Така като те гледам какво си написал все едно аз съм го написал... Имаш всички типични черти на българина на който му е втръснало от простотията в родната му държава. Простотията на мноооого голяма част от хората с които ежедневно се сблъсква. Простотията и бюрокращината дори вече и в голяма част от частните фирми пренесена там от мързеливи и немислещи хора вероятно работили зад някое гишенце в някоя държавна администрация. Аз самия често особено напоследък се усещам как крещя като полудял по някой от колата или използвам универсалния поздрав с един пръст. Немисля, че проблема е в теб за всички тези ситуации. Аз си решавам проблема като на местата където ходя редовно просто си ги разучавам за да мога спокойно да очаквам всякакви моткания бавения и изненади...и си ги подбирам според това къде ми е приятно...дори и дреболиите ми правят впечатление. Пример мога да ти дам как е практика в доста бензиностанции Лук@йл като кажеш "Искам нафта за 30лв." да ти сипят за 29.98лв, а на касата да ти вземат 30...същото нещо само, че в мой плюс го има на шел...на бензиностанциите им от които зареждам ми сипват или точно или отгоре пример от днес исках за 30 те ми сипаха за 30.04, а ми взеха 30...не е въпроса във тези 4 стотинки или в това, че другите ще ми вземат 4...всичко е принцип...като човек каже че иска за 30лв да си му сипят за 30, а като са шматки и сипят с половин грам повече за още 0.04...еееми да си обучат служителите...Винаги ще се намери какво да те изкара извън нерви...просто избягвай да посещаваш местата които ти го причиняват. Друг пример...в Добрич ходя единствено до К@уфланд въпреки, че е на другия край на града...но там ми спестяват доста нерви и глупости...Та накрая на касата и ми се молят да съм останал доволен от тях. Какво по-хубаво!?ПС. Като дадох примера с бензиностанциите. Винаги ми е било интересно, ако съм на някоя забутана селска бензностанция между село Долно нанагорнище и Горно нанадолнище и си напълня резервоара до горе в 02ч през нощта и се окаже, че картата ми е блокирана, а няма банкомат или нямам кеш...К`во прайм?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дребнав ли съм или нервак?
Collapse
X
-
Влизаме с жената лятно време вечерта в магазин, да си купим сладолед. Купуваме, плащаме, вземаме ресто, излизаме, гледам рестото - върнали са ни повече. Връщам се, добър вечер пак, върнали сте ни повече. Продавачката оправя нещата и ни връща ново ресто, излизаме, пак гледам - абе пак е повече! Връщам се, извинявайте, ама пак сте ни върнали повече пари. Реакцията? "ЕЙЙЙЙ, АМАН ОТ ВАС!". Моята реакция - повече не съм стъпил в тоя магазин.Народа много изтъпя. Има много хора, които не умеят да се трудят. Да не говорим колко тъпо лъже. Жената по едно време набираха персонал във фирмата им, искаха простички неща, компютърна грамотност, интернет и офис/ексел на добро ниво, плюс английски. Чете резюмета, обещават земята и небето. Идват - те не знаят отде се пуска ексела, обаче го е написала овцата в резюмето си. Писала ’английски писмено/говоримо’, жена ми дава да се преведе от български на английски покана за изложение, тип ’Заповядайте еди кога си еди къде си’, превода е тип ’Welcome, please hot dog черпим туморуу’. Това са все хора със самочувствие, а не някой който идва и казва ’Научи ме’. Те ТВЪРДЯТ че знаят английски, и знаят ексел, даже и след като ги пробваш и стане очевадно колко са некадърни. И са безкрайно учудени и обидени когато им се откаже работата. Обаче лошото е, че НЯМА кого да наемеш. Е, тука има сигурно шефове на фирми, да кажат как се намира персонал кадърен. Съответно тези с които се сблъскваш си нямат и идея от работата която вършат. Сложени са там ей така. Отиваш в Техномаркет, питаш тоя който е на щанда с телевизорчетата ’тоз телевизор има ли изход за 12в’ той те гледа в очите и те лъже, щото не знае. А за сблъсъка с българина по тротоари, пътища и паркове направо не ми се отваря дума. Опростачване на н-та степен! Наглост, безкрайно високо самочувствие и биене на лакти. Сега някой ще каже ’моля не обобщавай’. Аз мисля че е време да престанем с това оправдание и да почнем да обобщаваме, може пък да се окаже полезно.
Коментар
-
bubachko написа:Картата беше просто още една случка, само съм я споменал За картата - нищо не казвам, в договора го има. За кредитната си знам - навсякъде ми искат документ, дебитната обаче я имам от 5 години и до сега само са ме питали дали има ПИН и ако няма щели да ми искат документ. А тея в Практикер нещо са се параноясали, обаче в същото време ме пратиха на банкомата на входа... не е ли същото? А документи си имах, но бяха в колата, а аз влязох да си купя само едни магнитчета за вратички Оня ден по подобен начин жената се борила със системата а Пощенска, където отиде да внесе пари по кредит на мое име. Така и не и дали обяснение защо и искат трите имена и ЕГН при положение, че е вносител и я няма никъде да фигурира, та ми се обажда на мен да ме пита и да даде моите имена и ЕГН, все едно аз съм си ги внесъл...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Нормален човек си , Колега ! Хвала , че има такива като теб ! И стига с това ,, Българинът такъв и онакъв ’’ !Не сте се разправяли с кух италиански полицай на летище ,позволяващ си да нарича хората ,, стронци ’’ ( глупаци ).Не сте се разправяли и с швейцарски митничари , които не одобряват залепването на винетката по-долу от приетият от тях начин .Човек трябва да си търси правата !!!FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Нормален човек си. И аз го твърдя. Преди да обиколя из Юръпа, като теб си мислех, че АЗ не бивам...Оказа се, че на вън с чуждите нрави и правила ми беше по-удобно и по-леко. Не оцених толкова красотитеи икономическия просперитет на Държавите ( с главно Д), които имах удоволствието да разгледам, а потапяйки се в метрата,автобусите им, обществените учреждения, заведенията, улиците им и площадите само гледах и оценях нещата, които не само не ме дразнеха, но ме и изумяваха...За съжаление връщайки се в реалността и нашата Държава от ден на ден се чувствам все по-безпомощен в усилията си да променя нещичко поне в хората, които ме заобикалят, местата, където живея и работя, учрежденията , които ме засягат и т.н...Срещам само безумието, безразличието и нежеланието да се спазват поне елементарните норми на морал и етика...ако щеш и в това да се разминеш с човек на улицата. Пълната незаинтересованост и отчаяние, което е нагазило редовия българин вечее страшно и без да ангажирам с моето мнение си мисля, че българина е "овладян" от управляващите ни подобно на обязден и кастриран кон.Прост и безволеви народ - слаба Държава.ПС: Колегата Хинчев е прав за "ония" служители, които са с капаци на очите и аз се сблъсках с една подобна служителка в Англия, но жената си беше права, когато изискваше от нас неща, които по наша вина не бяхме догледали или да си кажа честно - не бяхме толкова детайлни, както сме "свиквали" в БГ. След този случай разбрах едно - Хората си имат правили и ги спазват независимо кои са, от къде са и за, какво се борят, а това страшно ми допадна и въпреки тези обстоятелства се почувствах бял и...по-свободен човек. Искам същото усещане и тук. Колега, може би ти и другите, като мен и теб сме по-различни. Може би имаме друг усет за нещата, ако щеш и гледайки само от естетическата страна на нещата. Един се чувства свободен в разхвърляна и немърлива стая, друг в подредена и чиста...Е-еее, няма как да ни бъдат еднакво удовлетворени свободите, ако живеем в...една стая. Остава ни да се дразним на "другите" и да си тровим нервите, ако не искаме да си сменим "квартирата".A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Малко извън темата, искам да попитам нещо относно картите. Как стои въпроса, когато дебитната карта е на името на фирма? Такъв е случая с картата на жена ми. По стечение на обстоятелствата, името на ЕООД-то съвпада с нейното, и минава с лична карта. Но какво става, ако фирмата е "Гранд Каньон ЕООД", примерно?
Коментар
-
Просто в един момент на човек му писва. Имах наскоро подобна случка. Карам си аз по улицата, вдясно спряло едно Рено Сценик и някаква тетка се разхожда около него. Пред мен колата спря и затапи цялата улица да си говори с тетката от Реното. Спрях си културно след него. След 2-3 минути вече ми стана тъпо да седя зад някакъв, който е решил да затапи цялото движение, за очевидно изключително важният им разговор, тип "балконски". Та реших да му покажа на човечеца (въпреки че минаваше 50-те), че улицата не е мястото да си крещят с някаква, през един малък отворен прозорец. Натиснах съвсем леко клаксона и човека се подмести 2 метра, достатъчни да паркира пред Рендето. Казах си супер, минавам покрай него и какво да видя - нашия си отворил шофьорския прозорец, и ме храни - "Кво бе !!!, Кво искаш !!!" ... е в тоя момент вече ми писна и тръгнах да му показавам какво искам , само дето се заключи кучето му мръсно. Въобще Българина е такъв човек, че колкото повече добро му правиш, толкова повече гледа да ти се из*ере във врата.
Коментар
-
Тези от вас,които пишат,че са избухливи все едно гледам мой пост писан от тях.Аз съм същия,доста лесно избухвам и започвам с разправиите,принципно съм дружелюбен и културен човек,когато вляза в магазина и казвам добър ден,може ли да си закупя еди какво си(не драсти я ми дай еди кво си),имах същата случака като "миро" спрял оня на сред пътя и си говори с някъв и не може да се минава,опитах се да бъда търпелив,но търпението ми се изчерпа след няколко минути и подсвирнах леко с клаксона оня даде назад да ме сплаши,че едва ли не ще ме удря,та кипна ми и само си изпуках пръстите и слязох от колата оня започна да ме храни къв съм бил и кво искам,като отидох до колата ще си счупи ръцете да затвори прозореца и да се заключи,е колкото и да си търпелив с такива джигити не само по пътищата,а на всякъде няма как да ти издържат нервите и все пак се смятам за нормален(но вече не съм напълно сигурен).За картата,да длъжни са да изискват документ за самоличност при пазаруване.За персонала нямам думи,преди година и малко набираха персонал за новооткриващ се боулинг тук в Габрово,аз бях нещо като старши барман(понеже имам доста стаж),беше избрано едно момче,което според CV-то му е работил в хотел в Америка като барман,а не можеше да направи едно кафе е за какво говорим.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
///// написа:Петьо, занимаваш се с глупости! Тия хора са само служители, вършат си работата (затова им плащат) и надали се дракат за лично удоволствие! Просто изпълняват инструкциите на шефовете, за да не ги санкционират. Явно не ти е било ден! Утре, като минаваш покрай тия моми, съм сигурен, че ще ги закачиш с усмивка!Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Когато за първи път излязох от нашата мила родина, минах през Австрия, Германия и Франция. Имаше известен шок от начина по, който се работи и движи всичко в тези държави. По-големия шок беше като се върнах. По същия начин изтрещявам и аз, когато се сблъскам с бюрокращината и нашия манталитет и винаги, донякъде се възхищавам на непукистите...
Коментар
-
Колкото и да се стремя да не обръщам внимание , все се намира някой който ме изненадва с нови простотии!Но определено не се нервирам толкова ,колко преди. Стремя се да живея малко по-скопойно.П.П Последно се нервирах на един олигофрен на Бензиностанцията вчера сутрин. Имаше доста коли на всички колонки,наредих се зад един с Хлопел, но незнаяно защо за мен ,оня се забави повече от нормалното. По дяволите когато зареждате , платете си горивото и си преместете колата си, пък после стойте колкто искате в бензиностанцията!!!!
Коментар
-
VesMil написа:Колкото и да се стремя да не обръщам внимание , все се намира някой който ме изненадва с нови простотии!Но определено не се нервирам толкова ,колко преди. Стремя се да живея малко по-скопойно.П.П Последно се нервирах на един олигофрен на Бензиностанцията вчера сутрин. Имаше доста коли на всички колонки,наредих се зад един с Хлопел, но незнаяно защо за мен ,оня се забави повече от нормалното. По дяволите когато зареждате , платете си горивото и си преместете колата си, пък после стойте колкто искате в бензиностанцията!!!!FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар