Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вдигат възрастта за пенсиониране - Честито!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И на теб ще го кажа, ти говориш ’как да спечелим днеска’. А не ’как да заделим нещо днес, което след 30 години ще ме храни и ще има стойност’. Има разлика.

Коментар

ls1 написа:
      И на теб ще го кажа, ти говориш ’как да спечелим днеска’. А не ’как да заделим нещо днес, което след 30 години ще ме храни и ще има стойност’. Има разлика.
      Не си разбрал! Имах предвид точно осигуряването на старините(макар доживяването до пенсионна възраст да не изглежда реално на този етап и при този напрегнат живот)!

Коментар

Е...явно няма как да го преценим, защото става дума за нещо което ти си имаш предвид. Успех ти желая.

Коментар

ls1 написа:
          За имотите ти говориш за къса печалба тип купи днеска продай утре. Ок, нека са 5 години, а не днеска-утре. Дебнене на балони и т.н. Това е правене на сега пари, а не инвестиция която да осребриш на старини.
          Гледай сега,четеш между редовете или въобще не четеш.Пример: на теб ти хартисват 200лв , на женати още 200.Взимате един апартамент за 40 хиляди евро и го изплащате 25-30 години. До пенсионирането ви.По време на тези 30 години си го давате под наем .Тези пари не ги броим.Взимаш час от тях за поддръжката.Ставате по на 55-60 години.Или ползвате парите от наема или направо го продавате.Ако някой си замине парите или имота си остават за разлика от пенсията която си е загубена.Малко преди големия надут балон тоест преди 2003-2004 доста мои познати придобиха апартаменти при които в момента само наема покрива вноската.Ще мине още малко време и имотния балон ще спадне и всичко ще си дойде на мястото.Сега за някой който ще попрочете пак между редовете - тези неща стават в градове със скъпи наеми - София ,Варна.И стават за хора които наистина могат да отделят поне по няколко стотачки на месец,а не 30-40лв.
          FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Абе каквото и да си говорим едно е ясно,правителството на ББ не се справя изобщо с управлението на страната.Как не ги досрамя да обявят,че ще вдигнат минималната пенсия с цели 9 лева? Нямали пари в ДОО. А къде птидоха онези 1,5 милиарда,които прехвърлиха(национализираха) в началото на годината? Заровиха ги в магистрали или ги откраднаха?
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

На един приятел баща му щеше много да се кефи, човекът хич не искаше да се пенсионира преди няколко месеца. Лошото е, че това не се прави с цел по-високи доходи на пенсионерите, а се прави с цел "ега по-малко време да требЕ да ви плащаме пенсии от разните фондове, докато пукнете, тия къщи в Бояна и тия Бентлита, дето никой не ги знае, знаете ли що пари гълтат, б@хти сте гадните пенсионери, мръсни, противни, не пуквате и в криза....."

Коментар

ни подкрепям това решениереално трябва да се случи , но е по този начинне може през ноември да кажеш, че след един месец увеличаваш възрастта с 1 годинатези неща се правят с перспектива
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

kaci написа:
                  ls1 написа:
                  Каци, не виждам какви са обяснимите причини. Или мислиш че всички ще се плеснат по челото и ще ти изкопират далаверата? Дай да видим, нали сме българчета, ще ти кажем защо не си прав.
                  Айде няма нужда да ми казвате дали съм прав или не :D И да, в България всеки който се захване с нещо и то се окаже успешно и печелившо, не след дълго всички започват да "копират". Историята познава много такива случаи! Който иска да стои, да си въобразява разни неща и да си чака мизерната пенсия, а който е предприемчив, ще се оправи чудесно и сам.
                  Колега съгласен съм с тебе и искам сам да се погрижа за старините си(ако доживея изобщо) обаче има едно голямо НО, а то е че неискам да давам на държавата парите които ми вземат за пенсия всеки месец, а те не са малко защото ме осигуряват от как работя на всичко което вземам. Ще се подпиша ако искат на 200 места, че се отказвам от пенсия. Да ама няма да стане. Така, че с право има колеги по-горе, които се сърдят.
                  Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                  Ex.Opel Astra

Коментар

kaci написа:
                    Майката му е човек сам да се погрижи за старините си! Иначе, наистина ми е жал за бъдещите пенсионери, но........
                    така си е , то така и така им дават по 150 лв ... че ти ако имаш 1 апартамент в повече и го дадеш под наем по добре ще живееш от колкото да чакаш на пенсията... тъпо е, че дигат възраста ама е и тъпо да чакаш на пенсията... баба ми, като се пенсионира , чакаше по скоро на пенсиите , които получи на куп иначе пенсията , която идва всеки месец е само за тока и водата
                    Punto JTD
                    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

абе правете си по една застраховка живот, и преди да ви изтече дайте на жените си по един патлак... така и ти доволен че си се отървал, и тя доволна, че няма да е гладна

Коментар

Като се върна година-две назад си спомням не едно такова прибързано решение на това правителство. Що ли си мисля, че до ден-два ще излезе Б.Б. пред медиите и ще заяви, че пенсионната възраст няма да се повишава... Даже си мисля, че този път много закъсня.
                        Peugeot 301
                        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Nikolow написа:
                          Гледай сега,четеш между редовете или въобще не четеш.Пример: на теб ти хартисват 200лв , на женати още 200.Взимате един апартамент за 40 хиляди евро и го изплащате 25-30 години. До пенсионирането ви.По време на тези 30 години си го давате под наем .Тези пари не ги броим.Взимаш час от тях за поддръжката.Ставате по на 55-60 години.Или ползвате парите от наема или направо го продавате.Ако някой си замине парите или имота си остават за разлика от пенсията която си е загубена.Малко преди големия надут балон тоест преди 2003-2004 доста мои познати придобиха апартаменти при които в момента само наема покрива вноската.Ще мине още малко време и имотния балон ще спадне и всичко ще си дойде на мястото.Сега за някой който ще попрочете пак между редовете - тези неща стават в градове със скъпи наеми - София ,Варна.И стават за хора които наистина могат да отделят поне по няколко стотачки на месец,а не 30-40лв.
                          Николов, аз мога да ти кажа, че този метод на пестене НЕ работи, освен в случаите на закупуване при занижена цена на имота с около 30-40% - далавера, която рядко достига до обикновените хора и/или недвижимия имот е обект на измама.От личен опит ти казвам, че си далеч от реалните цифри, а на края се получава, че взимаш 5’000лв. наем годишно, но имаш разходи (кредит и ремонт) 10’000лв. годишно

Коментар

Истината е че сме фалирали още преди Гърция и сега само се бием в гърдите какви пътища и магистрали сме направили. както са я подкарали вообще пенсии няма да се дават. И на най глупавия ще му стане ясно че това повишение на възраста цели точно това. При средна продължителност на живота на мъжете 67години колко ли време ще получаваме пенсия след като ще се пенсионираме на 65. То не бяха лъжи то не бе чудо че в европа се пенсионирали и те на толкова. Защо ли стачкуваха миналата седмица във Франция. Ми хората без малко да хванат сопите щото предложението беше да се пенсионират на 62. А сега на кого да вярвам. Не се хванат да изловят всички работодатели дето лъжат че осигуряват на минимална заплата и такива дето вообще не си осигуряват работниците ами дай да доизтупаме още веднъж брашнения чувал пък дано пусне нещо. Ша пусне ама друг път. Щото се скъса от тупане и чувал няма вече.
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Та както вече писах по темата - всяко чудо за три дни /е, малко повече в случая/. Все пак възрастта за пенсиониране няма да се вдигне с 1 год. А бе няма такова правителство! Само от тотото не познавам!
                              Peugeot 301
                              Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Nikolow написа:
                                Има инвестиционни кюлчета злато , ако ви хартисват пари купувайте си.Няма случай златото да е понижило цената си.Другото е земеделска земя.Сега дават по 40 до 50лв. за декар рента.Ако придобиете един декар за цена около 500лв (напълно е реална цената) значи инвестицията ви се изплаща за около десет години.Има и други начини , примера за недвижимата собственост не е верен.Ако парите са вложени правилно и преди големия балон те имат добра възвращаемост.
                                къде дават такава рента на декар? Аз съм подписала договори с 4 кооперации и изплащат рентата между 9 и 11 лв. на декар

Коментар

Working...
                                X