Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спасим "чернодрешковците" ;) !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да спасим "чернодрешковците" ;) !

Да спасим "чернодрешковците" или как да накараме хората да се обличат по-весело. Не само защото ще са по-хубави, а и защото ще са по-забележими от водачите на МПС-та! Всъщност проблема изхожда от неправилното тълкуване на ситуацията от пешеходците, т.е. щом автомобила свети ,като коледна елха то следва ,че и шофьора има безгранично визуално покритие върху пътната настилка и обкръжаващите я елементи: тротоари, банкети, хора, животни и други. В държавите, на които се стремим да подръжаваме и постоянно изтъкваме ,като модерни са възприели някои простички правила. Казвам го не защото съм запознат буквално с тях, а предвид страничните ми наблюдения, като потребител на някои техни стоки, като дрехи и обувки. Основно стоки за деца! Прави впечатление ,че няма връхна дреха или пък обувка, била тя маратонка или зимен ботуш без светлоотразителен елемент. Детайл от дреха или обувка е със светлоотразяващи свойства, като хитро и дори симпатично е втъкан някъде в дрешката, съответно в обувката.В този ред на мисли няма ли възможност тук в България да се въведе подобно правило, което да бъде зъдължително за производители и вносители.Дълеч съм от мисълта, че така ще се спечели битката с това безумие по улиците ни, НО е факт, че живота на един ,,светещ
    Прикачени файлове
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Аз гласувам с двете ръце в подкрепа на идеята ти, колега. Случи ми се една вечер около 18:30 ч., докато се прибирах от работа да не забележа пешеходец минаващ точно пред колата ми, заради това че беше със дълъг черен вълнен балтон. Направо като черна нинджа И това се случи при все че се оглеждах за пешеходци на пешеходната пътека. Човека си пресича с бърза крачка и изобщо не му пука. Спаси ме (по-скоро ГО ) факта че се движех с около 10 км/ч.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Интересна идея, но според мен ще е по-добре да осветят пешеходните пътеки, вместо да задължават хората да носят определени дрехи. На много места пешеходците пресичат смело на пътеката, защото са уверени че ги виждаш, а то въобще не се вижда нито че има пътека, нито че има човек на нея.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
        Интересна идея, но според мен ще е по-добре да осветят пешеходните пътеки, вместо да задължават хората да носят определени дрехи. На много места пешеходците пресичат смело на пътеката, защото са уверени че ги виждаш, а то въобще не се вижда нито че има пътека, нито че има човек на нея.
        А дали всички пешеходци минават по пешеходните пътеки? Особено възрастните хора-пресичат където им падне. В ЗДВП трябва да има строги санкции и за пешеходците,не само за водачите на МПС. А инициативата я подкрепям с две ръце.
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dikanio прав си, но до някъде! Първо за съжаление живеем в бедна държава, второ / погледни темата за манталитета и още куп подобни в раздел общи / , трето това е превенция със 100% успех, четвърто пътеките СА боядисани със специални бои/ако някой миндил не си е спестил скъпата , но животоспасяваща боя/. Повечето важни пътеки са и осветени, правят се подлези,надлези и тн, НО овцата си е овца!!! Така ще се предпази и пешеходеца, и семеството ти от това да ги оставиш сами ,до като /не дай си боже/ лежиш някой безумец!!!

Коментар

dobrujanetza написа:
            dikanio написа:
            А дали всички пешеходци минават по пешеходните пътеки? Особено възрастните хора-пресичат където им падне. В ЗДВП трябва да има строги санкции и за пешеходците,не само за водачите на МПС. А инициативата я подкрепям с две ръце.
            Аз също подкрепям тази инициатива, от Еко купих такъв светлоотразител за племенника ми и му го закачих на чантичката в която си държи телефона и парите / от дясно / за да се вижда още по-добре. Той много се зарадва. Жалко е че нямаме култура за тези неща, всеки ден докато шофирам из София ми се иска минимум по 10 пъти на ден да сляза от колата и да набия шамарите на пешеходците дето си пресичат където им хрумне, дори без да се огледат, а като им свирнеш с клаксона ти викат " Кво ма ......... " . За такива глоба и то не 10лв., а 200-300 лв.

Коментар

Без да искам, но явно някой друг също се е замислил, че е възможно с нещо простичко да спасиш ЖИВОТ!!! Разбира се има и огромна доза реклама ... ами нека!!! Парите движат света, нека рекламираме ЖИВОТА. [quote:8a933e20ff]ЕКО създаде фонд за безопасност на децата на пътя 07.11.2011Бензиностанции ЕКО създадоха фонд ,,Обади се, като стигнеш!
              Прикачени файлове

Коментар

И един въпрос към ръководството на ФФБ!Колеги , тъй като сме авто форум, а също и голяма част от нас са родители с деца. Можем ли да инициираме някаква кампания за реклама на този начин на предпазване на нашите близки?Пуснал съм запитване до една от фирмите, да ми пратят ценова листа и минимална бройка за поръчка на съответния модел. Също така чакам отговор, на запитването: дали е възможно да произведът светлоотразителни елементи дизайн по поръчка. Като дизайнът и изписаното лого ще бъде от нас, от ФФБ!!!Нека накой колега правист да се изкаже ,как е възможно да се направи предложение в съответната инстанция за въвеждане на задължително условие за ползване на подобни елементи в дрехи или обувки?! Па дори и само окачени!

Коментар

Като бях във Финландия ми направи впечатление, че през зимата ВСИЧКИ (без значение пешеходци, велосипедисти, скиори и т.н.) имаха такива светлоотразители по якетата си. Явно има защо да се носят...

Коментар

Аз попаднах в подобна ситуация тази седмица.Връщах се от работа и буквално в последният момент видях една черна нинджа на пътя-Търново-Арбанаси-Горна. Незнам как успях да го избегна.Изобщо не им пука на пешеходците.
                    "Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за онези, които си запазиха мечовете"
                    Фиат Мареа 1,6 16V Weekend ELX

Коментар

Аз като се замисля, имах едно немско яке, имаше бели и червени детайли, много готино вмъкнати в модела, на които се кефех че вечер на фарове светят като светлоотразителните лени по зелените елечета. Значи може да е и красиво и функционално.
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Вчера имах подобна "засечка" с една пешеходка.Карам си аз, а черната нинджа се засилва да минава на пешеходната пътека на 50 метра пред мен. Едвам я видях и успях да спра
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Те таквиз медальончета за децата раздаваха с надписа ГЕРБ предизборно
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Сега ще ги раздаваме с надписа Фиат Форум България. Чакаме Jimy да пусне офертата. За черните нинджи нема да се пуашите - само една черна нинджа може да убие друга черна нинджа. Ако трябва да сме точни - само Чък Норис, ама това е друг въпрос. И аз като вас - щях да се кача върху една какичка, ама беше и дъждовно. След няколко дни си купих ксенонови лампички. На рефлектор...

Коментар

ogi28b написа:
                              Сега ще ги раздаваме с надписа Фиат Форум България. Чакаме Jimy да пусне офертата. За черните нинджи нема да се пуашите - само една черна нинджа може да убие друга черна нинджа. Ако трябва да сме точни - само Чък Норис, ама това е друг въпрос. И аз като вас - щях да се кача върху една какичка, ама беше и дъждовно. След няколко дни си купих ксенонови лампички. На рефлектор...
                              Аз в дъждовно време пускам фаровете за сняг, опа за мъгла, много готино осветяват в мокро време.и съм карал между другото срещу друга Мареа с включени фарове за мъгла, не заслепяват. Направени са да разсейват светлината и по този начин в една точка тя не е достатъчно силна че да заслепява, но в сухо време, дори през деня, едно ченге ми прави протести. Май беше щото имаше с него една мацка - полицайка и реши да се прави на интересен. Иначе 3 години карах по цяло лято в светлата част на деня на фарове за м’гла и никога не са се заяждали за това. Но пдчертавам САМО през светлата част на деня. И то защото съм с лупи на късите и денем се виждат само ако си точно срещу тях. Имах и един интересен случай, един колега ме гледа и каза единия ти фар не свети после се наведе точно пред него и ... "а, свети бе"

Коментар

Working...
                              X