Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За тези които разбират от електроника и озвучение

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    За тези които разбират от електроника и озвучение

    Във форума още няма раздел за електроника, така, че май това е най подходящия за целта ...ето за какво става въпрос:Нещо се случи със субууфера и тонколоните ми ... от известно време като увелича малко пищялките почват да пращят, а субууфера да "грухти" заедно с баса ... Говорителите са здрави и съм сигурен, че не са издънени ... Предполагам, че проблема е в ИС на усилвателя ... някой да е имал подобен опит ? Дайте някой съвет ... ще отворя пак суба да видя каква е интегралата и ако е някоя евтина ТДА може и да я сменя да пробвам ... но като беше нов пак като е увеличено до край по някой път на определени басове се чуваше така ... и като увеличвам и намалям само баса (от потенциометъра) пак се чува такова "грухтене" ... Мерси за помощта ...Едит1: Всъщност май пищялките свирят както трябва ... значи проблема може да е и във филтъра просто ...Едит2: не обръщайте внимание на едит1 ... не е верен ... сега усилих малко повече и почнаха да пръщят (тихо но все пак се чува)

    #2
    ...явно става въпрос за уредбата ти вкъщи...Ще ми кажеш ли как точно си вързал субуфъра. Към какво е вързан?Към компютъра? Ако да - компютъра вързан ли е към телевизора? И ако да - телевизора ти има ли кабелна?Звучи малко странно но съм виждал на две места подобно странно явление. Кабелната телевизия се "пречка" на компютъра и се изразява при възпроизвеждането на звука.
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

    Коментар


      #3
      значи компютъра е свързан към субууфера със стереожак, като от другата страна завършва на 2 чинча ... Видео картата ми има TV-out и телевизора има цифрова кабелна ... Но досега винаги си е било така и не ми е правило проблем ... затова се наклоних към усилвателя/филтъра ... системата представлява субууфер с 2 тонколони (15+2х5W), като усилвателя, трансформатора, филтъра и т н са в самия субууфер ...

      Коментар

      Working...
      X