-евтини, другият вариант е 2ра употреба на цени около 500 лв. Относно тенденциите, не смятам, че нещо в пералните ще се промени, освен програмите им за пране. За едни е важен дизайна, за други качеството.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Имам преки наблюдения от две Миелета. Става въпрос обаче за миялни машини. Ами аз напоследък лежа повече под тях, от колкото под жената. То не бяха казани, нагреватели, възвратни клапани и т.н. Едната е на 9-10 год. а другата на 3-4. Аз личнно за вкъщи НЕ бих си взел Миеле. Лично мнение. Това малко е като Нокията едно време. Даваш една шапка пари само заради марката, а инъче показатели никъкви.
Коментар
-
Моя принос към темата, може да е полезен на някой.В крайна сметка взехме BOSCH WAE 24469. Отидохме в магазина целейки се в друг модел на Бош, но беше останала само мострената бройка и тя също беше продадена. Не чакахме за нова бройка, защото видяхме, че е турско производство. Нямаше и там разни допълнителни копчета към програмите, на които жената държеше. Огледахме останалите перални и от Бош-овете наличен и от Полша беше само този модел, който взехме. Много се изненадах от визуалната разлика на модел Бош произведен в Германия. Много здраво изглежда, метални копчета, няма пластмасов вид. Но започват от 1300лв тъй че...не е за нас.Няма как да коментирам колко е надеждна пералнята. Първите ми впечатления са, че програмите са примерно с 20-30% по-дълги от аналогичните на старата ни (Уърлпул 6то чувство). 15 минутната програма си е за плакнене на летни изпотени потници. Относно шума - не бих я нарекъл тиха пералня. Стабилна - да, не трепва при центрофугата. Но си шуми, има един високочестотен шум, който си набира здраво. Платихме и за удължаване на гаранцията на 5г.Жената е доволна, значи и аз съм доволен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар