Funakoshi написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хипотетично - дупка на пътя, виновен?
Collapse
X
-
///// написа:Ми туй е България, бе пичове! От една страна - несъобразена с пътната обстановка скорост (стандартното), щото там можеше да пресича дете. А от друга страна - не е обозначена, дупката примерно със знак неравности по платното за движение!Преди няколко седмици във Варна имаше голяма буря, паднали тополи върху жиците на тролеите и застанали напреко на пътя. Водата беше отнесла капака на шахта, която е посредата на платното и добре, че някой беше набучил някаква клонка там, та в последния момент съобразих за какво е. Иначе под една педя вода как да видя какво ме чака?FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Незаконно е да ти напишат акт за несъобразена скорост при необозначено препядствие на пътя довело до щетата.Аз мога да се движа и с 30км/ч и точно след завоя дупка а в настещното има друга кола и какво пак ли съм с несъобразена скорост.Ако е така значи спътника ми трябва да върви пред колата и да казва къде какво има или да си води записки за няколко км напред.
Коментар
-
Брат ми е в същото положение. Септември удари шахта с алфата и картера си замина с маслото на 500км. Чакахме полиция писаха му акт, който излезе тея дни и е 20 лева. Всички документи са събрани и делото трябва да се пусне в ход тея дни. Ето я шахтата с височина 12-13см. Вижде се как е задрала пробката, и други задирания от предишните 4-5 коли, които са имали същата съдба.
Коментар
-
Re: Хипотетично - дупка на пътя, виновен?
BO написа:Та един хипотетичен случай да разиграем.Та караш си спокойно, сухо, слънце, птички пеят наоколо. Съобразяваш се с пътните условия, за да може да спреш ако стане нещо.Та изведнъж удряш дупка. Пукаш две гуми и чупиш две джанти. За да плати нещо застрахователя ти трябва протокол от КАТ. Викаш ги и доволен, чакаш протокола.Но изведнъж осъзнаваш, че имаш акт за "несъобразена с пътните условия скорост". Съответно там глоба, точки и както си му е реда.Въпрос:1. Дупката (единична) част от пътните условия ли се явява?2. Кай прав, кой крив в тази ситуация?Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
BO написа:Съобразяваш се с пътните условия, за да може да спреш ако стане нещо.Та изведнъж удряш дупка.
Коментар
-
///// написа:BO написа:Съобразяваш се с пътните условия, за да може да спреш ако стане нещо.Та изведнъж удряш дупка.
Коментар
-
През мен редовно минават дела, свързани със иск от застрахователна компания или гражданин срещу собственика на пътя. В 99% от случаите гражданинът или застрахователят печелят.В момента имам едно дело при мен, по което обаче може и да не спечелят, защото на 300 м преди дупката е имало знак "Неравности по пътя, ограничение 60, зона на действие 1500 м". В този случай застрахователя може и да остане с пръст в уста (платил е по каско, а няма да си вземе парите от пътното), но в повечето случаи си печелят и собственика на пътя освен че плаща щетите на застрахователя (или пострадалия), плаща и всички разноски по делото.А това са наши, общи пари... ама кво му пука на чиновника...да не ги дава от джоба си.И при това, и при предишното подобно дело акт на водача не е съставян.Протокол за ПТП е издаван след произшествието, на база "Заявление за издаване на протокол за ПТП".
Коментар
-
Ами .... като не работи системата на която плащаме данъци има и друг вариант. Падаш в дупка. Викаш трима свидетели. Или адвокат или пък нотариус. Констативен протокол. Съдиш не общината ами персонално инспекторът който отговаря за тоя участък от пътя. Понеже по немърливост, незнание, мързел, некадърност, некомпетентност не си е изпълнил задълженията за които му плащаш заплатата от данъците и ти е нанесъл материални щети. Отделно съдиш неговия началник защо му плаща заплата и го търпи на тая длъжност - също некадърност ... и т.н.. Трябва да се размърдат плъховете и да ги накараме да работят за нас - техните работодатели.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
///// написа:Проблема е ако на мястото на дупката има прибягващо дете!
Коментар
-
Тва с несъобразената - имаше клипче дето един полицай зимата става птп и се обеснява пред камерата ,че водача е карал с несъбразена и репортерката му казва - ама то е заледено човека е карал с 10!!И оня се изцепи да е карал с 0 :дLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
nasty написа:Тва с несъобразената - имаше клипче дето един полицай зимата става птп и се обеснява пред камерата ,че водача е карал с несъбразена и репортерката му казва - ама то е заледено човека е карал с 10!!И оня се изцепи да е карал с 0 :дSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар