Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте мнения за Темпра 1992 година S.W. 1.6Mi

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sasser написа:
    Колеги, собственика се е объкркал, колата е 1.6 карбуратор, не е моноинжекция. Ако обичате, дайте някакво инфо за този тип двигател.
    Ми още по-зле. И аз не разбирам много, но технологиите вървят в този ред хронологично във времето - карбуратор - моноинжекцион - пълен инжекцион. Примерно Ладите са с карбуратор, Голф 3 1.6/1.8 е моноинжекцион, а това което ти трябва е пълен инжекцион, тоест Браво/Брава 1.6/1.8 :D Май не можем да те откажем от тая Темпра. Разбери, че е свършла курса вече и с нея ще се вкараш в "Страшен филм" :D
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

каза ми че по документи била 62 KW което прави 84 конски сили,не е ли по добре спрямо вървенето и горенето от другия двигател?

Коментар

Лично за мен минимума за подобно купе е 100 к. с..По-малко коне = по-голям разгод и слаба динамика.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

sasser написа:
          каза ми че по документи била 62 KW което прави 84 конски сили,не е ли по добре спрямо вървенето и горенето от другия двигател?
          Повече ще върви от моното,но на това купе ще е пак малко.Иначе е с евтина подръжка и здрав като цяло,но квото и да говорим е малък за темпра ...
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

sasser написа:
            Колегата е прав,ще върви повече от моното,нооо е твърде малък този двигател за това голямо купе не съм единствения който ти го казва.Ще се опитам да обясня,така когато имаш голямо и тежко купе и малък двигател той ще се мъчи и ти ще подаваш повече газ и ще ти гори безумно много.Личен пример имах Форд скорпио 2000 кубика карбуратор 105 коня и ми гореше 15-16-17/100 в града(газ)(толкова горят 2,8 v6 150 коня,тези 84 коня ще ти гълтат като 150 коня,просто няма смисъл,такава темпра с 2000 кубика мотор ще ти гори по-малко.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Аз пък не разбирам защо убеждавате колегата, че колата не е за него? Нито знаете как кара, нито нищо. Аз пък например, досега лична кола над 60к.с. не съм карал, пък не ми е натежало особено. За градско каране си е абсолютно се тая дали ще си със 60 или със 160 коня, с тази разлика, че колата със 160 е много вероятно да харчи доста повече. Иначе за Темпрата в случая, наистина цената е леко висока...преди над 2 години продадох дизелово Пежо `93год за 800лв...

Коментар

Ами колеги аз по принцип няма да ходя на състезания,вземам я като семейна кола за пътуване,е естествено че ще я карам и из града,тя е с карбуратор и задължително мисля да и сложа газова уредба.Интересува ме като кола и при тези обстоятелства дали си струва,хубавото в случая е че е нов внос,не е регистрирана още и няма никакви забележки външно,като нова е,а и климатроника и сервото много ме зарибяват,мисля че е с 4-ри дискови спирачки но не съм сигурен,ще се пробвам да счупя още 100 лева дано се съгласи.......не зная как върви подръйката и,дали са и скъпи частите,но предполагам че вие ще ми кажете...благодаря ви,страхотни сте!!!

Коментар

sasser написа:
                  Колеги,дайте едно мнение за Темпра 1992 година S.W. 1.6Mi...
                  Абе вече си е почти на 20 г., не го забравяй...
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Колега,поразгледай малко във форума и виж проблемите на Bravo,Brava и Tempra и реши сам.Само разгледай хубаво за скрита ръжда.Успех с избора.

Коментар

според Аутодата, темпра 1.6 92г. е само с един двигател, а именно Моноджетроник на Бош и е е 57kw с код на мотора 159А3.046.другия мотор е 159А3.000 и е 62kw, но е 91г. и е карбуратор на Вебер. сигурно за това става въпрос.ако колата е читава,сваляй още малко от цената и се мятай... частите са евтини, има ги навсякъде, абе поне 3 год. ще караш без да ремонтираш, ако всичко и е ОК.
                      Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                      Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Благодаря за съвета колата наистина е карбуратор,лично аз го видях,писана е,че е 92 година но това може да е първична регистрация,била е само на един собственик и си личи,че е поддържана.

Коментар

Working...
                        X