Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за цифров фотоапарат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за цифров фотоапарат

Момчета и момичета - дойде времето за нов цифров фотоапарат. И тъй като хал-хабер нямам от тия джаджи, моля да ми кажете освен мегапикселите какво още да гледам, кои марки са добри и т.н. Бюджетът е 200лв. Принципно съм се насочил към Олимпус, тъй като старият беше такъв (фе-нещо си беше модела, доста добри снимки правеше - дневни и нощни). Моля за малко акъл за какъв да се оглеждам, благодаря предварително.
    N.Y. State of Mind

До 200 лева който и фотоапарат да вземеш от известните марки ще ти свърши работа. Всички снимат в достатъчно добра резолюция, за да ги гледаш на компютър или да ги отпечаташ, всички правят прилични снимки. Едиснтвената екстра, която би ти била от полза и не всички имат, е оптичния стабилизатор.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Търси по голям оптичен зум и оптичен стабилизатор,а не само цифров такъв.Добре е да премислиш с какви батерии ще е апарата.Стандарти презареждащи (размер АА) или литиевойонни(като на телефон).Ако е за планина или друго място без електричество, първите са за предпочитане поради по ниската цена и факта че могат да се заменят с обикновени батерии при нужда.Другият вариант е резервна литева батерия но първо им провери цените(около 30 до 60 и повече лв.)Ако не държиш на нов апарат можеш да погледнеш обявите във раздел базар на photo-forum.Понякога излизат много добри оферти.Естествено винаги го има риска на стоката "втора ръка’’.Апарати можеш да намериш и в продавалник.ком.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Гледай ISO да поддържа поне до ISO 1600 или ISO 3200 - това е характеристика, която има общо с чувствителноста на сензора (или едно време на лентите) и колкото е по-висока, толкова по-качествени снимки може да прави при по-ниска осветеност !Гледай ако можеш да го тестваш още в магазина преди да избереш - да видиш като е на автоматичен режим дали не ги прави много жълти-оранжевеещи или пък синьо-зеленикави снимките (особено ако някъде белия фон не го изкарва бял, например пред някоя стена за фон, и най-вече като си на изкуствено осветление - тоест да избираш вечер в магазина докато са на лампи, щото на светло и баба знае, и на плажа всеки апарат добре снима) !Напоследък като ниско-бюджетен вариант добри впечатлeнея имах от нетрадиционни за фотоапарати марки като GE (дженеръл електрик) и SANYO или PRAKTIKA, като по ISO надминаваха възможностите дори на някои от скъпите модели на Никон или Кодак, но имаха други кусури (например по-бавен процесор - чакаш до към 1-2 секудни докато запаметят снимката при най-високото качество/размер и бавно стават готови за следваща снимка, при ръчен режим, а не при този за няколко кадъра един след друг.Още може да провериш дали има този, който харесаш - ръчни настройки на осветеност EV от -3 до +3, и също режими за баланс на бялото - например: нощен режим, при слънчево, при волфрамова крушка с нажежаема жичка, при луминисцентна светлина ... и така нататък различни условия на снимане (въпреки, че почти всичките май го имат това).Най-добре гледай он-лайн и сравнявай характеристики на различни модели преди да се ориентираш.
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Високото ИСО не е гаранция за по-качествени снимки!Колкото е по виско ИСО то ,толкова по зърнести са снимките.Особено при ниският клас апарати които се вместват в сумата от 200лв.Sensitivity (ISO)
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Естествено, в апарат за 200 лева не може да се очаква да има кой знае какви възможности и екстри. ИСО-то наистина не е от такова значение, същото се отнася и за мегапикселите. Не може да очакваш от такъв апарат, па макар и накичен с 14 МП примерно, да правиш снимки за плакат. Важна е матрицата, от нея зависи качеството на снимката. За такова апаратче са напълно достатъчни и 6 МП, а дори можеш да ги намалиш и наполовина за всекидневните снимки. Освен това внимавай с какъв обектив е апаратчето, защото ако е с широкоъгълен, рискуваш снимката да има големи деформации по краищата, което мен лично много ме дразни. Накратко, един апарат с около 6 МП и оптичен зуум около 6-8 ще ти върши идеална работа.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ами... то аз разлика между 6МП и 14 МП с просто око не мога да направя... (може и да има пинизи как става - не съм соец). Питането ми беше по-скоро за другите екстри, както и коя марка като цяло е по-надеждна...
              N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                Ами... то аз разлика между 6МП и 14 МП с просто око не мога да направя... (може и да има пинизи как става - не съм соец). Питането ми беше по-скоро за другите екстри, както и коя марка като цяло е по-надеждна...
                То лидерите са ясни-Никон,Канон,Олимпус и тн.Щом не си "спец" и не си наясно с нещата ,не ти трябват ръчни настройки и тн.И да ги има едва ли ще ги ползваш.Пратил съм ти на ЛС няколко предложения които заслужават внимание.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Можеби някой powershot, например този - http://technomarket.bg/products/0907...a3150-is-black . Има си оптичен стабилизатор, прави там някакъв клип. Предполагам знаеш, че след покупката трябва да отделиш пари и за карта.

Коментар

Аз от половин година съм си буукмаркнал един Никон:http://www.photopavilion.com/?page=c...ional#Сега гледам са му смъкнали цената с 20 лева )Дават ти и зарядно с 2 батерии... Какво повече...
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Заслужават ли си тези апарати закупени втора ръка със оставаща гаранция повече от година.Апарат 1:Canon Powershot SX120IS.Закупен е през април 2011 от техномаркет(гаранция до април 2013)Спецификации и снимка на апарат.Цена 200лв.Апарат 2Olympus D720(VR-310)Закупен е септември с 2г. карта и всичко останало(гаранция до септеври 2013)Сецификации и снимка на апаратаСив цвятЦена-240 лв.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs: При условие, че има добри фотоапарати под 200 лева, които да вършат добра работа на колегата, който явно не разбира много и не го интересуват екстри, с които би могъл да прави супер снимки на цветенца и пчелички, защо му е да купува втора ръка фотоапарат, пък и с оставаща гаранция????
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                          krasio_79bs: При условие, че има добри фотоапарати под 200 лева, които да вършат добра работа на колегата, който явно не разбира много и не го интересуват екстри, с които би могъл да прави супер снимки на цветенца и пчелички, защо му е да купува втора ръка фотоапарат, пък и с оставаща гаранция????
                          А защо не?Защо да не получи повече за същите пари?Днес не разбира ,утре ще се научи.Има нови апарати и за 100лв.Да го насочим ли към такива?Колегата пита за добър апарат в цена до 200лв.Предлагам му точно това.Дали той ще се възползва е негов избор.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

M5kov написа:
                            Аз от половин година съм си буукмаркнал един Никон:http://www.photopavilion.com/?page=c...ional#Сега гледам са му смъкнали цената с 20 лева )Дават ти и зарядно с 2 батерии... Какво повече...
                            Моделчето не е лошо,но е обикновени 2АА батерии,за това саписали към подаръците 2 батерии.Доста сполучлив вариант за тази цена,продавал съм го,но е доста стар модел.Към колегата Sachma,прегледай моделите на Никон S2500,S3000,S3100.S2500 е малко старичък модел и може би трудно се намира по веригите,но цената му беше 199лв. със литиво йонна батерия и 12мп,към комплекта имаше калъфче от естествена кожа и карта 2гб.След закупуването на апарат както казаха колегите по-горе трябва да мислиш за карта във всеки апарат има някаква сервизна памет за няколко снимки.Вече повечето са със стандартни SD карти цените им варират около 15лв. за 4гб,ако искаш по-голяма карта задължително пробвай апарата дали ще работи с такава,някой не поддържат карти 8гб и нагоре.Също трябва да решиш дали да е със обикновени АА батерии или литиево йонна както споменаха колегите,разликата имаш по-голям живот на литиево йонната с едно зареждане,но ако те остави в момент,в който ти трябва апарат и няма ток наблизо става лошо,докато при другия вариант имаш две батерии в джоба сменяш и си ти.Мегапикселите не са от значение за качество на снимката,от значение са матрицата и обектива.При вариант до 200лв. със сигурност лещата ще е пластмасова(предполагам).Гледай за по-голям оптичен зуум(не цифров) при цифрово увеличение се размазва снимката,също гледай за стабилизатор.Когато избираш нека да е вечер на изкуствена светлина въпреки,че най-добре си проличава качеството на сниката когато се качи на компютър,също така направи пробни снимки като леко си местиш ръката да видиш дали се размазва снимката(това е за стабилизатора).Вече като марки до тази цена има що годе сносни варианти на Никон,Канон и Олимпус аз препоръчвам тези марки,също Самсунг като вариант(аз не съм фен на марката за фотоапарати),но имат бърз процесор и правят сравнително добри снимки.Дано съм помогнал и се извинявам за дългия пост :D
                            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

И още нещо,ако ходиш да оглеждаш,вземи с теб познат,който разбира не се доверявай напълно на консултантите понеже когато има застояли модели им се налага месечна глоба за сметка на консултанта и се изисква тяхното продаване(направи си извода) аз за това имах пререкания със шефовете,защото мразя да лъжа хората,че примерен модел е супер,а всъщност той е супер когато се продаде понеже ми върви глоба за него.П.П. 2 години бях консултант в една от големите вериги за бяла и черна техника
                              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                              X