Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Български манталитет..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това с монтажната пяна е готино, но не винаги е под ръка. Виж "Капчица" и сродните му се намират за по левче във всеки магазин, една тубичка стига за всички ключалки и ще остане даже...Преди време бяха навили няколко рапидки в гумите на братовия Гоуф. Една вечер паркирайки на същия паркинг една мадама (видимо лачена) също паркира до мен, и на слизане от клата ме почва: "Ама ти дълго ли ще оставаш, че тука има едно момче дето никак не обичало да му спират на мястото..." И кат ми возвря, кат я почнах, набърже се обяснихме кое място чие е и как се придобива собственост, как ми е писнало да вадя рапидки от гумите на брата и че ако още веднъж се случи нещо на колата му никой повече няма да посмее да паркира на това място, а срещу нея ще подам оплакване като съучастник... Незнам разбра ли ме, говорили ли са си, но от тогава нямам проблеми с мойто и твойто място... Само дето не мога да спя спокойно, че незнам до кога...Другия келеш беше преди години, докато живеех на Хладилника в София. Седя си и си пуша на терасатав 2 посреднощ и го гледам как усърдно си паркира колата на педя до оградата и ми затапва плътно дворната врата. Изчаках го да слезе и да заключи, обиколи си колата да види как е паркирал и го изненадах от тъмното. Викам му - Е добре де, ти как мислиш аз да излеза утре от двора си като е спрял на милиметри от вратата ми?!, а той: "Ами като няма къде да се паркира какво да правя... След като му обясних обаче, че го разбирам и нямам нищо против да паркира там, но и той няма да ми се сърди ако редовно намира отпечатъци от обувки (като котешките) и вдлъбнати ламарини, или дупки и дерюги от токчетата на жената по капака си - повече не посмя да паркира там... Е добре де питам аз - защо само с лошо? Много малко акъл се иска за да е всичко мирно и кротно, вместо всеки нарочно да се опита да се направи на тарикат, па ако мине номера - мине...

Коментар

ele написа:
      Immortal: Не знам защо си мислиш, че в Лондон всеки взима хубава заплата и може да си поволи толкова много неща... но да не споримAlisiq: Спряла си в зелена площ, щом в това не виждаш нарушение... здраве да е. Не можеш да се оплакваш от манталитета на другите, след като твоят не е по различен, щото това на мен ми изглежда зелена площ, пък макар и бивша. За Велико Търново ей това намерих:Чл. 42. (1) За спиране, престой, паркиране и/или преминаване на ППС през паркове, градини и зелени площи на извършителите се налагат глоби в размер 150 (сто и петдесет) лева.Радвай се, че не си отнесла 150-те лева и си свиркай. Ако толкова те притеснява бабката - подай едно оплакване за спиране в зелена площ, приложи снимков материал, паркирай на друго място и се радвай как всички ще го отнесат, ако изобщо това се случи. За това говорих и по-горе - законът в БГ е избирателен, според сините очи или други израстъци на нарушителите, за голямо съжаление.
      п.п. жилязнъ си!!!
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ele написа:
        За Велико Търново ей това намерих:Чл. 42. (1) За спиране, престой, паркиране и/или преминаване на ППС през паркове, градини и зелени площи на извършителите се налагат глоби в размер 150 (сто и петдесет) лева.Радвай се, че не си отнесла 150-те лева и си свиркай. Ако толкова те притеснява бабката - подай едно оплакване за спиране в зелена площ, приложи снимков материал, паркирай на друго място и се радвай как всички ще го отнесат, ако изобщо това се случи. За това говорих и по-горе - законът в БГ е избирателен, според сините очи или други израстъци на нарушителите, за голямо съжаление.
        Добре де , никой не ми обясни цивилизовано , защо в парка ни има блокове Или нима те не са зелена площ :D Доста зелени си бяха , даже горичка имаше :D А колко камиона минаха и отъпкаха поляните... За тях защо няма глоби , само за нормалните граждани В другия парк пък строят бизнес център Сигурно и той не е бил на зелени площи :D Другият път , когато спра автомобила за фотосесия край пътя до някоя планинска полянка , ще се оглеждам за глобяващи , защото съм застъпил зелена площ А ако ходя примерно на риболов , трябва да отида пеша , за да не съм в нарушение , понеже там навсякъде е зелена площ А бабата сама си е признала , че от 30 години е в нарушение щом е спирала на конкретното място . Да я глобят със закъснение :D
        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Вие сте ЛУДИ бе.. чета и се дразня чак.. Всеки един тука, които ми пише за нарушенията за спирането в тревните площи съм сигурен, че и той е нарушавал закона 541251252156146 пъти по същия начин!!! Като си ходите на Село къде спирате ?! не спирате ли на тревната ивица пред вратата, която въщо е тревна площ ? Тука изобщо не ставаШЕ ( говоря в минало време защотот вече темата се обърна в друга посока) дума кой е в нарушение и кой не, а за наглостта на хората.
          Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

uBoy написа:
            .......Тука изобщо не ставаШЕ ( говоря в минало време защотот вече темата се обърна в друга посока) дума кой е в нарушение и кой не, а за наглостта на хората.
            И аз точно това се опитах да кажа, но.... Опитах се да обясня, че съм разочарована от това, че аз се опитах да проявя човещинка, като я изчаках 2 часа да си махне колата, преди да викна паяка, а тя НАРОЧНО ме запушила, да ходя да я търся?!Последните 2 поста точно обясняват всичко, особено за нашия град
            Más vale tarde que nunca
            Peugeot 206 2.0 HDi ))

Коментар

uBoy написа:
              Вие сте ЛУДИ бе.. чета и се дразня чак.. Всеки един тука, които ми пише за нарушенията за спирането в тревните площи съм сигурен, че и той е нарушавал закона 541251252156146 пъти по същия начин!!! Като си ходите на Село къде спирате ?! не спирате ли на тревната ивица пред вратата, която въщо е тревна площ ? Тука изобщо не ставаШЕ ( говоря в минало време защотот вече темата се обърна в друга посока) дума кой е в нарушение и кой не, а за наглостта на хората.
              Не съди за другите по себе си.Не разбирам какъв е проблемът - бабката е отнесла глобата. Като нея има толкова много, че чак да се жалваш как са те запушили и не можеш да излезеш.... А от заглавието става въпрос, че не говорим за наглостта на хората, а за манталитета на хората, и просто няма как да се пропусне да се обсъди манталитета на колежката, която даже не вижда нищо лошо в това да спира в зелена площ.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                ...която даже не вижда нищо лошо в това да спира в зелена площ.
                Аз също не виждам нищо лошо, в случая.От зелена площ до зелена площ има огромна разлика.В родния ти Ямбол общината изсече половината градски парк, досега забранен за автомобили, за да направи 3 паркинга на територията на парка. Според мен това е много по-голямо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.И да, на село, а и в града, си спирам в зелените площи. Като не са направили достатъчно парко-места пред блока, аз ли съм виновен?Да не ти казвам къде паркирам пред блока в Сливен, че там дори улица няма. Всичко е кафява площ, щото трева никога не е никнала там. Пред блока ни има само пешеходна алея с тротоарни плочки, но за нито една кола не е предвидено място. Ще пусна снимки довечера от къщи, че ги нямам тук.

Коментар

Има си една странна порода хора, които си мислят, че като са спирали 2-3 години по няколко пъти на едно и също място и мястото е тяхно.Към същата групичка спадат и тези които не мислят къде спират, дали не пречат на някой, а за това дали нарушават ЗДвП няма какво да говорим. За тях това е "прочетен вестник" преди 5 или 50 години. За тези с купените книжки не става въпрос. Те са в отделна класация!И аз като повечето хора тук също съм имал проблеми от този род. За щастие не фатални - да си проваля далечно пътуване, но ми се е налагало да се придвижвам с такси. На такива, които спират пред портата (отзад е гаража) им слагам една бележка с призив да си прочетат Чл.98 от ЗДвП. Ако това не помогне (до сега не се е случвало) си викам КАТ да си свършат работата. В тежки случаи на нагла простащина, когато въпреки всичко водача си спира пак по същият начин, т.е. прави го нарочно, пристъпвам към по-радикални действия, като сваляне на една от игличките и оставяне до гумата. Тук има възможности за ескалация, нали има 4 гуми и освен това мога и да не му оставя игличките. Чак след това може да се пристъпи към полиоретанова пяна. Черешката на тортата, особено за корсичката, която се опитва да ме дразни, е обръщане през покрив, за да се паркира на отсрещния тротоар, но се надявам никога да не се стигне до там! Все пак сме хора и би трябвало да се разберем като цивилизовати и разумни хора.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Български манталитет..

Alisiq написа:
                    И не знам какво да правя, да спирам ли там вече или не, тя ме заплаши, не знам какво може да ми направи на колата. Не ме е страх, защото там ми е пред погледа, а и има каско, но все пак ... Писна ми навсякъде на някого преча, а винаги се старая да паркирам максимално добре, оставям място на хората
                    Алисия , ако те е заплашила въпросната юначна баба , отивай в полицията и опиши случката.Ще я намерят и ще я накарат да подпише Протокол за саморазправяне ( дано не бъркам правният термин ).Стане ли нещо с теб или автомобила - тя е първата на пангара .Успех !
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

аз не съдя по себеси ... съдя по вас
                      Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

uBoy: Не ме познаваш, че да съдиш по мен. Immortal: Ако утре общината не дойде да ти изхвърли коша пред блока, това дава ли ти право да си изхвърляш боклука през терасата? Ако смяташ, че има престъпление, ти какви стъпки си предприел? Никакви предполагам... Ако блокът ти е там, дето беше паркирана новата ти кола - има достатъчно места де да паркираш, но явно те мързи да повървиш малко. Alisiq:Поддържам мнението на Румен_Хинчев, ако толкова те е страх от бабето - подай жалба в полицията.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Вие сте луди! Нqкой ]е ми напълни ауспуха с пqна по негова преценка, `е съм паркирал неправилно, а аз ]е му надуq гъза!Qвно сте нqкакви нейживqни рейнджъри!Съжалqвам за правописа, не съм в БГ и нqмам кирилица, ползвам кирилизатора!

Коментар

Ele, трябва да те предложат за канонизиране coolboby: когато някой не разбира от дума и се прави на тарикат, точно защото си спира както си иска и е на мнението "Ти ли ще ми кажеш че спирам неправилно", не пяна, а много други мръсотийки могат да се измислят, имаше една такава тема която я заключиха и изтриха преди години тук. Никой няма да ти пълни ахспуха за 1-2 спирания накриво. А вярвай ми, след 2-3 мръсни номера друго вече ще мислиш, колкото и да ти се иска да надуваш задници. П.С.: мнението не е със заядлива насоченост

Коментар

Идеqта ми бе[е `е всеки се бие в гърдите, но когато нqкой нацепен батка спре `ерниq си джиБ им се присира и веднага им из`езват смелите мисли.ПС: бубачко, не го приемам ли`но ПС2: Молq модератор да ми оправите постовете. Благодарq

Коментар

ele написа:
                                Immortal: Ако утре общината не дойде да ти изхвърли коша пред блока, това дава ли ти право да си изхвърляш боклука през терасата? Ако смяташ, че има престъпление, ти какви стъпки си предприел? Никакви предполагам... Ако блокът ти е там, дето беше паркирана новата ти кола - има достатъчно места де да паркираш, но явно те мързи да повървиш малко.
                                Там ми е офиса, и повярвай, от там където я паркирам, вървя повече, отколкото ако я паркирам на някое евентуално свободно място на "паркинга" пред блока. Пак лъжеш хората. Де ги видя тия места? В тясната уличка пред блока ли??Там през деня се намират тук там свободни места, щото хората са на работа. Аз си заминавам на село, където си имам гараж, но хората, връщайки се от работа наистина няма къде да паркират. Зелената площ между "паркинга" и булеварда се напълва с коли, дори и преди малко имаше няколко, ако искаш, ще ти ги снимам. (снимах, виж приложените снимки). Не бих го одобрил, ако имаше свободни места, а не се ползват. Но в случай, че няма, не виждам защо да обвинявам хората. Не и във всички случаи.Относно градския парк - предприех каквото можах, не съм седял безучастен. Без резултат обаче, за съжаление. Там дето играят големите пари, гражданското общество обикновено не печели.
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X