ls1 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български манталитет..
Collapse
X
-
Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
-
А бат Нейчо не трябва да ходи по чужбината повече :D .Ми тия техните футболни хулигани и те ли зачитат правила и норми?И там има "мършляци" колкото искаш,само дето като идеш за седмица гледаш да попиеш от най-доброто в една страна.Останеш ли за повече,ще откриеш че и там не всички са стока.ПП.Още ти стискам един форумски ключодържател.Трябва да се видим нейде да ти го връча.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:ls1 написа:Спира пред вратата на двора ти, който е гараж, или просто пред вратата на двора? Щото ако е второто ти си в ролята на бабката с хюндая май.
Коментар
-
На мен хич не ми пука,вечерта колата къде ще е,пред двора или на 100метра,където и да е като й дойде реда,все ще я разбият(както се й случи).Просто не искам да преча,на съседите,защото няма място,ако не е пред моята врата,трябва да я спра пред чужда -просто няма как иначе да е и все пак се опитвам да я сложа така,че да не пречи.А й на баща ми,му е трудно да върви дълги разстояния.Мисълта ми е,че просто не искам да преча,на съседите с моя кош.А на тези камиони,не им е мястото там,разбирам 1 да е майната му,а те са 3Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
krasio_79bs написа:А бат Нейчо не трябва да ходи по чужбината повече :D .Ми тия техните футболни хулигани и те ли зачитат правила и норми?И там има "мършляци" колкото искаш,само дето като идеш за седмица гледаш да попиеш от най-доброто в една страна.Останеш ли за повече,ще откриеш че и там не всички са стока.ПП.Още ти стискам един форумски ключодържател.Трябва да се видим нейде да ти го връча.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Immortal написа:ls1 написа:Спира пред вратата на двора ти, който е гараж, или просто пред вратата на двора? Щото ако е второто ти си в ролята на бабката с хюндая май.ntodorov написа:Вие тръгнахте да тълкувате членове и Закони...Какво има за тълкуване ? Тука иде реч точно за манталитет, както авторката на темата е писала. Аз без да познавам Законите никога не бих спрял пред вход ( какъвто и да е той ) или пък да запуша нечие превозно средство. Тук иде реч за липсата на морал, етика, човещина, колегиалност ако щете и не на последно място - достойнство. Пишете за пяна в ауспуха. Тя (пяната) акъл няма да налее, а и утре някой на мястото на това бабе дали няма да сложи пък пяна в ауспуха на някоя, като колежката, която е имала "наглостта" да и спре на мястото. Аз само ще кажа - ПроЗт народ сме и туй то. Точно манталитета ни пречи. Нищо друго.ПС: Дидо, в Ингилизията таквиЗ номера вървят ли ? И ако "потръгнат" дали виновния няма да съжалява за действията си и да проклина момента в, който е сгафил. Кажи ...Знам ти отговора и за това депресията след, като съм се върнал от там не ме е напуснала. Впрочем разгледах ти писанията и снимките от там и съм си ги "заложил", като предпочитани на Хрома.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
ls1 написа:Спира пред вратата на двора ти, който е гараж, или просто пред вратата на двора? Щото ако е второто ти си в ролята на бабката с хюндая май.
Коментар
-
Не, няма да си трая защото съм собственик на общи площи в блока, т.е. площадката пред апартамента е и моя и аз имам законово право на претенции. Но ако някой комшия си спре десетте камиона долу на паркинга и няма място за моята кола колкото и недоволен да съм нямам право на претенции. Явно наистина е въпрос на манталитет, когато бяхме с две коли аз не позволявах да спираме и двете пред вкъщи едновременно, даже и да има място. Просто не ми се струваше коректно. Но това не значи че съм нямал право.Думата е за друго. Калоян пак така ще реагира ако цялата улица пред тях е заета от автомобили, и то нестъпали на тротоара. Защото за много хора в тая държава ’пред нас’ означава ’мое’. Също както тая бабка с хюндая понеже трийсет години била спирала там и вече е нейно. А то просто не е така, и в двата случая. Бо, тогава е мотопешеходна вратичка .
Коментар
-
Аз не казвам,че е мое.А че тези камиони пречат,не им е там мястото,има си паркинги за камиони .А за улицат,та те всички коли са спрени по тротара.Но едно е да е спряна кола,друго е да са 3 камиона,макар че пак не е правилно,НО КЪДЕ . .Ако имаш желание и ако довечера пак се повтори,за Н-ти път ситуацията с 3-те камиона,ще снимам и ще ти покажа,как изглежда от всички страни.Сега може би ще кажеш "и на теб ще ти се наложи да си спреш камиона",да налагало ми се е да спирам бус,дълга база,ама само за една вечер,след това го махам.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
BO. Зададе ми въпроси. Отговарям.1. Да много си прав. Ред се постига със страх и само със страх. Аз предпочитам да се страхувам от Закона и прилагането му, отколкото от комшията, гореописаната лелка или случайния с флакон пяна решил да раздава право(негово)съдие. Искам всички българи да сме такива страхливци без манталитет... 2. Лондон е града с най-висока пристъпност, като брой, но една от най-ниските на глава население (12 000 000).3. Бъди сигурен, че бай Лондончанин има в пъти по-малко място за паркиране отколкото бай Ганя в панелките и точно за това не се свени да ползва обществен транспорт и метро независимо дали е брокер в банка, шеф във фирма или чистач. Като говорих за къщите в Лондон имах предвид техните жилищни 3-4 етажни сгради с по два апартамента на етаж, по чиято входна прилежаща площ не могат да се паркират повече от 3 автомобила. Там как се спасяват ингилизите - не знам, но знам, какво ще направи редовия бай Ганя - Ще си огради с бетонови колчета "ничието"място, ще го припикае и ще го обяви за свое, а за да освободи място и за втората и третата си кола ще нагази върху тротоара и ще изопне задницата си върху част от пътното платно. Всичко това ще го направи, защото е безстрашен... Местата за еднофамилните къщи... Те са приоритет на предградията им, както и в България де. Послеслова ти не го коментирам. Явно не си бил в Лондон. Точно там трудно ще видиш бледолик. :D Дори много трудно. Там англичанин да видиш си е рядкост. За руйните и смрадта. Ако ги търсиш навсейде ще ги намериш. Дори и в мис свят. :D Другия проблем на българина изби в последното ти изречение: Никой не може да бъде по-голям от нас...Брееййй. Това ни е основния проблем и тук, но само ще вметна Англия е дистинация, в която човек може да избие и комплексите си за малоценност, защото и в автобуса, и в метрото и по тротоарите им всеки те зачита за ЧОВЕК независимо бял ли си беден ли си, грозен ли си или красив. Приказките за надутите англичани все едно не съм ги прочел, но е истина, че в България повечето от тях намират идеално място за запои, веселба и купон, защото още, като стъпят на летище Бургас или София ги завладява нашето "безстрашие" и силата на Държавата им зад гърба...Иначе съм пообиколил света... Най си обичам и харесвам нашата си Държава , но обстоятелствата, които ни правят дребни същества в неистовата борба ...дори само да паркираме ме отчайват. От Англия искам само страха от Законите и прилагането им, както много точно си вметнал. Не им ща манталитета.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Как било там, как било тука... лел как се е развил спорът. Ако тук е както там, няма само бабето да отнесе глоба, а всички, дето са на снимката, и глобата на колежката вероятно ще е доста по-солена от глобата на бабето. Ако аз бях на мястото на колежката, щях да си затрая, най-вече щото съм паркирала в зелените площи. Вероятно щях да изпусна на бабето гумите и щях да се прибера с автобуса. Пък каквото сабя покаже на следващия ден. Все пак има каско. Колкот до Лондон - да имаш автомобил в Лондон е толкова скъпо удоволствие, че много хора предпочитат да наемат автомобили, да използват таксита или паркинг в покрайнините на града, ако им се налага да използват често кола извън Лондон. Така че не ги мислете там много - ако паркираш неправилно или си пресрочил часа, веднага ти лепват глобата, така че глобите са сериозно възпитателно средство, стига да има кой да ги налага съвестно, а там има кой. Еднофамилните къщи имат гаражи, които често са толкова малки, че кола над средния клас може и да не влезе. Още по-често се използват за килер и съвсем няма място за паркиране, но там можеш да си оставиш колата пред къщата, за предпочитане отворена и без ценни вещи в нея, поне да не ти чупят прозореца, ако са решили да крадат. Там застраховката не е като тук, а се определя от това колко пъти някой, вкл. и самият собственик, е предявил иск за изплащане на щети, така че малките щети е по-изгодно сам да си ги оправяш. И да изляза от лиричното отклонение - навсякъде по света хората разбират от едно нещо - глоба. Ако няма кой да налага глоби за неспазване на закона и разпоредбите, хората ще си паркират където искат, вкл. и в Лондон. Лондон е пример за това как се прилага закона, бързо и за всички. София е пример как не се прилага закона, нито е за всички, нито бързо. А в конкретния случай, аз бих се срамувала да разкажа тази история пред цял един форум, като се има предвид, че и аз съм в нарушение, и то за много по-голяма глоба.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Колкото до Лондон - да имаш автомобил в Лондон е толкова скъпо удоволствие....ако паркираш неправилно или си пресрочил часа, веднага ти лепват глобата, така че глобите са сериозно възпитателно средство, стига да има кой да ги налага съвестно, а там има кой.
Коментар
-
ele, по повод темата ми: не се срамувам да я пусна, не смятам че аз съм в по-голямо нарушение, по повод това - че грубото запушване не е начин да предотвратиш някой да престане да паркира на "твоето"(?!) място. В целия район, почти навсякъде е забранено паркирането, или има знаци, или пешеходни пътеки близо една до друга. Нито съм спряла на пешеходна пътека, нито съм се качила на тротоара. В България съм, във Велико Търново, снимката е правена на Стадиона, и полицаят каза, че аз не съм в нарушение, поне да бъда санкционирана от него. А тази нагла бабка, с какво право ще спира зад мен, да не мога да си изкарам колата, да съм ходела да я търся, при положение, че отляво имаше свободно място?! Полицаят й каза, че при положение, че няма документ за "паркомястото", всеки спира там, където е свободно. Така е във Велико Търново.Más vale tarde que nunca
Peugeot 206 2.0 HDi ))
Коментар
-
Immortal: Не знам защо си мислиш, че в Лондон всеки взима хубава заплата и може да си поволи толкова много неща... но да не споримAlisiq: Спряла си в зелена площ, щом в това не виждаш нарушение... здраве да е. Не можеш да се оплакваш от манталитета на другите, след като твоят не е по различен, щото това на мен ми изглежда зелена площ, пък макар и бивша. За Велико Търново ей това намерих:Чл. 42. (1) За спиране, престой, паркиране и/или преминаване на ППС през паркове, градини и зелени площи на извършителите се налагат глоби в размер 150 (сто и петдесет) лева.Радвай се, че не си отнесла 150-те лева и си свиркай. Ако толкова те притеснява бабката - подай едно оплакване за спиране в зелена площ, приложи снимков материал, паркирай на друго място и се радвай как всички ще го отнесат, ако изобщо това се случи. За това говорих и по-горе - законът в БГ е избирателен, според сините очи или други израстъци на нарушителите, за голямо съжаление.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар