Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за цифров фотоапарат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

krasio_79bs написа:
    ele написа:
    krasio_79bs: При условие, че има добри фотоапарати под 200 лева, които да вършат добра работа на колегата, който явно не разбира много и не го интересуват екстри, с които би могъл да прави супер снимки на цветенца и пчелички, защо му е да купува втора ръка фотоапарат, пък и с оставаща гаранция????
    А защо не?Защо да не получи повече за същите пари?Днес не разбира ,утре ще се научи.Има нови апарати и за 100лв.Да го насочим ли към такива?Колегата пита за добър апарат в цена до 200лв.Предлагам му точно това.Дали той ще се възползва е негов избор.
    Защото, по мои лични наблюдения, хора като колегата никога няма да използват друг режим от автоматичен, нито някога ще искат да правят супер профи снимки, а просто снимки, на които да се радват. По тази причина не мисля, че има смисъл да дава повече пари, нито да купува фотоапарат втора употреба с по-малка гаранция, само и само да вземе нещо повече, което едва ли някога ще ползва. Мисля, че единствената екстра, която ще му е от полза, е стабилизацията. Затова ще си позволя да му препоръчам следните модели със стабилизацияhttp://www.photopavilion.com/?page=c...how=additional
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

krasio_79bs написа:
      Заслужават ли си тези апарати закупени втора ръка със оставаща гаранция повече от година.Апарат 1:Canon Powershot SX120IS.Закупен е през април 2011 от техномаркет(гаранция до април 2013)http://www.canon.bg/For_Home/Product...Shot_SX120_IS/[/b]]Спецификации и снимка на апарат.Цена 200лв.Апарат 2Olympus D720(VR-310)Закупен е септември с 2г. карта и всичко останало(гаранция до септеври 2013)Сецификации и снимка на апаратаСив цвятЦена-240 лв.
      Това е наистина един добър апарат,доста по-добър от предложените от колежката еle!Иначе питай Слави (слави-ланчия) какъв апарат си взе наскоро и дали е доволен
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Еле,всяка екстра е от полза.Нито един от показаните от теб апарати няма повече от 5 оптичен зум.Навярно като си взимала Браво си гледала що за екстри предлага.Едва ли ги ползваш,ама е добре да ги има.А фуджитата които предлагаш са .....мани бегай .Не е въпроса какво ще ти върши работа за снимки,а какво по добро можеш да намериш за парите си.А и апаратите които съм предложил са с подаръци като кълфчета и тн. които си струват пари на магазина.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
          Еле,всяка екстра е от полза.Нито един от показаните от теб апарати няма повече от 5 оптичен зум.Навярно като си взимала Браво си гледала що за екстри предлага.Едва ли ги ползваш,ама е добре да ги има.А фуджитата които предлагаш са .....мани бегай .Не е въпроса какво ще ти върши работа за снимки,а какво по добро можеш да намериш за парите си.А и апаратите които съм предложил са с подаръци като кълфчета и тн. които си струват пари на магазина.
          Абсолютно точно.И аз съм на това мнение.
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

krasio_79bs написа:
            Високото ИСО не е гаранция за по-качествени снимки!Колкото е по виско ИСО то ,толкова по зърнести са снимките.Особено при ниският клас апарати които се вместват в сумата от 200лв.
            И какъв е проблема тези фотоапарати да ги настроиш ръчно на по-ниско ниво - например на ISO-100, или оставиш на Авто-, обаче ако ти потрябва 3200, а не го поддържа?Според мен дори около 100 лева има достатъчно добри и ако няма да си вади хляба с него човек няма смисъл да изпада в подробности или да даде за камерка пари колкото за 25 годишна кола.Както и да е - аз не разбирам, можеби сте прави, но ето една снимка от камерка PRAKTICA, която струваше 97 лева и не прави много шум: Пример
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
              krasio_79bs написа:
              Високото ИСО не е гаранция за по-качествени снимки!Колкото е по виско ИСО то ,толкова по зърнести са снимките.Особено при ниският клас апарати които се вместват в сумата от 200лв.
              И какъв е проблема тези фотоапарати да ги настроиш ръчно на по-ниско ниво - например на ISO-100, или оставиш на Авто-, обаче ако ти потрябва 3200, а не го поддържа?Според мен дори около 100 лева има достатъчно добри и ако няма да си вади хляба с него човек няма смисъл да изпада в подробности или да даде за камерка пари колкото за 25 годишна кола.Както и да е - аз не разбирам, можеби сте прави, но ето една снимка от камерка PRAKTICA, която струваше 97 лева и не прави много шум: Пример
              И според теб на какво ИСО е снимката?Дай да видим данните за ИСО то.На дали е повече от 100.Вашата стана малко :Какъв телефон да си купя до 200лв?"Отговор "Купи си Алкател за 15лв."Ето го и отговора на твоето ИСО на снимката.Исо е 100.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не помня на колко е било - може да е бил на авто и сам да си е задал 100, но ето две на които им го знам колко е, защото нарочно съм го пуснал на 3200 за да му тествам възможностите, прав си за шума, но пък според мен на другата почти всичко се вижда като черен фон.Сега намирам един друг читав според мен модел (особено за фен на Олимпус, и то за 169 лв) http://www.multirama.bg/product/1002...g120-smart.htm , но първо не може да държи до 8 секунди отворена блендата и второ над 1600 ISO и да искаш не можеш да зададеш настройка, макар, че едва ли би му притрябвала непрофесионално. Сигурно трябва да изровя от супер слънчев ден ISO 3200 комбинирано със 1/2000 част от секундата време на затваряне за да покажа предимства, но сега май не се сещам дали имам такава снимка. Както вече писах - не разбирам много, а и не ми се влиза в спор.
                Прикачени файлове

Коментар

Човекът е казал какво иска, а вие искате да го направите фотограф, хем от исо да разбира, хем от ръчни настройки, хем да знае колко да отваря блендата. Познавам много хора, които нищо не разбират от фотография и това, което искат е добри снимки на евтина цена - натискаш, щракаш и готово. Не да търсят ръчна настройка на исо, на осветеност и прочее. Още малко и светломер ще му препоръчате, може би и статив... Но аз какво разбирам, вие можете между редовете да четете, така че давайте добри съвети, щом сте решили.

Коментар

Питане за цифров фотоапарат

Занимавал съм се с фотография и от ръчните настройки по-хубаво нема ....Краси е прав , когато съветва колегата да си вземе нещо качествено за същите пари , които би платил за сапунерка.Успех в търсенето , Колега !
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Питане за цифров фотоапарат

Румен_Хинчев написа:
                      Занимавал съм се с фотография и от ръчните настройки по-хубаво нема ....Краси е прав , когато съветва колегата да си вземе нещо качествено за същите пари на сапунерка.
                      Да, когато се занимаваш с фотография. Не и когато просто искаш да щракнеш приятели и роднини или някой хълм докато се разхождаш. Не знам защо тръгвате от точката, че всеки иска да е фотограф. И аз се занимавам с фотография и няма нищо по-добро от DSLR-a, обаче като хвана сапунерка хич не ми пука за настройки, слагам на ръчно и снимам и снимките дори с евтини фотоапарати от 120 лева са достатъчно добри да си ги гледам на компютъра или да ги отпечатам. По тази причина не виждам никаква причина колегата да се ръси много пари за сапунерка или да взима някоя втора употреба, макар и с гаранция, за която не се знае в какво състояние е и дали не е показала някакъв дефект, който се крие.

Коментар

Еми и аз за това писах да тества автоматичния режим след 17 часа на място в магазина и да гледа какво излиза на екрана и толкова. Защото могат да изляат две различни от реалността крайности на самата снимка:
                        Прикачени файлове

Коментар

Re: Питане за цифров фотоапарат

ele написа:
                          Румен_Хинчев написа:
                          Занимавал съм се с фотография и от ръчните настройки по-хубаво нема ....Краси е прав , когато съветва колегата да си вземе нещо качествено за същите пари на сапунерка.
                          Да, когато се занимаваш с фотография. Не и когато просто искаш да щракнеш приятели и роднини или някой хълм докато се разхождаш. Не знам защо тръгвате от точката, че всеки иска да е фотограф. И аз се занимавам с фотография и няма нищо по-добро от DSLR-a, обаче като хвана сапунерка хич не ми пука за настройки, слагам на ръчно и снимам и снимките дори с евтини фотоапарати от 120 лева са достатъчно добри да си ги гледам на компютъра или да ги отпечатам. По тази причина не виждам никаква причина колегата да се ръси много пари за сапунерка или да взима някоя втора употреба, макар и с гаранция, за която не се знае в какво състояние е и дали не е показала някакъв дефект, който се крие.
                          Миличка , човека ще си купи някакво автоматче и пишман ще стане както мен .Каквото и да правех светлинното представление на Деня на Независимостта на България не можах да го снимам .Има и такива моменти , които иска човек да запази .От тази гледна точка съм съгласен с Красьо .
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Ele,колегата казва ,че има бюджет от 200 лева и иска съвет ,за кое най-добре да ги похарчи.Никъде не съм видял да пита за апарат за най-малко пари дето "да става".
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                              Ele,колегата казва ,че има бюджет от 200 лева и иска съвет ,за кое най-добре да ги похарчи.Никъде не съм видял да пита за апарат за най-малко пари дето "да става".
                              Да, още казва, че хал-хабер си няма, а вие искате да го правите фотограф - да борави с ръчни настройки, да знае какво е исо.... За мен най-добрият фотоапарат за човек, който хал-хабер си няма от фотоапарати, е този със стабилизация. Мисля, че вече достатъчно изказах мнение и няма нужда да се повтарям. Мерси за вниманието

Коментар

Всеки апарат който има ръчни настройки има и автоматичен режим.Обратното го няма.Утре като му стане интересно да се занимава с фотография пак ли да си сменя апарата?Не е малък колегата,сам да си реши кое е за него.От нас са + и - на даден апарат.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X