Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дребнав ли съм или нервак?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дребнав ли съм или нервак?

Напоследък все повече се чудя... Не че попринцип съм с избухлив характер, напротив, по-скоро съм дебелокож непукист. Напоследък обаче все по-често се хващам, че издивявам за дребни на пръв поглед неща - поведение на околните участници в движението (коли и пешаци), обслужване в заведения и магазини и всякакви подобни... Пресен пример от последните изминали часове. Столичен келеш който не му хареса, че не може да ме изпревари почна да ме "тормози" карайки на дълги зад мен, без да го е*е, че не мога да се прибера и да му дам път. Скъсах му нервите като започнах да карам с 30, а на следващия сфетовар дълго се гледахме на кръв... Днеска тръгнах да карам майка ми по гробища на задушница и прекарах около половин час да се разправям с една полицайка защо само инвалиди да имали достъп с коли в гробището. Така и не можа да ми обясни как да подам оплакване, къде мога да видя основателната причина за откровенна според мен дискриминация (нищо лично с инвалидите), а в същото време минаха доста коли които имаха някакви листове които тя дори не провери а каза, че били заключения на ТЕЛК... Стана страшно, стигнахме до реплики, че не се подчинявам на полицейско разпореждане и започна да подскача, когато и обърнах внимание, че даже не се е легитимирала за да знам срещу кой да пусна жалба и ако смята че върша нещо нередно да ме арестува... Не бях и сам в скандала, бая народ ревна след мен... Малко по-късно минах през Практикер и не можаха да ми обяснят защо ми искат лична карта за да платя с дебитна карта. Не можело да се плати с дебитна карта (с ПИН код) без да предоставя лична карта, но вънка имало банкомат от който да си изтегля пари ако искам. Избухнах. Начи на банкомата мога да тегля, а не мога да плащам? Така и не ми обясниха какво става ако жената иска да пазарува с картата ми и кой ще ми поеме парите за транзакцията... Викнахме и управителя на магазина, спретнахме си веселба на която всички много ме разбираха, но отговори така и не получих...И такива неща. Та - дребнав ли съм станал, нервак ли или просто ми писна (което мисля аз) да получавам отговор "Защото така трябва" без никакво обяснение. И като се запъна да не се давам без бой винаги става весело... А примери - колкото искаш, с лопата да ги ринеш.

Re: Дребнав ли съм или нервак?

bubachko написа:
    Напоследък все повече се чудя... Не че попринцип съм с избухлив характер, напротив, по-скоро съм дебелокож непукист. Напоследък обаче все по-често се хващам, че издивявам за дребни на пръв поглед неща - поведение на околните участници в движението (коли и пешаци), обслужване в заведения и магазини и всякакви подобни... Пресен пример от последните изминали часове. Столичен келеш който не му хареса, че не може да ме изпревари почна да ме "тормози" карайки на дълги зад мен, без да го е*е, че не мога да се прибера и да му дам път. Скъсах му нервите като започнах да карам с 30, а на следващия сфетовар дълго се гледахме на кръв... Днеска тръгнах да карам майка ми по гробища на задушница и прекарах около половин час да се разправям с една полицайка защо само инвалиди да имали достъп с коли в гробището. Така и не можа да ми обясни как да подам оплакване, къде мога да видя основателната причина за откровенна според мен дискриминация (нищо лично с инвалидите), а в същото време минаха доста коли които имаха някакви листове които тя дори не провери а каза, че били заключения на ТЕЛК... Стана страшно, стигнахме до реплики, че не се подчинявам на полицейско разпореждане и започна да подскача, когато и обърнах внимание, че даже не се е легитимирала за да знам срещу кой да пусна жалба и ако смята че върша нещо нередно да ме арестува... Не бях и сам в скандала, бая народ ревна след мен... Малко по-късно минах през Практикер и не можаха да ми обяснят защо ми искат лична карта за да платя с дебитна карта. Не можело да се плати с дебитна карта (с ПИН код) без да предоставя лична карта, но вънка имало банкомат от който да си изтегля пари ако искам. Избухнах. Начи на банкомата мога да тегля, а не мога да плащам? Така и не ми обясниха какво става ако жената иска да пазарува с картата ми и кой ще ми поеме парите за транзакцията... Викнахме и управителя на магазина, спретнахме си веселба на която всички много ме разбираха, но отговори така и не получих...И такива неща. Та - дребнав ли съм станал, нервак ли или просто ми писна (което мисля аз) да получавам отговор "Защото така трябва" без никакво обяснение. И като се запъна да не се давам без бой винаги става весело... А примери - колкото искаш, с лопата да ги ринеш.
    За джигитите по пътя...на всеки се случва всеки ден...Мога д ати отговоря точно само на въпроса за дебитната карта...Това е изискване от банките. Ако отвориш договора с който си си издал дебитна карта в него пише, че си длъжен да си представиш документа за самоличност при поискване от лице на което плащаш със съответната карта. По същия начин ако погледнеш отзад на 90% от картите пише, че не са валидни докато на тях няма подпис. На това основание също всяка една касиерка може да ти откаже да приеме плащане с тази карта. Това е едно от нещата които се проверяват и сравняват с документа за самоличност. Има и други мерки за сигурност които са описани в самите магазини от банките които са им дали съответните терминали. Тъпото е, че никой не ти го е обяснил това нещо. Лично на мен ми се е налагало да го правя десетки пъти. Имай в предвид, че и в доста банки самите служителки не са запознати с това правило...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Тровиш си нервите излишно.....може би просто не ти е ден......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Изискването за лична карта не беше ли само за кредитните карти?

Коментар

Airfan написа:
          Как ще разбереш каква е картата - кредитна или дебитна?

Коментар

Петьо, занимаваш се с глупости! Тия хора са само служители, вършат си работата (затова им плащат) и надали се дракат за лично удоволствие! Просто изпълняват инструкциите на шефовете, за да не ги санкционират. Явно не ти е било ден! Утре, като минаваш покрай тия моми, съм сигурен, че ще ги закачиш с усмивка!

Коментар

bubachko написа:
              .... или просто ми писна (което мисля аз) да получавам отговор "Защото така трябва" без никакво обяснение. И като се запъна да не се давам без бой винаги става весело... А примери - колкото искаш, с лопата да ги ринеш.
              Колега, не се притеснявай! от скоро и аз съм така. Много предимства си има:1. Търсиш си правата2. Гледаш сиира на некомпетентните служители3. Като споменеш съд започваш да наблюдаваш паника4. ОСВОБОЖДАВАШ НАПРЕЖЕНИЕТО Просто трябва да го правиш с финес и купона става 6+
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

peterg написа:
                Airfan написа:
                Имената са им различни - Маестро, Виза електрон дебитни, Виза, Мастър Кард кредитни. Има и други, просто пример давам.

Коментар

Airfan написа:
                  peterg написа:
                  Airfan написа:
                  Имената са им различни - Маестро, Виза електрон дебитни, Виза, Мастър Кард кредитни. Има и други, просто пример давам.
                  По номера познават ... днес в Кауфланд имах същия проблем . Номерата на дебитните са едни , на кредитните са други. Само че там искаха лична карта за креднитна, а за дебитна ми казаха че не искат.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Просто колега не ти е ден,дето се казва.
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

Е за това в магазина не си прав, и какво ти е пречело да си я покажеш. Правят го за да не иде някой да пазарува с крадена карта, да не мислиш че касиерката иска да гледа лични карти за кеф.Ако някой ти открадне картата и напазарува пък ще оревеш света защо не искат лична карта. Няма угодия.Иначе за останалите си прав но без нерви го давай, че те не водят до нищо добро.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

bubachko написа:
                        Та - дребнав ли съм станал, нервак ли или просто ми писна (което мисля аз) да получавам отговор "Защото така трябва" без никакво обяснение.
                        Принципен си! На kiselo му отне две минути да ти напише да си прочетеш договора с банката. Обоснованите доводи не дразнят. Проблем е, когато те гледат умно с отговора: "Защото така трябва". И мен често ме дразнят такива случаи на мързеливи и некомпетентни служители, прикриващи тъпотата си със заучени фрази и дежурни усмивки.

Коментар

Картата беше просто още една случка, само съм я споменал За картата - нищо не казвам, в договора го има. За кредитната си знам - навсякъде ми искат документ, дебитната обаче я имам от 5 години и до сега само са ме питали дали има ПИН и ако няма щели да ми искат документ. А тея в Практикер нещо са се параноясали, обаче в същото време ме пратиха на банкомата на входа... не е ли същото? А документи си имах, но бяха в колата, а аз влязох да си купя само едни магнитчета за вратички Оня ден по подобен начин жената се борила със системата а Пощенска, където отиде да внесе пари по кредит на мое име. Така и не и дали обяснение защо и искат трите имена и ЕГН при положение, че е вносител и я няма никъде да фигурира, та ми се обажда на мен да ме пита и да даде моите имена и ЕГН, все едно аз съм си ги внесъл... Колега veselin10 - именно, винаги накрая се получава забавно ако подходиш правилно. Без да повишаваш тон, до край си отстояваш твоето, ако се наложи даже и като запекъл грамофон. В много малко случаи не съм си получавал моето, а в някои случаи даже са излизали и много разбрани вразите и всичко приключва с "Приятна работа" и усмивка.Но както казах - картата е частен случай. Темата ми е провокирана от цялото положение. Горепосочените проблеми с обслужване, ръкомахане по разни дет не ползват мигачи, пешаци-камикадзета, ползване на клаксон и дълги да напомниш на някой, че не е сам на пътя, използвам напоследък често остри думи които преди съм се въздържал да употребявам... Провокиран съм от един спор с майка ми след поредната случка. Жената и тя беше там... Жената - доволна, че съм си отстоявал, че не съм някаква мишка която се крие в дупка и не си отстоява позицията, а майка ми беше на крайното мнение, че напоследък съм станал сприхав и заядлив като пенсионер и че само се опитвам да се боря с вятърни мелници. Знам че и двете са по малко прави и по малко криви, ама знам ли... та ми стана интересно какво мислят и други хора. Не се хващайте за конкретни случки, просто проблема е като цяло, ако се дразниш на тези дребни дневни проблеми, ако започнеш да им обръщаш внимание и не ги подминаваш нервак-истерик ли си, дребнав заядливец или принципен дон Кихот... Аз лично съм на мнение, че ако повече хора започнат да обръщат внимание на детайлите (и пак казвам - без скандали и повишаване на тон) и бащински да "поучават" провинилия се обект доста други неща моат да се променят Ама знам ли...

Коментар

Тройно критичен ден си имал колега Относно дебитната карта не би трябвало да ти изискват лична карта, само за кредитна карта е задължително. Няма нищо лошо в това да си отстояваме правата, аз непрекъснато го правя и съм доволна.

Коментар

Аз вече не им забелязвам простотиите на цялата пасмина, която обитава територията България.Изобщо на никой не обръщам внимание.И ми е много гот.

Коментар

Working...
                              X