Картата е версия 2 (V2) с чип broadcom BCM4306. Проблема е в погрешен DivID - разпознава се като 4306 вместо 4320 - и от там невъзможност да се инсталират драйвери. Доколкото се рових из интернет, не е единственния такъв случай. Проблема е в бъгнат EEPROM. Обаче не можах да срещна никъде дали това може да се флашне било то директно на платката с някаква UTILITY програма или с разпояване на чипа. И двата варианта ме устройват, обаче не можах да попадна и на BIN-фалове за това чудо. Ако някой се е спречквал с такъв проблем и го е решил, да подскаже какво да правя, че ме е жал да я изхвърлям.И друго - може ли при променен DivID по някакъв начин насилственно да и се окажи , ще не ще, да ползва тези драйвери? (пробвал съм с ръчно указване - инсталират се, уинбозата казва че тези драйвери не са за тази карта и картата седи с жълта удевителна в девайс мениджъра и естественно не работи)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с безжична карта Linksys WMP54G
Collapse
X
-
Първо се започва с това на каква операционна система и колко битова версия - 32 или 64 битова се опитваш да инсталираш драйвери за този хардуер. След това посочваш линк към драйвера който си изтеглил и инсталирал, и пействаш dEvID a ne DivID - на устройството както и точния модел от стикера. Ако плзваш WIN7, пейстни ми Hardware Ids. След това вече ще мога да ти дам верен отговор. Но имай предвид че по принцип LinkSys си е доста бъгав хардуер.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Операционната е XP 32 битова, dEvID 4306 (трябва да е 4320) , PCI vendor 14e4. Драйверите ги тегля от тук: http://homesupport.cisco.com/en-eu/s...dapters/WMP54G А кое точно те интересува от етикета? Точния модел е wireless-G WMP54G V2. Има и още: IC: 3839A-WMP54GV2; CMII ID: 2003DJ1608
Коментар
-
Добре де, толкова ли е сложно в inf файла просто да смениш/добавиш ред с твоя Device ID??Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Виж сега, този драйвер който теглиш наистина не е за твоята карта. Като отидеш в дивайс мениджъра и отвориш пропъртис на картата, там където избираш детайлс и на хардуер ид трябва да има нещо от този род PCIVEN_14E4&DEV_4320&SUBSYS_041814E4. Искам да ми го копираш, като го маркираш и с бутони ctrl+c го копни иначе не дава. Аз междувременно ще поровя в нета, защото това дето съм го посочил като пример трябва да е ид-то на твоята карта щом е с 4320 чип.ПС : Пробвай с този http://devid.info/p159670/Broadcom+8...etwork+Adapter . Изтегли го и инсталирай, нищо че там пише Broadcom. Важно е какъв е чипа а не кой е приозводител на крайното устройство.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
kiselo написа:А няма ли да е най-лесно да отидеш в магазина от който си я купил и да си вземеш нова работеща карта, а тази да им я оставиш!?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:...това дето съм го посочил като пример трябва да е ид-то на твоята карта щом е с 4320 чип.....jenshen73 написа:Добре де, толкова ли е сложно в inf файла просто да смениш/добавиш ред с твоя Device ID??
Коментар
-
Ето това пише:PCIVEN_14E4&DEV_4306&SUBSYS_430614E4&REV_034& 34CA62D6&0&48F0A за драйвера по горе ми казва че не се потдържа от операционната система и не се инсталира.P.S. Сега е прехвърлих на един друг комп и ми исписа това:PCIVEN_14E4&DEV_4306&SUBSYS_430614E4&REV_034& 2E98101C&0&58F0Тези последните числа от слота/компа ли зависят или нещо се шашка картата?
Коментар
-
Пробвай с този за последно http://dox.bg/files/dw?a=f5dcaaa186 Ако не иска да го инсталне го инсталирай ръчно - дай му да си вземе inf фаила от папката. А другия дето ти пратих линк май само ръчно се инсталира на ХР. Има описание в inf фаила за WIN98 до WIN7 , но точно този чип не е описан. На този от докс бг пак се ползва драйвера 4320, но има описан 4306. Ако и това не помогне, нямам други идеи освен нова карта.Успех! И пиши какъв е резултата.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Абе ква е тая драма за една джага на цена 20лв? Казах ти - реда дето съдържа тази информация: %PCIVEN_1033&DEV_0063.DeviceDesc%=NEC_Install,PCIV EN_1033&DEV_0063 го копираш в следващ ред съдържащ следното:%PCIVEN_1033&DEV_квото е твоето.DeviceDesc%=NEC_Install,PCIVEN_1033&DEV_кво то е твоетоSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Абе ква е тая драма за една джага на цена 20лв? Казах ти - реда дето съдържа тази информация: %PCIVEN_1033&DEV_0063.DeviceDesc%=NEC_Install,PCIV EN_1033&DEV_0063 го копираш в следващ ред съдържащ следното:%PCIVEN_1033&DEV_квото е твоето.DeviceDesc%=NEC_Install,PCIVEN_1033&DEV_кво то е твоетоОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар