Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вдигат възрастта за пенсиониране - Честито!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

z_sutrov написа:
    kaci написа:
    ls1 написа:
    Каци, не виждам какви са обяснимите причини. Или мислиш че всички ще се плеснат по челото и ще ти изкопират далаверата? Дай да видим, нали сме българчета, ще ти кажем защо не си прав.
    Айде няма нужда да ми казвате дали съм прав или не :D И да, в България всеки който се захване с нещо и то се окаже успешно и печелившо, не след дълго всички започват да "копират". Историята познава много такива случаи! Който иска да стои, да си въобразява разни неща и да си чака мизерната пенсия, а който е предприемчив, ще се оправи чудесно и сам.
    Колега съгласен съм с тебе и искам сам да се погрижа за старините си(ако доживея изобщо) обаче има едно голямо НО, а то е че неискам да давам на държавата парите които ми вземат за пенсия всеки месец, а те не са малко защото ме осигуряват от как работя на всичко което вземам. Ще се подпиша ако искат на 200 места, че се отказвам от пенсия. Да ама няма да стане. Така, че с право има колеги по-горе, които се сърдят.
    Аз бих се отказала и от " безплатното " здравеопазване, мен също от както работя ме осигуряват на реалната заплата, и какво от това? Отиваш при личната лекарка плащаш си за прегледа, праща те при друг специалист- пак си плащаш прегледа, плащаш си изследванията , налага се да влезеш в болница- плащаш си всичко/ уж екипи, уж консумативи, и незнам още какво / ........на месец удръжките са ми над 250 лв.за здравни, социални и други простотии, а ако ги влагам в спестовна застраховка след като навърша годините ще разполагам с доста солидна сума, също при тези застраховки при над 30 дни неработоспособност ти се изплаща доста добро обещетение на ден, покриват ти разходите за лекарства ....... Не на 200, а на 1000 места бих се подписала, че се отказвам от всички неща които ни осигурява държавата. То е ясно ако не ни убие здравеопазването, поне да не доживеем до пенсия.

Коментар

Не виждаш ли че всичко е за замазване очите на хората. Вече няколко дена го гледам как се чуди да извърти темата така че да се спре да се говори и почна да се занимава с пенсиониранията на полицаи военни и летци и техните обезщетения и осигуровки. И пак простотии за там. Да им се вдига и на тях стажа. Ами той ще си го вдигне защото те няма как да протестират щото по закон нямат право на това. Е тогава по улиците ще се разкарват 60 годишни полицай и на тях ще се надяваме да гонят престъпници или да усмиряват подпийнали бабаити със сила. Или питаше дали сте съгласни като ви се запали къщата да дойдат на такава възраст пожарникари. Или че летците още им се летяло. Бе аз на сегашните си години почнах да не виждам и да чувам усещам че и рефлексите намаляват. То кола трябва да ми забранят да карам а те говорят за самолети. И последната тъпотия това със всеки да сам си внася осигоровките и понеже щели да им се намалят заплатите с толкова да се вдигнели. Ми те от къде се изплащат тези пари бе таранкоулу. Нали от държавния бюджет щом са държавни служители. Още колко писарушки трябва да назначите че да смятат пак обратно всеки колко трябва да внася. Не е ли по лесно да се настъпят работодателите да си осигуряват работниците на реалните заплати. Така те няма да крадат и да ощетяват бюджетата и ще има пари както за здравеопазване така и за пенсии. Да не говорим че после същите тези работници ще имат нещо зад гърба си. В много страни пенсионните партиди са лични че даже се и наследяват. Колкото си внесъл толкова ще получаваш. Разликата там е че държавата е гарант че тези пари няма да потънат в някой джоб.Как в една Швейцария при здравна вноска от 60 лева месечно получаваш спешна помощ ако трябва и с въртолет да те приберат. Ако се наложи лечение до 2500 франка си го плащаш ама всичко над това ти е за сметка на здравната каса. Ама тези пари са няма половин минимална месечна заплата за тях. А тука какво и десет такива не стигат. А сега понеже не остана нищо от предишните трябва да съберем колкото се може спешно малко парички. Бе имаме си гений за финансов министър. Все едни такива простотии му идват в главата. Да спрат да финансират партиите и те да си се издържат от членски внос. Май почти толкова харчат колкото не стигат за нормални пенсии а не за тези мижавите които дават на нашите родители. Да ама не са будали че ще измрат от глад щото никой няма да им даде и 1 стотинка. Отчете ли се някъде с колко се повишиха приходите като вдигна акциза на цигари и алкохола. Ами как да се отчете като стана точно обратното приходите намаляха.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

venco67 написа:
        Та както вече писах по темата - всяко чудо за три дни /е, малко повече в случая/. Все пак възрастта за пенсиониране няма да се вдигне с 1 год. А бе няма такова правителство! Само от тотото не познавам!
        Именно! Писах го и в ена друга тема, ама тука му е по- мястото... Снощи гледайки новините за пореден път се убедих, че по-голям путьо за министър председател не сме имали никога.Оня педал Станишев е 100 пъти повече мъж от Боко! 100 пъти!!!Как за 2 години и половина управление вече не отстоя 1 позиция!?Като вземеш едно решение трябва да имаш дупе да го отстояваш, а не като излезнат N бройдуши на улицата - и за да не ти падне... рейтинга - веднага да обръщаш палачинката.Путьо!!! В национален ефир бих му го казал очи в очи - и няма да може да ме осъди за обида, защото това е факт!Да не говорим за цялата варварщина на управлението. Дива варварщина!
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Бях чел някъде за ’Площада на желанията’. Намира се в София, пред парламента. Събираш 20 000 човека, те си пожелават нещо и то се случва.

Коментар

Не е ли по лесно да се настъпят работодателите да си осигуряват работниците на реалните заплати. Така те няма да крадат и да ощетяват бюджетата и ще има пари както за здравеопазване така и за пенсии.
            Как да стане това,като тези големи бизнесмени са им спонсорирали предизборните кампании.Смеят ли да скачат срещу тези които са им дали пари.

Коментар

sota написа:
              Как да стане това,като тези големи бизнесмени са им спонсорирали предизборните кампании.Смеят ли да скачат срещу тези които са им дали пари.
              То на всички това е пределно ясно. Лобираш срещу заплащане че да можеш да крадеш дългосрочно. Да можеш да цуцаш хем от народа хем и от държавата. Къде по света има такава простотия като те хванат че работника ти няма договор или не си го осигурявал да ти наложат смешна глоба.Е вярно предложиха и работника да се глоби и уж тези пари да му влезнат за покриване на неговите вноски. Че той от зор се е съгласил така да работи и от къде да ги извади. В нормалните държави работодателя си плаща като поп всички спестени осигуровки. Плюс солидна глоба в повечето случай равняваща се на една годишна заплата на същия работник нищо че може да е наеман за сезонна работа. И при втори или трети случай се влиза и в затвора. Така никой не смее да си прави илюзията че ще има място за шикалкавене. Почваш да работиш и като те ебава с договора си обявяваш че е така и после той да си бере грижата.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
              X