Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Български манталитет..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dudulia написа:
    И за какво са глобили жената? Има ли член в ЗДП регламентиращ понятието "запушване" ?
    Не, но ги чух да си говорят помежду си "Тротоар ли ще пишем" Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 uBoy, може и някъде по отгоре да спирам, но ме е страх тази лудата да не ми направи нещо на пунтото Или ако аз не съм спряла правилно /няма да запуша никой/, да ми отмъсти и да се обади на паяка тя
    Más vale tarde que nunca
    Peugeot 206 2.0 HDi ))

Коментар

Сега разбираш защо ти е направила тази мизерия. Защото независимо че си се оплакала, че е платила някаква глоба, все пак резултата е налице - ти повече няма да спреш на това място.

Коментар

В моя квартал едно "гъзарче" с бмв няколко пати подред ме запушваше така ама от както му нарязах гумите се научи да паркира като хората

Коментар

Alisiq написа:
          uBoy, може и някъде по отгоре да спирам, но ме е страх тази лудата да не ми направи нещо на пунтото Или ако аз не съм спряла правилно /няма да запуша никой/, да ми отмъсти и да се обади на паяка тя
          Такива като тая лудата няма оправия с тях не може да се говори нормално защото няма как да вземеш думата от тях.Напълни и задното гърнне с монтажна пяна да се научи как да се държи.Има и други варинати като този да и вземеш страха ама без свидетели.Два бързи шамара и да си ходи.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            Alisiq написа:
            uBoy, може и някъде по отгоре да спирам, но ме е страх тази лудата да не ми направи нещо на пунтото Или ако аз не съм спряла правилно /няма да запуша никой/, да ми отмъсти и да се обади на паяка тя
            Такива като тая лудата няма оправия с тях не може да се говори нормално защото няма как да вземеш думата от тях.Напълни и задното гърнне с монтажна пяна да се научи как да се държи.Има и други варинати като този да и вземеш страха ама без свидетели.Два бързи шамара и да си ходи.
            Това с монтажната пяна е най-вървежно. Напъхваш тръбичката възможно най-навътре и натискаш Колкото и да влезе - все ще е достатъчно
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

krasio_79bs написа:
              dudulia написа:
              И за какво са глобили жената? Има ли член в ЗДП регламентиращ понятието "запушване" ?
              Ти ся остава и за неправилно паркиране да ни си чувал...
              По тази логика и колежката е паркирала неправилно.Едната на тротоара,а другата в тревната площ.Защо на едната са написали глоба,а на другата не?И още един въпрос по темата.Паркиране пред паркомясто за неправилно ли се смята?
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                Има, разбира се. Цели 2 члена: Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени: ... 2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;... (2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено: 1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;

Коментар

jenshen73 написа:
                  Tornado написа:
                  Alisiq написа:
                  Това с монтажната пяна е най-вървежно. Напъхваш тръбичката възможно най-навътре и натискаш Колкото и да влезе - все ще е достатъчно
                  Ей,ма гоуеми сте бе.По прницп се сещам за такува щурутий,ама не ми дойде тая пяна,в акъла.Че да же май имам в един флакон останала.Ще вземе да го изпразня в тез камиони.Вече немога да си вляза в двора,трябва да заобикалям 15метра камиони,а колата,да спирам пред чуждите врати.Кажете кое е по-разумното,да го изкарам с шамари на улицата,или да му окипазя барутниците + някой литър нафтичка бонус.
                  Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                  Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                  ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Спира пред вратата на двора ти, който е гараж, или просто пред вратата на двора? Щото ако е второто ти си в ролята на бабката с хюндая май.

Коментар

ls1 написа:
                      Спира пред вратата на двора ти, който е гараж, или просто пред вратата на двора? Щото ако е второто ти си в ролята на бабката с хюндая май.
                      Я обясни, че не разбрах. Преди това прочети горните членове, дето съм ги пуснал, особено в частта им "където е възможно да влизат или излизат ППС".П.П. Ако имаш предвид пешеходната вратичка на двора - прав си!

Коментар

kal0yanch40 написа:
                        Хубаво си я наредила,ама й е малко.И аз имам проблем с един съсед,ама не с колата му,а с 2-та му камиона,които спира точно пред вратата на двора ми.Трайкам си за сега,ама като избухна,не паяк,ами бърза помощ ще викам.Като човек му казвам "комшо дръпни едини камион",няма и няма.Да видим,до кога ще е така.
                        Това е написал колегата затова питам. Може и тъй и иначе да се тълкува. А и ’заобикалям камиони’ и ’спирам колата пред чужди врати’ може да значи че колегата иска просто да паркира пред вратата си и да си влезе вкъщи. Разбира се че имам предвид пешеходна вратичка.

Коментар

Вие тръгнахте да тълкувате членове и Закони...Какво има за тълкуване ? Тука иде реч точно за манталитет, както авторката на темата е писала. Аз без да познавам Законите никога не бих спрял пред вход ( какъвто и да е той ) или пък да запуша нечие превозно средство. Тук иде реч за липсата на морал, етика, човещина, колегиалност ако щете и не на последно място - достойнство. Пишете за пяна в ауспуха. Тя (пяната) акъл няма да налее, а и утре някой на мястото на това бабе дали няма да сложи пък пяна в ауспуха на някоя, като колежката, която е имала "наглостта" да и спре на мястото. Аз само ще кажа - ПроЗт народ сме и туй то. Точно манталитета ни пречи. Нищо друго.ПС: Дидо, в Ингилизията таквиЗ номера вървят ли ? И ако "потръгнат" дали виновния няма да съжалява за действията си и да проклина момента в, който е сгафил. Кажи ...Знам ти отговора и за това депресията след, като съм се върнал от там не ме е напуснала. Впрочем разгледах ти писанията и снимките от там и съм си ги "заложил", като предпочитани на Хрома.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Бе и в Ингилизията стават всякакви работи Зависи от квартала Има такива квартали, дето кьорав англичанин не се вижда. Там става всичко Иначе си прав. Всичко опира до манталитета, до съзнанието...Най-важния въпрос, който всеки трябва да си задава, преди да предприеме каквото и да било е: ще навредя ли на някого с действието си? Ще попреча ли на някого?!?Вчера гледам на един светофар - свети червено, спрял един, седи и чака. Зад него линейка с включени буркани и сирени, не може да мине от него - той обаче невъзмутимо си изчака да светне зелено и тогава тръгна...На мен ми се е случвало същото нещо, още като видях бурканите в огледалото и се преместих така, че да може да мине, без аз да преминавам на червено. Ама...

Коментар

donnna написа:
                              аз ако мога да попитам колежката Alisiq - моме, ти що спираш в зелените площи!?!?!
                              Какви тревни площи има във Велико Търново ? :D На всички тревни площадки , където играех като малък , в момента има огромни блокове Без малка зелена градинка даже И сега малките деца освен да ходят в някой по-далечен от къщата им парк няма къде да играят , понеже пък двора на детската градина е с аларма и пищи ако влезе някой Даже в единия голям парк "Дружба" застроиха над 10 блока В парка?!?!? До вкъщи на една малка полянка на едно Т-образно кръстовище построиха блок , който няма два метра от съседната сграда и в същото време завиващият на дясно няма никаква видимост . Същият блок на около 5 етажа няма нито едно паркомясто , а подземният му гараж толкова идиотски е направен , че може да влезе само Панда 4х4 и пак не е сигурно , че няма да опре тавана . Навсякъде сложиха табели "Забранено паркирането" или "Синя зона" дори на абсуррдни места , само и само да печелят пари . Вие се заяждате с колежката за това кално подобие , което ако имаха желание живущите , щяха да си го заградят с декоративни камъчета и да засадят цветя :D Моите комшии , по-скоро един луд като тази баба , изтръгнаха цветята и тревата пред заградената градинка под терасата ми и сложи плочки Поживейте малко тук и тогава разсъждавайте А относно самата тема , колегата ntodorov споделя моето мнение Всеки ден постоянно се сблъсквам с такива субекти...
                              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Immortal написа:
                                Бе и в Ингилизията стават всякакви работи Зависи от квартала Има такива квартали, дето кьорав англичанин не се вижда. Там става всичко Иначе си прав. Всичко опира до манталитета, до съзнанието...Най-важния въпрос, който всеки трябва да си задава, преди да предприеме каквото и да било е: ще навредя ли на някого с действието си? Ще попреча ли на някого?!?Вчера гледам на един светофар - свети червено, спрял един, седи и чака. Зад него линейка с включени буркани и сирени, не може да мине от него - той обаче невъзмутимо си изчака да светне зелено и тогава тръгна...На мен ми се е случвало същото нещо, още като видях бурканите в огледалото и се преместих така, че да може да мине, без аз да преминавам на червено. Ама...
                                Дидо навсякъде стават "неща". Аз бях в хотел до Оувал стейдиъм. В квартал на тъмнокожи. Удивен останах от толерантността и човещината им. Знаеш им блокчетата...Грижливо паркирани коли и нито една не видях пред входа ( който по дефолт е с отстояние от шосето де), нито една спряна, като арабско такси, нито една не настъпваше тротоарната зона. Обърнал си сигурно внимание как велосипедистите им си стартират колелата на светофарите подредени сред автобуси, коли и таксита, как ученици в строй пресичат пътното платно със стюарди вдигнали стоп палки ( без наличие на светофар в участъка) Това са неща към които аз съм болезнено чувствителен и ако съпругата ми гледаше Лондонски красоти аз гледах и порядките им, отношението между хората, морал, паркиране, правила. Това ме заплени. Друго - не. Никъде, дори и в зона 4 на Лондон не видях дори елементарно незачитане правата на другия. Ако някъде го има - поправимо е сега и на момента. На много места видях "Молим Ви да сигнализирате на номер****, ако станете свидетели на противообществено действие".Престъпления винаги е имало и ще има...Но тук в татковината ни сме вече първични и не виждам причината само в безпаричието - дори напротив. Хората с парите газят и потъпкват Закони и елементарните човешки права на по-семплите откъм финанси люде, а последните в безсилието си акумулират само злоба, омраза, деструктивност и картината се получава, като гореописаната от колежката...
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X